Vietnamesisk Iskaffe
Alle steder i Vietnam kan man bestille en vietnamesisk iskaffe, som smager skønt og er virkelig nemt at lave.
Man laver den med et espressoshot eller to, instant kaffepulver, med filterkaffe eller brygges ala pour over kaffe (det som vi også sender fra den klassiske madam blå kaffekande.
Fælles for alle, er at vietnamesisk iskaffe drikkes enten med eller uden kondenseret mælk, og består af ganske få ingredienser; Kaffe, isterninger og sød kondenseret mælk – hvis man vælger med mælk.
Prøv også: min bedste opskrift på iskaffe >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vietnamesisk iskaffe
- 2 dl stærk kaffe
- 3 spsk sød kondenseret mælk
- isterninger
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom kaffe og kondenseret mælk i et glas med isterninger.
Rør rundt og server.
Hej :-).
Din blog er super inspirerende og har fulgt dig længe. Jeg er pt. På udveksling som sygeplejestuderende i Vietnam og har forelsket mig i den vietnamesiske kaffe med kondenseret mælk ?
– jeg vil derfor høre om du har et foreslag til et mærke kaffe evt filterkaffe – man bør købe med hjem? For at få den lækre intense smag med til Danmark. På forhånd tak ??
Hej Lise-Lotte,
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre – og hvor lyder det skønt med din udveksling i Vietnam. Jeg håber du har et fantastisk ophold i landet.
Jeg vil næsten anbefale dig at spørge hos Hoian Roastery eller hos en af de lækre Cong Caphe cafeer, jeg er sikker på at de har et godt bud og er dem der kender de bedste brands i Vietnam.
Kh AC
Hei!
Vi kom nettopp hjem fra københavn nå, de selger vietnamesisk iskaffe på en kafe som heter District Tonkin. Veldig god kaffe, og koselig sted:-)
Uhm, det skal vi da prøve næste gang vi skal til København :)
Tak for tippet!
Kh AC
Åhh hvor ser det hele bare fantastisk ud – sikke en drømme rejse.
Lige et spørgsmål – går ud fra at den kondenserede mælk skal bruge som den er – dvs. at den ikke skal koges til dulce leche inden den anvendes i iskaffen ?
Fortsat rigtig god rejse og god nytårsfest! Mange hilsner Marianne
Ja, det er virkelig fantastisk!
Ja, mælken skal bare i, ukogt og som den er.
Resten kan bruges til is, eller til at koge karamel i et glas.
Kh AC
Hvor lyder det som en lækker iskaffe, den må jeg helt sikker afprøve, når solen varmer lidt mere på de danske himmelstrøg. Drikker nærmest ikke andet end iskaffe om sommeren, specielt sidste sommers hede, var iskaffe et stort og lækkert hit.
Jeg elsker også iskaffe, – og is te, det er SÅ godt :)
TAK fordi du lader os følge jeres eventyr, her sluges det hele råt med masser af drømme til følge. I Malaysia er det i hvert fald til at finde både mælk og gryn:). Hvis planen stadig er Malaysia og der skulle være behov for helt aktuelle tips, har jeg en søster der bor i KL. Hun har endda lige fundet et sted hvor man kan købe RIGTIGT rugbrød:-)Vi var i Malaysia 5 uger i sommers med de 3 krudtugler af vores børn.
Fortsat fantastisk rejse til jer!
Ej, hvor skønt! Det er sødt af dig, og det kan jo godt være at vi bare craver efter rugbrød når vi når til Malaysia :) Lyder skønt med 5 uger der!
Tusind tak, kh Ann-Christine
Bare en tanke omkring den der 100% pure milk, kan det være mælkesukkeret? Jeg mener det plejer at svare til 4% Dejligt med velkendte havregryn, håber i finder noget mælk til dem.
Kh.
Anne-Marie
Nej, desværre – vi lod faktisk som ingenting, og Johan og Julie spurgte selv om hvorfor mælken var så sød … VI har heldigvis lige fundet et sted som sælger mælk uden sukker i
Kh Ann-Christine
Mums! Ved at der findes et sted i CPH, hvor de laver den originale slags….Husker desværre ikke navnet på stedet….
Sejt! mig endelig hvis du kommer i tanke om det :)
Ja vietnamesisk iskaffe er et hit efter min smag helst White.
Jeg så jer her til aften sidde ved kajen på en fortovs restaurant i Hoi An, håber i får en dejlig aften her hvor nytåret skal fejres med lysbåde og fyrværkeri, lanterner og blomster, her er så hyggeligt.
Jeg kom ikke over for at hilse, dels var jeg med et rejseselskab og dels kender du ikke mig, jeg syntes blot jeg kender lidt til dig og dine fordi jeg kigger med på din hyggelige blog.
Hvis I ikke allerede har været der kan jeg anbefale at i lejer et par cykler og tager ud til landsbyen Tra Que som dyrker økologiske grønsager og krydderurter, det er kun 5 km fra Hoi An, vi var deri dag og hilste på en meget venlig 90 årig bonde, der er så fint og en rigtig hyggelig cykeltur.
Alt det bedste, fortsat god tur.
Venlig hilsen
Dorthe
Hej Dorthe,
Ej, hvor pudsigt. Vi smuttede ‘hjem’ allerede ved 20.30 tiden, Johan og Julie var så trætte.
Jeg håber I nød det, det skulle have været ret fantastisk, hører jeg.
– kom endelig hen og sig endelig hej, hvis vi lige støder på hinanden igen her :)
Tusind tak for tippet om Tra Que, det vil vi gerne lige nå forbi også.
Rigtig skøn tur til jer også
Kh Ann-Christine
Det er sjovt det der med mælk og sødemidler/tilsætning af smag. Da vi boede i Luxembourg var mælkeerstatninger tilsat smag. Det havde jeg ikke lige set, så jeg havde købt et par drikkeklare kartoner til JoJo til en flyvetur til USA, da han var 6 måneder. Og først da jeg åbnede den, kom den søde duft af vanilje frem – og eftersom vi var lige ved at lette, og jeg ikke havde noget kogt vand til hans flaske og han var sulten, så fik han den – og han slugte den på et par minutter :-)
He he, hvor skønt at han bare slugte den – det må lige have været sagen ;)
jeg savner virkelig vietnamesisk kaffe! Både den kolde og varme. Fik det til morgenmad den første morgen i Hanoi. Proppet med jetlag tog jeg en tår og syntes det var noget atypisk, men jeg har ikke tal på hvor mange kaffer, særligt dem med is, der røg ned de næste fire uger!
Man kan med karamel kapslen fra nespresso, nogenlunde genkalde smagen, selvom det er endnu bedre med kondenseret mælk!
Jeg savner virkelig Vietnam jo mere jeg ser de her billeder!
Jeg skulle også lige vænne mig til den, da jeg normalt foretrækker kaffen ikke er sødet – eller i iskaffe, kun med en pixismule sødt i. Men jeg er altså også faldet for dem :)