Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vegetar-taquitos/ Aftensmad Mexicansk, Vegetar

Vegetar Taquitos

Knasende sprøde vegetar taquitos med masser af smag og smovs, serveret med en frisk pico de gallo salat med agurker og en cremet spicy grøn chilidip. Det er så lækkert og hyggeligt at samles om og nyde.

Der er bare noget evigt komfort hygge over det mexicanske køkken og texmex køkkenet. Sprødt, smovset og lækker mad fyldt med glade farver og drøngod smag. Den lækre friske pico de gallo balancere de smovsede taquitos og den cremede dip er bare prikken over i´et.

Prøv også: flere opskrifter med mexicansk mad >>

Vegetar Taquitos
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT45M4
Ingredienser
  • Pico de galo med agurk
  • 300 g tomat, finthakket
  • 0,50 agurk, i små tern
  • 1 rødløg, finthakket
  • 0,50 rød chili, finthakket
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
  • 2 øko lime, saft og lidt fintrevet skal
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Vegetar taquitos
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 10 g jalapenos
  • 30 g koncentreret tomatpuré
  • 150 g naturel flødeost
  • 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
  • 16 tortillas pandekager
  • 300 g cheddar ost, friskrevet
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 4 spsk olivenolie
  • Grøn chilidip
  • 30 g jalapenos, syltede
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 75 g feta
  • 0,50 øko lime, saft og fintrevet skal
  • 0,50 dl cremefraiche 18 %
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Pico de gallo
Kom alle ingredienserne i en stor skål – start med blot halvdelen af chilien – og vend det godt sammen. Smag godt til med mere chili, limesaft og lineskal, salt og peber efter smag.

Vegetar taquitos
Sauter løg og hvidløg på en pande med olie til løgene er bløde. Kom krydderier på og varm det godt igennem. Tag panden af varmen og tilsæt tomatpure, jalapenos og flødeost. Rør det godt sammen. Kom kikærterne i en minihakker og kør hurtigt til kikærterne er grofthakkede.  Rør kikærterne i fyldet og smag til med salt og peber.

Varm alle tortillapandekagerne på en pande, til de er bløde og smidige. Gnid hver tortilla med olie på begge sider. Kom 2 spsk kikærtefyld og et drys cheddar i en stribe på midten af hver tortilla. Fold enderne sammen og rul tortillaen stramt sammen.

Sæt med lukningen vendt ned på en bageplade med bagepapir og fortsæt med de andre taquitos.

Bag i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i 5-7 minutter. Vend dem derefter en halv omgang og bag i yderligere 5 minutter på den anden side, til osten er smeltet og de er sprøde. 

Grøn chilidip
Kom alle ingredienserne, undtagen salt og peber, i en foodprocessor og kør til det er en glat cremet dip. Smag godt til med salt og peber og eventuelt mere limesaft.

Server de sprøde taquitos med pico de gallo og chilidip