Vegetar tarteletter med svampe
Lækre vegetar tarteletter med svampe i en cremet sauce med grønt.
Her får I en virkelig skøn opskrift på tarteletter med svampe og en cremet sauce, som smager SÅ godt! Det er et hit til både hverdage og til alle årets højtider, hvor man ofte har tarteletter som en del af enten påskefrokosten eller julefrokost.
Det er en nem ret at lave og vi servere den såmænd oftest blot som den er, uden tilbehør, men jeg har lige sat et par forslag på til serveringstilbehør under opskriften.
Prøv også: opskrift på nøddepostej >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vegetar tarteletter med svampe og cremet sauce
- 400 g champignon, i kvarte og i skiver
- 20 g smør
- 200 g svampe, mix
- 1 løg, finthakket
- 300 g squash, groftrevet
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl piskefløde
- 12 tarteletter
- 1 håndfuld persille
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rist champignon ved høj varme på en pande med olie til champignonerne har fået en flot farve.
Skrue ned til middelvarme og tilsæt smør, svampemiks og løg. Lad det stå og simre og sautere under jævnlig omrøring, til løgene er bløde. Kom squash, grøntsagsboullion og piskefløde på panden og lad det simre let til det koger en smule ind og bliver til en lækker cremet svampesauce.
Fyld de lune tarteletter med svampesaucen og pynt med persille og friskkværnet sort peber.
Ser lækker ud. Tror du det er muligt at lave svampesaucen dagen inden servering – vil den så stadig være god?
Kh Mette
Hej Mette
Vi har prøvet at have en rest, og den var stadig lækker dagen efter, når den blev lunet før servering.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man bruge plantebaseret fløde i stedet for piskefløde?
Det er smag og behag og jeg har ikke testet det.
Jeg foretrækker alm økologisk piskefløde, men prøv dig endelig frem til din favorit
Kh Ann-Christine
Kære Ann-christine
Hvor ser det lækkert ud. Det vil jeg lave til vores julefrokost, hvor ikke alle spiser kød. Tror du det er muligt at lave fyldet i god tid og fryse det ned?
God jul til dig og din familie
Kh Bettina
Hej Bettina
Forsøgte du at fryse fyldet ned?
Hej Bettina
Jeg har ikke forsøgt mig med det, så er ikke helt sikker på konsistensen af svampene efter optøning.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Superlækkert kødfrit alternativ!
Den her opskrift vil jeg lave til næste lørdagsfrokost – tak:-)
Kære Tina,
Tusind tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse til lørdagsfrokosten ♡
Kh Ann-Christine