Verdens bedste hjemmebagte boller – og nemmeste


I går aftes rørte jeg hurtigt dejen sammen til de de boller vi spiste til morgenmad i morges. Det er den nemmeste dej i hele verden og kan varieres i det uendelige. Og ja, jeg kalder den også verdens bedste hjemmebagte boller. Dejen og bollerne minder nemlig ret meget om Verdens Bedste Brød. Bageteknikken er dog anderledes og hurtigere.
Perfekte til en god morgenmad, som eftermiddagsboller, til sandwich eller som tilbehør til aftensmad.
Arbejdstid 15 min.
Antal 8 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Verdens bedste hjemmebagte boller
- 5 dl vand
- 5 g gær
- 2 tsk flagesalt
- 400 g hvedemel
- 250 g fuldkornshvedemel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør vand og gær sammen.
Tilsæt 400 g hvedemel, sammen med salt og derefter resten af mel, kerner eller hvad du har lyst til.
Rør rundt så det er blandet godt sammen, det skal ikke æltes eller røres i timevis.
Dæk skålen med låg eller et rent viskestykke.
Lad det stå på køkkenbordet natten over, eller i minimum 10 timer.
Om morgenen tændes ovnen på 250 grader. (hvis der er dampfunktion på ovnen, så kan det anbefales.)
Hæld dejen ud på en meldækket bordplade. Fold dejen 2-4 gange over hinanden og skær den så i 8 lige store stykker som lægges på en bageplade med bagepapir.
Lad det stå til ovnen er varm og bag så bollerne i 10 minutter ved 250 grader, derefter skrues ovnen ned på 230 og bollerne bages videre i 10-15 minutter (afhænger lidt af din ovn)
Note: Mel efter eget valg
I denne opskrift variere jeg de sidste 250 g mel fra gang til gang og bruger lige så gerne en blanding af: solsikkekerner, mandler, havregryn, grahamsmel og det sidste ølandshvede.
Der kan også bruges ren hvede eller hvad man lige har lyst til. Jeg kan dog godt lide dem lidt grove, men holder frø, nødder, flager og gryn til en mængde på max 1 1/2 dl og så groft mel for resten.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine,
Tak for en masse gode opskrifter! Jeg er ikke vant til at bage, men prøvede disse boller i går. Jeg fulgte opskriften, lod dem hæve natten over på køkkenbordet, og de hævede flot og de blev luftige og med god konsistens. Men de smager meget af gær, så meget at jeg ikke har lyst til at spise dem. Ved du hvad gærsmagen kan skyldes? Jeg brugte de 10 gram der står.
Pernille
Ups, jeg mente selvfølgelig at jeg brugte de 5 gram der står!
Hej Pernille
Tusind tak for din søde hilsen – og det synes jeg også lyder lidt mærkeligt.
Så lidt gær bør nemlig ikke give en kraftig gærsmag ved langtidshævning. Har dejen mon stået meget varmt?
Prøv at sætte dejen i køleskabet næste gang efter 1-2 timers hævning på køkkenbordet :)
Kh Ann-Christine
Det kan godt være, min lejlighed er ret varm. Hvorfor kan varm hævning få dem til at smage af gær? Jeg prøvede efterfølgende den anden opskrift du har herinde på koldhævede boller, og de blev super gode. (Det skal også siges at min kæreste gladeligt spiser de gærsmagende boller, så helt galt kan det ikke være!)
Hej Pernille
Hvis de fx kan være overhævet, men så vil de ikke hæve flot og luftigt op … Dejligt at høre at de var et hit hos din kæreste :)
Kh Ann-Christine
God morgen Ann-Christine..
Jeg skal bage disse for første gang men vil egentlig bare komme en nogle solsikkekerner i dejen. Dem er vi rigtig glade for, hos os.
Hvor meget skal jeg komme i og hvad så med justeringen af mængden af melet?
mvh Charlotte.
Hej Charlotte
Mange tak for din hilsen.
Du kan fint komme 75 g solsikkekerner i dejen og evt undlade 25 g fuldkornsmel.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er rigtig glad for disse boller.
Det er første gang jeg har lavet langtidshævede boller, som jeg er helt tilfreds med – og der samtidig er mulighed for at eksperimentere med mel, frø osv.
Mvh Gitte
Hej Gitte
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine