Vegetarburger med rødbedebøffer
Vegetarburger med rødbedebøffer er så lækkert og smovset!
Jeg er ret vild med rødbede i vegetarbøffer, for det giver simpelthen en drøngod smag og er en virkelig lækker måde at spise rødbede på. Samtidig bliver bøfferne dejligt smovsede og smagfulde, og man kan jo fylde alt sit favoritfyld i sådan en vegetarburger.
Her laver jeg min vegetarburger helt klassisk som cheeseburger og med salat, løg, agurk og avocado. Det smager SÅ godt!
Prøv også: opskrift på vegetar pariserbøf >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vegetarburger med Rødbedebøffer
- 250 g rødbede, groftrevet
- 50 g finvalset havregryn
- 25 g hvedemel
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, fintrevet
- 2 æg
- 1 tsk dijon sennep
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- 1 spsk smør, til stegning
- Til servering
- 4 skiver cheddar ost
- 4 burgerboller
- 2 spsk mayonnaise
- 125 g blandet salat
- 2 avocado, i skiver
- 1 rødløg, i ringe
- 0,50 agurk, i skiver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom rødbede, halvregryn, hvedemel, løg og hvidløg i en skål med æg og dijonsennep. Rør det godt igennem og smag til med salt og peber. Juster konsistensen, hvis nødvendigt med en anelse ekstra havregryn eller hvedemel, til rødbedebøfferne er nemme at forme.
Form bøfferne og læg dem på en bradepande med bagepapir. Dryp lidt olie over og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 10 minutter. Vend bøfferne og bag dem i yderligere 5 minutter på den anden side. Kom en skive cheddar på hver bøf og bag i yderligere 1 minut til osten akkurat er smeltet.
Skær burgerbollerne op og lun dem i ovnen. Smør med mayo, og saml vegetarburger med salat, avocado, løg, agurk og rødbedebøffer.
Super lækre, laver gerne en stor portion. Og spiser dem til morgenmad, gerne sammen med et spejlæg. En nem måde at få grønsager fra start af dagen…
Hej Ulla
Så dejligt! Det er jo en skøn start på dagen :)
Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Vi skulle grille, så jeg prøvede at grille disse burgere og det virkede så godt, jeg var nemlig lidt bange for at de ville falde fra hinanden, men det skete heldigvis ikke og alle var glade :)
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Kære AC
Ved du, om det er muligt at lave “farsen” om morgenen og først stege bøfferne om aftenen?
Kh Anna
Ja, det kan du sagtens gøre.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Har fået rødbeder fra vores søde nabo i sommerhuset og tænkte jeg ville prøve dine rødbedebøffer. Da jeg fortalte min mand, at vi skulle have burgere ? tilføjede så at det var med rødbedebøffer ? men…. efter aftensmaden ???? Uhm, det smagte skønt. Det er bestemt ikke sidste gang.
Ha’ en dejlig dag.
Karin
Hvor fint! Det er skønt det blev en succes :)
Tak for din søde hilsen og rigtig skøn weekend til jer
Kh AC
Er den fryse egnet ?
Hej :)
Tak for en fantastisk opskrift, den er simpelthen så lækker. Jeg får dog en veganer til spisning, som jeg gerne vil kunne servere den for. Har du nogen idé om, man kan udelade æggene eller erstatte dem, så “bøfferne” bliver veganske?
Kh Amanda
Hej Amanda,
Tak for din søde hilsen.
Ægget i opskriften fungere som bindemiddel, men kan i en vegansk udgave erstattes af 2 spsk knust hørfrø rørt med 1/2 dl vand, lad det trække i 15 minutter. Alternativt kan chiafrø bruges.
Kh AC
Hmm.. opskriften kunne godt være skrevet lidt mindre forvirrende, når jeg læser den bliver jeg faktisk i tvivl hvad jeg skal.. f.eks. Er jeg forvirret over hvad jeg egentlig skal med de her rødbeder, og derudover så er det måske en lidt mærkelig måleenhed at skrive dl på rødbeder så det nemmere hvis du skrev antal rødbeder eller gram.. og hvad betyder plup..? Den kunne godt være lidt mere enkel, også i fremgangsmåden, der kunne du godt skrive lidt mere i detaljer hvad man gjorde..
Hej Mie,
Pulp er den grøntsagsrest der bliver tilbage efter at have lavet hjemmelavet juice. Grøntsagsfibrene, kan man sige.
Opskriften her er lavet med enten pulp eller fintrevet rødbede og gulerod, begge dele kan bruges.
Kh AC
Hej Ann-Christine, hvilken opskrift har du brugt her til dine burgerboller? :-) Vh Julie
I denne opskrift er det mine koldhævede boller der bruges til burgeren på billedet.
