Havregrødspandekager
Havregrødspandekager er geniale, når man lige har en rest af havregrøden fra morgenmaden – eller hvis nogen i familien næsten ikke kan undvære deres morgengrød og andre foretrækker pandekager. Eller man kan naturligvis gå all in og spise begge dele til en herlig morgenbrunch i weekenden.
Min datter, Julie er meget glad for sin morgengrød – og indimellem snupper jeg gerne en portion med, og er der en rest, så laver vi enten grødchips eller disse skønne havregrødspandekager, som også er herlige som en fin eftermiddagssnack.
Prøv også: opskrift på havregrød >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Havregrødspandekager
- 2 dl finvalset havregryn
- 2 dl vand
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 1 knivspids vaniljepulver
- 1 nip flagesalt
- 1 dl mælk
- 1 tsk sukker
- 2 æg
- 1 spsk smør, eller olie til at stege i
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom havregryn, vand, kanel, kardemomme, salt og vanilje i en gryde, kog op og lad det simre under jævnlig omrøring til det tykner godt.
Juster konsistensen til en lækker havregrød med en anelse mælk og smag til med lidt kokossukker (når det er til pandekager)
Rør de to æg i den lune havregrød.
Varm en pande op med smør eller olie og kom klatter af havregrødsdej på panden. Lad dem stege helt færdig på den ene side, før de vendes og steges færdig på den anden side.
Hejsa
I ingredienserne står der 1dl mælk, men i teksten kun “en anelse”. Hvad er korrekt? Står med en meget lind dej, da jeg fulgte ingredienslisten.
Konsistensen af grøden justeres med mælken, max en dl og blot til grøden har en god konsistens.
Er dejen blevet for lind, så kan du nemt justere den med lidt ekstra havregryn
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvordan varmer du dem efter frost?
Tak for en rigtig fin opskrift – min lille søn på snart 2 elsker dem.
Mvh Pernille
Hvor er det dejligt at høre :) Tak for din søde hilsen
Jeg ville lune dem i ovnen, gerne overdækket med et ovnfast låg eller lignende, så de ikke bliver tørre.
Kh Ann-Christine
Hej. Måske forstår jeg ikke opskriften, men du skriver man kan bruge en rest havregrød, hvordan gør man så? Skal der så bare tilsættes to æg til den rest havregrød man har. Tænker også på blandings forholdene. Jeg lavede din opskrift på havregrød til morges til 4 personer og har nu lidt tilbage. Skal grøden varmes op igen inden æg tilsættes eller kan det være koldt?
Eller skal man lave en ny portion havregrød ligesom i din opskrift?
Tak for en super god blog, hvor der altid er mange lækre opskrifter, som smager skønt?
Rigtig dejlig dag til dig.
Mvh. Stine
Jeg laver den med en rest havregrød, men det er jo svært at købe indtil, så derfor er opskriften lavet “komplet” med råvarer til den mængde havregrød, der skal til ifølge opskriften.
Du kan fint bruge din rest grød og den behøver ikke varmes op når æggene skal i.
God fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Da jeg lavede dem så blev de Mørke brune udenpå men indeni var det bare dej og de skillede sig ud i tusind stykker
1 Stjerne
Hej Kira,
Jeg tænker det kan være konsistensen af havregrød der kan variere … vil lave en video, hvor jeg viser opskriften på et tidspunkt :)
Rigtig skøn og dejlig sommer til dig.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Det er som om de bliver ved med at være dejet inden i selvom de steger og steger. De lugter helt vild lækkert,men tænker da ikke man skal spise dem når de er rå inden i?
jeg oplever de skal have 3-4 minutter på den ene side og derefter vendes og have ca 1 minut på den anden side, så passer det fint :)
Jeg brugte 10 min på den ene side og5 på den anden men de blev stadigvæk ikke bagte indeni!
Tak for en dejlig blog – og tillykke med bogen :)
Hvad har du af tilbehør til pandekagerne? Fx. det på billedet?
Tusind tak :)
Her er de serveret med Skyr, granatæble, pistaciekerner og kakaonibs :)
Men ellers frugt, bær, nødder, kerner og frø er også godt
Kh AC
Hej
Tak for din lækre opskrifter :-)
Vil bare høre om Havregryns pandekagerne kan laves dagen før f.eks. lørdag og lunes dagen efter f.eks. søndag?
På forhånd tak for hjælpen.
Mvh.
Annie Lundblad
Hej Annie,
Det kan du sagtens.
Tak for din søde hilsen og god fornøjelse med dem
Kh AC
Hej :-)
Tror du man kan lave dem som vafler i et vaffeljern eller skal opskriften tilføres noget før man kan det?
Det tror jeg sagtens du kan, sørg dog endelig for at de er gennembqgt inden vaffeljernet åbnes :)
Hvis dejen driller og det ikke bliver helt så godt som forventet, så prøv at komme 1-2 spsk hvedemel i dejen.
God fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine. Jeg prøvede disse pandekager i weekenden og var vild med dem. Jeg er generelt vild med din blog og er en trofast læser. Jeg flytter hjemmefra om lidt og tænkte på, om du kunne lave et indlæg med budgetvenlig mad? Jeg har lidt svært ved at finde ud af, hvor dyre de forskellige retter er at lave, så hvis du nu kunne lave et indlæg, hvor du samler nogle af retter, der er lidt mere budgetvenlige, synes jeg, at det ville være vildt fedt. Rigtig god dag :-)
Jeg synes det er et super godt spørgsmål, som vi har drøftet herhjemme flere gange – men vi lander lidt udfordringen med hvilket beløb budgetvenlig holder sig inden for. Nogle retter er først rigtig budgetvenlige hvis de laves i store portioner og fryses ned i mindre, så man sikre at alle råvarerne bruges og hvilket beløb (hvis man fx køber økologiske råvarer) skal man holde sig inden for. Jeg skal gerne overveje lidt videre på det, og du er hjertelig velkommen til at komme med lidt flere input til max beløb pr ret osv.
Jeg kan tippe om at denne kikærtegryde og denne dhal er blandt favoritterne blandt mange studerende ♡
Kh AC
Det er selvfølgelig rigtigt. Jeg vender måske tilbage, når jeg har været udeboende et stykke tid og har en bedre idé om, hvad “budgetvenlig” er. Men indtil da vil jeg prøve din kirkeærtegeyde og din dhal. Jeg har faktisk kigget på dem begge to flere gange. Tusind tak og rigtig god dag :-)
Skønt at høre – og jeg tænker også lidt videre over den, for det er bestemt en god ide og vil være rigtig fint at have med.
Kh AC
Først og fremmest tak for lækre opskrifter! Jeg stødte lige på dette indlæg – og har længe tænkt på at spørge om det samme. Jeg er på SU og har været udeboende i 1,5 år. Mine udfordringer ligger nogle gange i, at en opskrift indeholder en eller flere “specielle” ingredienser, som man som studerende ikke har i sit køkken, hvilket er det der gør at det ikke er så budget-venligt, hvis man skal ud og investere i det. Jeg håber, at det giver mening :-)
Jeg synes det er en super ide, kom endelig med et bud på hvor budgettet ligger fx ala x kr pr person, det kunne også være x kr til aftensmadbudget pr måned. Jeg vil meget gerne se nærmere på det, og overvejer hvordan den løses bedst muligt, for det vil helt sikkert være en god ide.
Hejsa
Jeg hopper også lige med på denne tråd. Jeg har boet ude i 3 år og har altid haft en roomate at splitte omkostningerne til mad med. Vi lever normalt for ca. 1600 kr om måneden i alt når vi er to. Vi har dog også flere dage om ugen hvor vi ikke har udgifter til aftensmad (grundet job eller forældrebesøg) De 1600 kr er for alle måltider på en dag:-)
Håber det kan bruges. Jeg ville også være super glad for at få nogle mere SU venlige opskriver:-)
Hej Ida,
Det er super godt! tak for dit meget fine input.
Kh AC
Mums!
Mine drenge er glade for havregrød, men det er jeg ikke…
Havregrødspandekager er super morgenmad til både store og små, og nu er vi klar til resten af en dejlig fridag :)
Hilsen Maria
Det er jo perfekt ♡
Skøn dag til jer
Det ser lækkert ud! Det må jeg prøve at lave til min søn som er vild med pandekager – og knap så stor fan af havregrød :-)
Den er jo perfekt til ham ♡
Godmorgen. Jeg har forsøgt mig med disse idag, men jeg synes de er svære at lave på panden. De klistre og er ikke til at vende uden de går i tusind stykker, hvad kan jeg gøre anderledes?
Måske konsistensen af havregrøden er forskellig fra hvad jeg gør, eller der skal lidt mere fedt stof til, eller pandens slip-let funktion … det er mine bedste bud.
Jeg rører i øvrigt også altid æg i den lune grød, gjorde du det? (føjer lige det punkt til opskriften)
Det virkede for mig ikke at røre dem før de havde en fin stegeskorpe! For ellers ja, klistre sig fast og blevet øv
Det gør jeg altid med pandekager, uanset – vender dem først når de er stegt færdig på den ene side.