Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/beluga-bolognese/ Aftensmad Mad på budget, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Vegetar

Beluga Bolognese

Her får I min opskrift på en lækker beluga bolognese, som smager virkelig godt med en fyldig og cremet konsistens.

Jeg er vild med min vegetar bolognese med røde linser – og jeg har over noget tid udviklet videre på den. Jeg har lavet den med andre linser, som fx grønne linser, men oftest er jeg endt med denne beluga bolognese, og opskriften er jeg simpelthen nødt til at dele med jer, for den er så god og jeg kan varmt anbefale jer at prøve den.

Mættende, smagfuld og fyldt med gode sager – grøntsager, dejlige krydderier, proteinrige linser og andet godt. Den må I prøve.

Prøv også: opskrift på bønnegryde >>

Beluga Bolognese
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT30M4
Ingredienser
  • 1 løg, finthakket
  • 100 g gulerødder, groftrevet
  • 100 g squash, groftrevet
  • 2 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 tsk tørret timian
  • 0,50 tsk tørret rosmarin
  • 400 g hakkede tomater
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 150 g belugalinser
  • 1 dl rødvin
  • 0,50 dl piskefløde
  • 20 g koncentreret tomatpuré
  • 20 g smør
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber
  • Til servering
  • 400 g pasta
  • 75 g parmesan
  • 1 håndfuld frisk basilikum
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Sauter løg i en gryde med olie og smør i 5-7 minutter, til løgene er bløde. Kom gulerødder, squash, hvidløg, timian og rosmarin i gryden og sauter i et minuts tid.

Tilføj hakkede tomater, grøntsagsboullion, belugalinser, piskefløde og rødvin til retten. Rør det sammen, læg låg på og lad det simre ved middel-lav varme i 30 minutter.

Smag til med tomatpuré, salt og peber og lad retten simre yderligere 15-20 minutter. Smag til igen og server med friskkogt pasta og et drys friskrevet parmesan, samt lidt finthakket basilikum.