Vegetariske forårsruller
Min opskrift på vegetariske forårsruller er nem og giver nogle knasende sprøde og velsmagende forårsruller fyldt med grøntsager og god smag.
Jeg laver dem i ovnen, hvilket gør dem lidt ekstra hverdagsvenlige og så servere jeg dem med ris eller indimellem blot med en salat, en lækker cremet ingefær- og hvidløgsdip og bare helt enkelt – et nemt og mættende måltid.
Fyldet kan varieres på mange måder, så det er endelig at slippe fantasien løs.
Prøv også: mange flere vegetar opskrifter her >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vegetariske forårsruller bagt i ovn
- Ingefær- hvidløgdressing
- 3 dl græsk yoghurt 10 %
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 øko lime, fintrevet skal herfra
- Forårsruller bagt i ovn
- 1 tsk mediumstærk karry
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 0,50 spidskål, fintsnittet
- 2 gulerødder, groftrevet
- 1 squash, groftrevet
- 1 spsk soja
- 250 g filodej
- sort peber, friskkværnet
- 3 spsk sesamolie
- Spinat ris
- 3 dl basmati ris
- 5 dl vand
- 75 g baby spinat
- 1 tsk salt
- Til servering
- 20 g sriracha chilisauce
- 1 håndfuld frisk koriander
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Ingefær- og hvidløgsdressing
Rør dressingen sammen og lad den trække smag.
Forårsruller
Rist karry og spidskommen på en tør pande, til det dufter. Tilsæt olie, løg, gulerødder og hvidløg og sauter i et minuts tid under omrøring.
Tilsæt spidskål og squash og varm godt igennem under omrøring til kålen falder sammen. Smag til med friskkværnet peber og soja. Lad det køle af til stuetemperatur.
Skil filodejspladerne fra hinanden og del hvert ark i to. Pensl en plade af gangen på begge sider med olie. Fordel en stribe fyld på midten og fold siderne omkring fyldet, som en kuvert. Læg den på en bageplade med bagepapir og fortsæt med resten til alt fyldet er brugt.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter, eller til de er sprøde og lækre.
Spinatris
Kom vand, ris og salt i en gryde, læg låg på og varm op til kogepunktet. Lad risen simre svagt under låg i 10 minutter. Kom hurtigt spinat i, læg låg på igen og lad risen trække i 10 minutter.
Servering
Server risen på tallerkener og dryp med dressing og sriracha. Server med forårsrullerne, dressing til at dyppe i og et drys koriander.
De er SÅ gode! Vi bruger færdig lavet forårsrulledej fra asiatisk købmand. Meget lettere at rulle dem.
Meget lækkert! Kan man lave rullerne dagen før?
Hej, først og fremmest tak for at dele alle dine lækre opskrifter, jeg bruger din hjemmeside flere gange om ugen ?
Tror du at man kan skifte filodejen ud ned rispapir, hvor man laver dem ligesom friske forårsruller også istedet for at spise dem “rå”, pensler dem med lidt olie og sætter dem i ovnen?
Hej Katrine,
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre.
Du kan sagtens bage de lækre forårsruller med rispapir. Resultatet vil blive anderledes end med filodej, men stadig lækkert.
Kh AC
Man kan i asiatiske butikker få frosne forårsrulledej, det er lidt nemmere ar arbejde med end filodej. Lækker opskrift, har lige prøvet at lave dem. Med venlig hilsen Jelva Andersen
Jeg har ikke prøvet at bage med forårsrulledej fra asiatiske butikker, men kun friteret dem – bliver de helt sprøde i ovnen også? Så skal det da lige testes af :)
Kh AC
Jeg lavede den sammen med min far. Den var mega GOD. jeg elsker forårsruller.
Hilsen Marie. (jeg er 8 år gammel)
Hej Marie,
Tusind tak for din søde hilsen! Hvor er du sej i køkkenet til at hjælpe med at lave mad ♡ og hvor er det dejligt at høre at de blev lækre.
Rigtig god dag til dig
Kh AC
Det må vidst hellere prøves, lyder virkelig lækkert :)
Ved du om de kan fryses?
Det ved jeg ikke, men det er da forsøget værd … jeg ved ikke om filidejen vil blive sprød når den bages efter at være fyldt, men mon ikke :)
Det skal vi snart have!!!
:)
Åh, det ser lækkert ud, tror vi skal prøve det i aften, nu hvor energi niveauet er lidt lavt grundet sygdom og barn hjemme igen igen:-(
God dag,
Karen
Rigtig god bedring til jer, håber I snart er ovenpå igen!
Kh AC
Fedt fedt fedt! Dem glæder jeg mig til at lave. Et enkelt spørgsmål: hvor dælen køber du filodej?
Jeg har indimellem fundet det i føtex og SuperBrugsen
Irma har det i al fald ☺
♡ godt tip!
Tak :)
Eller køb forårsrulledej i Kina/asiat-forretningerne. Det er billigere og lidt lettere at arbejde med en filodej :)
Mhm, hvor lækkert! Må jeg prøve snarest. :)
Kan så varmt anbefales :)