Havregrødspandekager


Havregrødspandekager er geniale, når man lige har en rest af havregrøden fra morgenmaden – eller hvis nogen i familien næsten ikke kan undvære deres morgengrød og andre foretrækker pandekager. Eller man kan naturligvis gå all in og spise begge dele til en herlig morgenbrunch i weekenden.
Min datter, Julie er meget glad for sin morgengrød – og indimellem snupper jeg gerne en portion med, og er der en rest, så laver vi enten grødchips eller disse skønne havregrødspandekager, som også er herlige som en fin eftermiddagssnack.
Prøv også: opskrift på havregrød >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Havregrødspandekager
- 2 dl finvalset havregryn
- 2 dl vand
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 1 knivspids vaniljepulver
- 1 nip flagesalt
- 1 dl mælk
- 1 tsk sukker
- 2 æg
- 1 spsk smør, eller olie til at stege i
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom havregryn, vand, kanel, kardemomme, salt og vanilje i en gryde, kog op og lad det simre under jævnlig omrøring til det tykner godt.
Juster konsistensen til en lækker havregrød med en anelse mælk og smag til med lidt kokossukker (når det er til pandekager)
Rør de to æg i den lune havregrød.
Varm en pande op med smør eller olie og kom klatter af havregrødsdej på panden. Lad dem stege helt færdig på den ene side, før de vendes og steges færdig på den anden side.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hejsa
I ingredienserne står der 1dl mælk, men i teksten kun “en anelse”. Hvad er korrekt? Står med en meget lind dej, da jeg fulgte ingredienslisten.
Konsistensen af grøden justeres med mælken, max en dl og blot til grøden har en god konsistens.
Er dejen blevet for lind, så kan du nemt justere den med lidt ekstra havregryn
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvordan varmer du dem efter frost?
Tak for en rigtig fin opskrift – min lille søn på snart 2 elsker dem.
Mvh Pernille
Hvor er det dejligt at høre :) Tak for din søde hilsen
Jeg ville lune dem i ovnen, gerne overdækket med et ovnfast låg eller lignende, så de ikke bliver tørre.
Kh Ann-Christine
Hej. Måske forstår jeg ikke opskriften, men du skriver man kan bruge en rest havregrød, hvordan gør man så? Skal der så bare tilsættes to æg til den rest havregrød man har. Tænker også på blandings forholdene. Jeg lavede din opskrift på havregrød til morges til 4 personer og har nu lidt tilbage. Skal grøden varmes op igen inden æg tilsættes eller kan det være koldt?
Eller skal man lave en ny portion havregrød ligesom i din opskrift?
Tak for en super god blog, hvor der altid er mange lækre opskrifter, som smager skønt?
Rigtig dejlig dag til dig.
Mvh. Stine
Jeg laver den med en rest havregrød, men det er jo svært at købe indtil, så derfor er opskriften lavet “komplet” med råvarer til den mængde havregrød, der skal til ifølge opskriften.
Du kan fint bruge din rest grød og den behøver ikke varmes op når æggene skal i.
God fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine