Wraps med varmrøget laks
Jeg er vild med kombinationen af varmrøget laks (ja, faktisk laks i det hele taget) og avocado. Det er så lækkert – kunne spise det hver dag til frokost, næsten. På ristet rugbrød, på en tallerken salat og indimellem i en god tortillawrap også.
Jeg har prøvet at snige disse lækkerier med i madpakken hos mine to – nu syvårige – elsklinger, men de er så åbentbart ikke lige så vild med kombinationen som jeg. De foretrækker tilsyneladende deres laks, uden den grønne cremede stenfrugt … i hverfald i wraps – selv om de er enige i, at kombinationen er et hit i sushi.
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Wraps med varmrøget laks og avocado
- 1 varmrøget laks
- 1 avocado
- 1 citron, 1/2 tsk citronsaft herfra
- 2 spsk cremefraiche 18 %
- 1 spsk mayonnaise
- 2 spsk purløg, finthakket
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 4 tortillas pandekager
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Halver avocadoen, tag stenen ud, fjern skallen og skær avocadoen ud i skiver som dryppes med lidt citronsaft.
Kom laks, mayo, cremefraiche og purløg i en skål og mos det godt sammen med en gaffel. Smag til om det evt kunne bruge lidt salt og peber.
Smør den rørte laks på 4 tortillapandekager, og kom et par skiver avocado på hver. Rul tæt sammen og skær i halve.
Hej
Det er imponerende, den fantasi du lægger for dagen med dine herlige opskrifter. Wraps er en helt ny boldgade for mig.
Butikken, hvor jeg købte pakken, sagde, at de godt kunne fryses, men kan det passe???
Og tager man bare en wrap lige fra posen og putter fyld i?? Eller skal den varmes på een eller anden måde? Der må gerne grines, men jeg vil altså lære disse for mig usædvanlige madvarer at kende.
Hej Jane,
Mange tak for din søde hilsen :)
Wraps kan fint fryses ned, og skal gerne tøes op og lunes lidt på en tør pande eller i ovnen (vend dem et par gange). De bliver blødere og lækre af at blive lunet. Hvis de skal fyldes og medbringes til en frokost, så lad dem gerne køle lidt af igen inden de fyldes.
Kh AC
Mange tak for din hjælp og dine omhyggelige svar.
Jeg er virkelig på bar bund her.
Hej Ann-Christine.
Hustruen og jeg skal til at spise lidt sundere. Og da du har mange gode opskrifter som denne, vil jeg gerne stille et spørgsmål.
Min hustru og jeg skal have dette som madpakke på arbejdet. Skal retten laves om morgenen eller kan den godt holde sig hvis man laver den dagen før?
Hej Alexander,
Hvis du bruger en 38% creme fraiche (der er mindre væde i) og smører dem med et tyndt lag fyld, så tror jeg fint det kan lade sig gøre at lave dem om aftenen uden at de bliver for snaskede af at stå :)
Kh AC
Hej Ann-Chistine.
Tak for svaret. Glæder mig til at prøve det :)
God dag.
Mvh. Alexander
Da jeg pt er hjemme på barsel forsyner jeg mig selv med lækre frokostanretninger, og min favorit er klart friskbagt rugbrød med god varmrøget laks, lidt røræg, hytteost, avokado og et par skiver tomat på toppen og salt og peber. Dertil et par gulerødder med den bedste humus ever fra Irma, grov humus?. Kan varmt anbefales?
Uhmm, det lyder virkelig også dejligt ♡
Hej,
ser lækkert ud. Men blir avocadoen ikke brun og kedelig imens den ligger i madkassen?
Tak.
Dbh,
Helene
Jeg drypper den med citron, så synes jeg den holder okay de 3-4 timer inden den skal spises :)
Tak for det. Jeg laver det normalt aftenen før. Men det skal jeg nok ikke gøre med avocado..
Lækkert og nemt at have mad i madpakken – både til børn og voksne :-)
Lige præcis :)