Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/butter_chicken/ Aftensmad Indisk

Butter chicken

Krydret og cremet butter chicken er virkelig en skøn ret og en af mine favoritter fra det indiske køkken.

Selv om butter chicken måske umiddelbart tager lidt tid, så er det mest af alt tiden hvor kyllingen skal marinere, for selve arbejdstiden er hverdagsvenlig. Sæt gerne kyllingen i marinade allerede aftenen før eller fra morgenstunden – det bliver den blot bedre af.

Det er også en herlig weekendret og god til gæster, hvor man kan servere flere skål med lækkert indisk mad at samles om.

Prøv også: min bedste opskrift på lækkert naan brød >>

Butter chicken
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT30M4
Ingredienser
  • 100 g græsk yoghurt 10 %
  • 0,50 tsk chiliflager, *se note til opskrift
  • 0,50 tsk stødt nellike
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 2 tsk garam masala
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 spsk ingefær, friskrevet
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 500 g kyllingebryst, skåret i tern
  • 1 løg, skåret i ringe
  • 0,50 dl piskefløde
  • 50 g smør
  • 2 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Tilbehør
  • 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
  • 2 håndfulde frisk koriander
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Blend yoghurt, chili, nellike, spidskommen, kardemomme, garam masala, gurkemeje, ingefær, hvidløg og hakkede tomater sammen til en lind sauce.

Hæld den over kyllingestykkerne, dæk dem til og lad dem trække i min. 30 minutter i køleskabet og gerne natten over eller fra morgenstund til aftensmadstid.

Smelt smør og olie i en sauterpande. Sautér løgene, til de bliver bløde og blanke.

Tilsæt kylling, sauce og fløde.

Lad det simre ved lav varme i 30-35 minutter, eller til kyllingen er mør. Server med ris og et drys frisk koriander