Vegetariske forårsruller


Min opskrift på vegetariske forårsruller er nem og giver nogle knasende sprøde og velsmagende forårsruller fyldt med grøntsager og god smag.
Jeg laver dem i ovnen, hvilket gør dem lidt ekstra hverdagsvenlige og så servere jeg dem med ris eller indimellem blot med en salat, en lækker cremet ingefær- og hvidløgsdip og bare helt enkelt – et nemt og mættende måltid.
Fyldet kan varieres på mange måder, så det er endelig at slippe fantasien løs.
Prøv også: mange flere vegetar opskrifter her >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vegetariske forårsruller bagt i ovn
- Ingefær- hvidløgdressing
- 3 dl græsk yoghurt 10 %
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 øko lime, fintrevet skal herfra
- Forårsruller bagt i ovn
- 1 tsk mediumstærk karry
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 0,50 spidskål, fintsnittet
- 2 gulerødder, groftrevet
- 1 squash, groftrevet
- 1 spsk soja
- 250 g filodej
- sort peber, friskkværnet
- 3 spsk sesamolie
- Spinat ris
- 3 dl basmati ris
- 5 dl vand
- 75 g baby spinat
- 1 tsk salt
- Til servering
- 20 g sriracha chilisauce
- 1 håndfuld frisk koriander
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Ingefær- og hvidløgsdressing
Rør dressingen sammen og lad den trække smag.
Forårsruller
Rist karry og spidskommen på en tør pande, til det dufter. Tilsæt olie, løg, gulerødder og hvidløg og sauter i et minuts tid under omrøring.
Tilsæt spidskål og squash og varm godt igennem under omrøring til kålen falder sammen. Smag til med friskkværnet peber og soja. Lad det køle af til stuetemperatur.
Skil filodejspladerne fra hinanden og del hvert ark i to. Pensl en plade af gangen på begge sider med olie. Fordel en stribe fyld på midten og fold siderne omkring fyldet, som en kuvert. Læg den på en bageplade med bagepapir og fortsæt med resten til alt fyldet er brugt.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter, eller til de er sprøde og lækre.
Spinatris
Kom vand, ris og salt i en gryde, læg låg på og varm op til kogepunktet. Lad risen simre svagt under låg i 10 minutter. Kom hurtigt spinat i, læg låg på igen og lad risen trække i 10 minutter.
Servering
Server risen på tallerkener og dryp med dressing og sriracha. Server med forårsrullerne, dressing til at dyppe i og et drys koriander.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
De er SÅ gode! Vi bruger færdig lavet forårsrulledej fra asiatisk købmand. Meget lettere at rulle dem.
Meget lækkert! Kan man lave rullerne dagen før?
Hej, først og fremmest tak for at dele alle dine lækre opskrifter, jeg bruger din hjemmeside flere gange om ugen ?
Tror du at man kan skifte filodejen ud ned rispapir, hvor man laver dem ligesom friske forårsruller også istedet for at spise dem “rå”, pensler dem med lidt olie og sætter dem i ovnen?
Hej Katrine,
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre.
Du kan sagtens bage de lækre forårsruller med rispapir. Resultatet vil blive anderledes end med filodej, men stadig lækkert.
Kh AC