Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vietnamesisk-ribbensteg/ Aftensmad Asiatisk

Vietnamesisk ribbensteg

Vietnamesisk ribbensteg smager vidunderligt! Det er en smagsoplevelse, som jeg på det varmeste kan anbefale.

Den lækre saftige ribbensteg med masser af smag og en knasende sprød svær er eminent til vietnamesiske friske forårsruller, til en skøn nudelsuppe, sammen med alle de lækre sprøde grøntsager eller den kan nydes i en asiatisk inspireret salat.

Skær stegen ud i tern til servering og ikke i traditionelle skiver, som vi plejer med den danske flæskesteg.

Prøv også: opskrift på Thai Beef Salad >>

Vietnamesisk ribbensteg
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT3HPT30M4
Ingredienser
  • 800 g ribbensteg
  • 1 tsk five spice
  • 1 tsk brun farin
  • 1 øko citron, fintrevet skal herfra
  • 0,50 tsk salt
  • 0,50 tsk sort peber, friskkværnet
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 1 tsk sesamolie
  • salt, til sværen
  • Til forårsrullerne
  • 16 rispapir
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 håndfuld thaibasilikum
  • 2 gulerødder, i julienne
  • 1 tsk chiliflager
  • 150 g nudler, kogt efter anvisning
  • Til servering
  • 1 dl hoisin sauce
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Fjern evt. ben og læg ribbenstegen på et skærebræt med sværen nedad. Skær 1 cm dybe riller hele vejen på tværs af kødsiden under ribbenstegen.

Bland five spice, brun farin, citronskal, salt og friskkværnet peber i en skål og gnid det grundigt i rillerne. Fordel derefter finthakket løg i rillerne.

Vend ribbenstegen om og rids sværen på langs og tværs i ca. 1 cm brede tern, pas på ikke at skære ned i kødet, men rids kun svær og fedtlaget. Gnid sværen grundigt med olie og salt.

Læg stegen i et ovnfast fad med bagepapir og sæt stegen i en kold ovn. Sæt temperaturen på 125 grader og steg ribbenstegen i 2 timer ved den lave varme. Skru derefter temperaturen op til 230 grader, og steg videre til sværen er knasende sprød.

Servering
Fugt et stykke rispapir i vand og læg på køkkenbordet. Læg salat, krydderurter, nudler og skiver af den varme ribbensteg på midten af rispapiret. Fold først siderne om og rul derefter sammen til en fast forårsrulle. Fortsæt til alle forårsruller er samlede.

Server med hoisinsauce.