Vinaigrette dressing til salat
Vinaigrette er en helt fast del af vores salater herhjemme. Det er den dressing, jeg rører sammen på et splitsekund når aftensmaden er klar og jeg lige hurtigt vil vende en salat sammen.
Olie, æbleeddike, honning, dijon og en smule salt og peber. Det lyder jo alt for enkelt til at være en opskrift i sig selv, men vendt i en skål rucola, grønne blandede salatblade, finthakket kål, sommersalat eller lign, og så kan den fint serveres til maden.
Ekstra godt og lækkert bliver det at toppe salaten med bær, nødder, feta eller lign – men det er strengt taget ikke nødvendigt. Grøn salat med vinaigrette kan snildt serveres som den er.
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vinaigrette
- 1 spsk olivenolie
- 0,50 spsk æblecidereddike, eller citronsaft
- 0,25 spsk honning
- 0,50 tsk dijon sennep
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom det hele i en skål og rør det sammen til vinaigretten er ensartet i konsistensen.
Alternativt kan det rystes sammen i et glas med låg.
Vinaigrette kan opbevares i køleskabet en lille uges tid.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvilke af de ingredienser smider du ud efter 4 dage
Holdbarhed af de enkelte ingredienser kan ikke sammenlignes med holdbarheden når man blander ingredienserne.
Uanset, så er holdbarhed af en ret altid angivet som minimum – så se, smag og duft om det kan holde sig fint længere tid.
Kh Ann-Christine
Hvad tænker du holdbarheden, hvis det står på køkkenbordet vs køleskab
En uges tid på køl og 1-2 dage på køkkenbordet – men hvis det er varmt, som der bliver de næste dage, så kan det være det begynder at gære lidt.
Se, duft og smag på det om det er friskt og lækkert.
Kh Ann-Christine
Fantastisk dejlig vinagrette!
Den er en fast bestanddel af vores køleskab og kan bruges på mange måder.
Hvor dejligt! Mange tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine