Vitello Tonnato
Vitello Tunnato er en skøn ret med kød og tuncreme og i mit køkken bliver retten oftest tilberedt af en rest steg fra dagen før. Culottesteg er virkelig lækkert, men ellers kan man nu fint bruge hvad man har af både steg fra kalv og oksekød.
Oprindeligt bruger man kalv til denne ret, men jeg synes, det er så fint at bruge hvad man nu har og på den måde få en ny super lækker ret ud af resterne fra en god steg.
Prøv også: min bedste opskrift på culottesteg >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vitello Tonnato
- 400 g culottesteg, kold og tilberedt skåret i tynde skiver
- 2 dåser tun i olie, drænet
- 1 dl mayonnaise
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 4 spsk kapers
- 0,50 citron, lidt saft herfra
- 1 dl pesto
- 125 g blandet salat
- 0,50 agurk, skåret i skiver
- 3 spsk kapersbær
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Blend tun, mayonnaise, cremefraiche, kapers, citron og salt og peber til en jævn sauce. Smag den til.
Rul hver skive steg med tunsauce og dryp med lidt pesto, som er blevet fortyndet med lidt olivenolie.
Anret på tallerkener med salat, agurk, kapersbær og resten af tunsaucen samt ekstra pesto.
Kære Ann-Christine,
Din opskrift er suveræn.
Har opdaget den for ganske få måneder siden og vi skal såmænd have den for tredje gang i morgen.
Ta’ det køligt, Diego:)
Vh Lisbeth
Kære Lisbeth
mange tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for! :)
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Kære Ann- Christine.
Man kan bruge dine opskrifter eller lade være. Jeg synes din variation smager godt, og jeg gentager ofte.
Kh.
Dorte
Kære Dorte
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for!
Kh Ann-Christine
Hvis det der er vitello tonnato så er jeg en marsmand der lige er landet fra en anden galakse. Jeg mener det er fint at I opfinder jeres egne opskrifter og det kan være det smager rigtig godt, men så skal man give det et andet navn. Vi har at gøre med en af de mest traditionelle retter i det italienske køkken, som i øvrigt også en en traditionel ret i mange andre latinske lande, så brug den rigtige opskrift eller kaldt det noget andet.
Hej Diego
Jeg har spise vitello tonnato flere gange på flere forskellige lækre italienske restauranter i Italien. Hver gang en ny variant eller med sit twist … – og som du ser så er denne opskrift min variant som en vitello tonnato salat.
God weekend
Kh Ann-Christine
Tak for alle de gode opskrifter.
Bruger i kapersbæret helt eller skåret i skiver?
Tusind tak for din søde hilsen :)
Jeg bruger dem hele, men det er helt op til dig hvis hvad du foretrækker :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Til tun saucen, er det så også olien fra tunen eller er den drænet først?
Jeg dræner den først
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Jeg planlægger at lave det som en del af en italiensk buffet. Hvor mange skiver får du af 400 gram? Eller hvor mange gram kød vil du lave per person (der kommer også til at være lasagne, pizza, brød og pesto og salater)
Jeg beregner omkring 100 g oksekød pr person til en vitello tunato salat, hvis du ikke laver det som salat, så tænker jeg det er fint med 75-80 g pr person til en buffet.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man lave tunsovsen dagen før??
Det kan du sagtens
Kh AC
Skal citron kødet bruges eller er det kun saften?
Det er blot friskpresset citronsaft :)
Pragtfuld ret – tak for endnu en god opskrift
Tak, hvor er det dejligt at høre :)
Genial måde at få brugt rester på! Jeg er ikke så vild med kogt kalvekød i vitello tonnato, så det her kunne sagtens blive et hit for mig :-)
Enig i at det er ret så genialt i forhold til at få brugt rester – sådan en kold culottesteg smager i det hele taget bare super skønt, og kan godt forsvinde lit af sig selv herhjemme, så der lige bliver skåret en skive og hapset i ny og næ ;)
Sikke en god idé til at få brugt resterne fra aftensmaden forinden – Jeg elsker Vitello Tonnato, men har faktisk aldrig forsøgt mig med det selv :-)
Prøv det endelig, det smager helt vildt lækkert + jeg elsker det med at lave en ny ret ud af en rest fra en tidligere ret :)