Vikingegryde


Vikingegryde er en herlig fyldig ret til hverdage og til hyggelige dage med bål i haven og hvor gryderetten kan tilberedes i en gryde over bålet på ægte vikingemanér
Den kan nu også fint tilberedes i køkkenet ved komfuret og den er tilmed ret hurtig og nem at tilberede. Under opskriften er der lidt tips til variation af retten og til hvordan man kan få endnu flere grøntsager i.
Vikingegryde er en skøn efterårsret til disse dage med lidt ustadigt vejr og perfekt til en regnvejrsdag som i går.
Prøv også: min bedste opskrift på svensk pølseret >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vikingegryde
- 5 skiver bacon
- 250 g champignon, skåret i kvarte
- 400 g kyllingefilet, i tern
- 2 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 300 g squash, groftrevet
- 150 g wienerpølser, skåret i skiver
- 1 tsk røget paprika
- 2 tsk sød paprika
- 1 tsk tørret oregano
- 1 spsk hvedemel
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 100 g koncentreret tomatpuré
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 rød peberfrugt, i små tern
- 1,50 dl piskefløde
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på pakken
- 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Steg bacon sprødt i en sauterpande eller stegegryde. Læg den sprøde bacon til side på et stykke køkkenrulle.
Kom lidt olie i den samme sauterpande eller stegegryde og skrue op for varmen. Steg champignon og kylling ved høj varme, under omrøring til de er brunet af.
Skrue helt ned for varmen og tilsæt løg og hvidløg. Sauter under omrøring til løgene er bløde. Skær den sprødtristede bacon i mindre stykker og tilsæt bacon, samt squash, pølser, røget paprika, sød paprika, oregano. Rør det godt sammen.
Rør hvedemel ud i et glas med grøntsagsboullion og tilsæt blandingen samt tomatpure og hakkede tomater til retten. Rør godt igennem, læg låg på og lad den lækre vikingegryde simre i 15 minutter. Kog imens ris efter anvisning på emballagen.
Rør finthakkede peberfrugter i gryderetten og smag til med piskefløde, salt og friskkværnet peber.
Server med ris og et drys bredbladet persille
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Har netop lavet Viking gryde og nøjjjj den vagte smilende ansigter på jobbet 🙈
Tak for dejlig opskrift.
Jeg udskiftede squash med rød peber og det smagte super godt 😋😋
Hej Bettina
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften ♡
Kh Ann-Christine
Hej!
Hvilken fløde bruger du?
Mvh, Merete.
Hej Merete
Piskefløde 38 %
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Vi har svært ved at finde Wiener Pølser, – hvad er det ved disse pølser i smagen, som retten skal have? Er der alternativer?
Kh Charlotte
Hej Charlotte
Wienerpølserne er de helt almindelige grillpølser, uden ekstra tilsat smag (som fx ost, chili mv)
Du kan også bruge andre pølser, som fx kålpølser mv
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine