Wraps med kikærter og blomkål
Wraps med ristede kikærter og blomkål er en skøn og lækker vegetarret, som mætter godt og længe. Perfekt til travle hverdage for denne ret tager vitterligt ikke lang tid at bikse sammen og blomkål og kikærter passer sig selv i ovnen, så det er virkelig nemt.
Saftig ovnbagt blomkål er en af de helt store favoritter i min familie som tilbehør til aftensmad, for det smager jo bare helt fantastisk – her har jeg fyldt dem i wraps med kikærter og grønt. Det er så lækkert!
Prøv også: opskrift på lækker blomkålscurry >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Wraps med ristede kikærter og blomkål
- 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
- 1 blomkål, delt i buketter
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, fintrevet
- 1 øko citron, lidt saft samt fintrevet skal
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 spsk kapers, drænet og finthakket
- 1 spsk sumak
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 8 tortillas pandekager
- 80 g rucola
- 0,50 agurk, i små tern
- 3 tomat, i tern
- 30 g græskarkerner, ristede på panden
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fordel kikærter, blomkålsbuketter og løg på en bageplade med bagepapir.
Kom hvidløg, citronsaft, citronskal, olie, salt og peber i en skål og vend det godt sammen. Vend blandingen med blomkål, kikærter og løg på bradepanden. Sæt bradepanden i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft og bag i 20-25 minutter, til blomkålen er gylden, saftig og mør. Drys sumak, kapers og finthakket persille over.
Lun tortillawraps i ovnen i et minuts tid, til de er bløde og fyld de lune wraps med saftigt krydret blomkål og kikærter, top med rucola, tomat, agurk og et drys ristede græskarkerner.
Skal kikærter koges inden de ristes? Hyggelige videoer du også er begyndt på!
Ja, det skal de.
De tørre kikærter iblødsættes natten over og koges derefter i rent vand i 30 min.
Hvis man ikke har fået det gjort eller vil spare tid, så kan man snildt bruge en dåse kikærter i stedet :)
Hej Ann-Christine,
Hvor kan jeg købe sumak henne og kan jeg bruge de kikærter som jeg har i dåse fra irma? og hvordan gør jeg så? Uhmm glæder mig til at smage, og komme lidt væk fra kødet…
Kh Lidia
Hej Lidia,
DU kan sagtens bruge kikærter fra dåse.
Sumak køber jeg selv hos ASA spices webshop. Synes de har så mange gode krydderier og det er vist også lidt billigere end dem i Brugsen :) Køber også altid spidskommen og kanel der.
God fornøjelse.
Kh AC
TAK:-)