Kh AC
Hej :-))
Tak for en skøn opskrift og i det hele en rigtig god hjemmeside med masser af inspirerende stof. Jeg har et lille spørgsmål vedrørende pulp (grøntsagskødet), er der mon de vitaminer og mineraler, som der oprindeligt er i kødet – slowjuicer sørger jo netop for at presse alt det gide ud – synes at jeg har læst et sted, at kødet bør smudes ud.
Håber, at du får tid til at kugge på det.
De bedste hilsner
Kristina Katic
Hej Kristina,
Jeg tænker også at mange af vitaminerne havner i juicen, men er sikker på at der også bliver en del tilbage og så er der jo alle fibrene i grøntsagerne som er super sunde for fordøjelsen. Har ikke selv hørt en god grund til at man ikke skal bruge det i madlavning, hvis muligt.
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Vil bare høre om jeg kan bruge “æggehvider” til opskriften “Vegetarburger” istedet for 2 æg?
Det kan du sagtens :)
Egner disse sig til at komme i fryseren? Eller er det helt galt? :)
Selve rødbedebøfferne? Tja, det er ikke testet, men jeg tænker da at det er værd at prøve og jeg tror godt det kan fungere :)
Frugtsirup. Pulpen fra Frugter – feks. citron, æbler, pærer, ingefær, appelsin tilsættes vand – det kan opsuge utroligt meget, koges op. småkoge i en times tid. Vædes sies fra og koges til sirup: 100 gram sukker til 1,5 dl væde/saft. Det har helt afløst ahornsirup her i huset.
Sikke en super god ide at få brugt pulpen på den måde
Nej hvor dejligt – kom endelig med flere opskrifter til, hvad man kan bruge sin pulp til – kan slet ikke få brugt al den pulp jeg producerer og har virkelig brug for inspiration. Bruger det mest i brød.
Det vil jeg gøre :) Det er nemlig virkelig synd at smide det gode grønt ud.
De ser gode ud! Rødbedebøffer er min 5-årige datters favorit, når vi besøger farmor, som har været vegetar i 45 år! Et tip fra hende kunne være at tilføje purerede, udblødte kikærter for at højne proteinindholdet
Dét må prøves! Tak for tippet, jeg elsker kikærter og glæder mig til at smage den nye variant :)
Perfekt. jeg skal have en vegetar til middag i næste uge og rødbedebøfferne lyder toplækre. Tak for inspiration!
Hvor lækkert – det er virkelig røget direkte ind på vores familiefavoritter
Hvor ser det lækkert ud. Jeg har en gammel juicer, som jeg aldrig rigtig har brugt. Måske skulle jeg tage den frem og se om den virker ordentligt.
Har du egentlig skrevet en “anmeldelse” af den køkkenmaskine du købte? Det kunne være interessant at høre, hvad du syntes om den.
Hej Thea,
jeg har ikke skrevet en egentlig anmeldelse, men er kommet lidt ind på det i kommentarfeltet i dette indlæg: https://www.valdemarsro.dk/juice-og-saft/
jeg er super glad for den og den passer glimrende til vores behov + den var til at betale ift andre slowjuicere, som koster en del mere.
Kh AC
Hov, det var mig, der skrev lidt uklart. Læste nemlig det du skrev om juiceren, og kom så til at tænke på den røremaskine, du købte.
Åh ja, den ligger tadig i gemmerne, men jeg vil faktisk gerne give den et blogindlæg helt for sig selv – det kommer snart :)
Det laver vi ofte herhjemme og det smager simpelthen himmelsk! :)
//Emilie
De er SÅ gode! :)
Hej Ann-Christine
Jeg er også vild med saft og vi købte en Hurom slow juicer sidste år.. og blevet brugt sindsygt meget!!! En rigtig go bog, som jeg har brugt vildt meget er “Safter” af Umahro Cadogan & Søren Ejlersen.
Nå, men det jeg ville høre om er om du ved hvor lang tid plum kan holde sig i køleskabet?
Tak:)
Hej Louise,
Tak for tippet! Den bog har jeg haft lidt kig på, den ser nemlig god ud – men jeg elsker også at eksperimentere med nye kombinationer.
Jeg vil tro at det snildt kan holde sig i en lufttæt bøtte i 3 dage uden problemer. Herhjemme bruger vi det ofte inden for 1-3 dage
Kh AC
Tusind Tak Ann-Christine. Jeg vil prøve. :)
Mht. til bogen “Safter”, så finder du både safter, smooties, mælke, varme/kolde the’er, energi shots mm.. Og informationer omkring hvilke grønsager der er gode for forskellige dele af kroppen. Helt afgjort et godt køb! Go dag derude. :)
Yeah, den lyder mere og mere som en bog for mig! Tak for tippet