Æbletoddy
Varm og krydret æbletoddy er så lækkert efter en god frisk vandretur i skoven eller ved vandet – også perfekt til efterårs- og vinterdage i haven med bålhygge og snobrød eller anden bålmad.
Den krydrede æbletoddy kan sagtens laves en dag eller to i forvejen og varmes inden den nydes. Til de voksne er det lækkert og giver ekstra varme med et skvæt rom i drikken og så kan den hældes på en termokande og tages med på tur.
Prøv også: Mine bedste opskrifter på suppe >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 14 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æbletoddy
- 3,50 liter æblemost, eller ufiltreret æblejuice
- 4,67 kanelstang
- 2,33 vaniljestang, flækket
- 23,33 hele nelliker
- 4,67 stjerneanis
- 23,33 peberkorn
- 2,33 knivspids muskatnød
- 2,33 øko citron, saft og fintrevet skal
- Til servering
- 2,33 spsk honning
- 2,33 æble, skåret i både
- 2,33 dl lys rom, til de voksne (kan undlades)
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom alle æblemost, kanel, flækket vaniljestang, nelliker, stjerneanis, peberkorn, muskatnød og fintrevet citronskal i en gryde og varm langsomt op til kogepunktet under omrøring.
Læg låg på, sluk varmen og lad krydderierne trække smag i 30-45 min.
Sigt krydderierne fra – tag kanelstang og stjerneanis fra til pynt i drikken – smag den lækre æbletoddy til med honning, citronsaft og evt. rom til de voksne.
Hæld på termokande eller i kopper med æblebåde og nyd.
Hvor længe kan det holde sig på lufttætte flasker?
Det kan du se øverst i opskriften :)
(holdbarhed på mine opskrifter er altid minimum, så se,duft og smag om det holder sig fint længere tid)
Kh Ann-Christine
1.50 er det næsten to liter eller er det halvanden liter?!
Ja, 1,5 er halvanden liter :)
Kh AC
Mange tak??
God weekend