Wok med oksekød
Nem og hverdagsvenlig lækker wok med oksekød og grøntsager. Der er smæk på smagen, men den er ikke spor stærk – man kan også undlade chili, hvis man ikke ønsker det lille strejf af chili i maden.
Retten tager ikke lang til at lave. Det hele skal lynsteges, så der stadig er masser af sprødhed og bid i grøntsagerne. Det er blot at gøre det hele klar fra starten og hvis man bruger et mandolinjern, så er grøntsagerne fikset på nulkommafem.
Prøv også: opskrift på wok med kylling >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Wok med oksekød
- 400 g entrecotes, skåret i tynde strimler
- Marinade
- 1 spsk soja
- 1 spsk sukker
- 1 spsk fishsauce
- 4 fed hvidløg, finthakkede
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 20 g sesamfrø
- 1 spsk sesamolie
- Dressing
- 1 tsk sesamolie
- 1 øko lime, fintrevet skal og saft
- 1 spsk fishsauce
- 1 tsk sukker
- 0,50 rød chili, finthakket
- Nudelsalat
- 100 g broccoli, i små buketter
- 2 gulerødder, fintstrimlet
- 0,50 spidskål, fintstrimlet
- 100 g baby spinat
- 200 g nudler
- Til servering
- 20 g saltede peanuts, grofthakkede
- 3 stængler forårsløg, fintsnittet
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 øko lime, skåret i både
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom kødet i en skål. Rør marinaden sammen i en anden skål og vend den i kødet, masser det lidt ind i kødstrimlerne.
Rør dressingen sammen og smag den godt til.
Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen og kom dem i en sigte.
Varm en wok op ved høj varme og lynsteg oksekødsstrimlerne. De skal blot lige kysse varmen helt kort.
Tag dem af varmen og vend hurtigt gulerødder, broccoli, spidskål og spinat i wokken, det skal blot lynsteges i ét minut.
Kom nudlerne i, vend det sammen og anret i en stor skål med oksekødet. Vend dressingen i og drys med saltede peanuts, forårsløg og frisk koriander.
Server lime i både til at dryppe over.
Hej Ann Christine
Rigtig god marinade som kan bruges til meget kød sågar fisk . Jeg valgte at bruge flydende honning i stedet for sukker – men er det risikabelt grundet forbrænding ? altså det smagte en brændt…
BH Peter
Hej Peter
jeg skal ikke kunne sige om honningen brænder ekstra nemt på i denne ret, eller om det er noget med wok/panden eller for høj temperatur – men ja, det oplever jeg indimellem at honning kan have tendens til.
Prøv evt med alm hvid sukker næste gang, så kan du se om der er forskel.
– for rørsukker brænder fx også nemmere på end hvid sukker.
Kh Ann-Christine
Er en spiseskefuld i dine opskrifter 15 ml og en teskefuld 5 ml . Venlig hilsen Dorthe