Vegetar Pirogger
Vegetar pirogger er et hit i madpakken, de er skønne at have med i en picnickurv på cykelturen ud i det blå. Og til skovture, strandture eller bare til at spise med grøntsager til i haven på en solskinsdag.
Ja, og så er de naturligvis også lækre at have med i madpakken.
Sådan en lille brødpakke som gemmer på dejligt smovset fyld er nu skøn og fyldet sikre, at de er saftige og lækre – også i madpakken og også dagen efter de er lavet.
Prøv også: min opskrift på pølsehorn >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 14 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vegetar pirogger
- Fyld
- 1 løg, finthakket
- 150 g champignon, meget finthakkede
- 2 gulerødder, groftrevet
- 0,50 squash, groftrevet
- 1 stængler bladselleri, groftrevet
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk stødt spidskommen
- 100 g koncentreret tomatpuré
- 1 tsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Dej
- 3 dl mælk
- 25 g gær
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 475 g hvedemel
- 50 g smør
- Derudover
- 1 æg, sammenpisket til pensling
- 0,50 tsk flagesalt, til drys
- 0,50 tsk tørret timian, til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fyld
Sauter løg med olie i en sauterpande nogle minutter ved middelvarme og under omrøring, til de er bløde.
Tilsæt svampe, bladselleri, gulerødder og squash og finthakket hvidløg, tomatpure samt spidskommen og paprika. Lad det simre ved middel varme i 30 minutter uden låg. Rør indimellem og skrue op hvis der er overskydende væde i dejen.
Smag til med salt og peber . Hvis der er meget væde i fyldet, så kom fyldet i en sigte lagt over en ren skål. Væden der sigtes fra kan bruges til grøntsagsboullion. Sæt fyldet i køleskabet, så det kan køle helt af, mens dejen laves og inden piroggerne samles.
Dej
Rør gæren ud i en skål med stuetempereret mælk.
Rør sukker, salt og tilsidst hvedemel lidt af gangen, indtil dejen kan æltes til en blød og smidig dej. Rør den gerne på røremaskine i 5 minutter ved lav hastighed. Skær smørret i små tern og kom det i dejen og rør dejen videre i 10 minutter ved middelhastighed.
Lad dejen hæve i en skål under et klæde på køkkenbordet i 1 time.
Saml pirogger
Del dejen i 14 lige store stykker.
Rul dem ud i runde cirkler med en kagerulle, kom det afkølede fyld på midten og luk cirklen til en halvcirkel. Pensl kanten med en anelse vand og klem ned hele vejen rundt i åbningen med en gaffel.
Sæt de samlede pirogger på en bageplade og lad dem efterhæve hæve i 15 minutter.
Pensl med sammenpisket æg, drys med flagesalt og timian og bag i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 16-20 minutter minutter.
Kære Ann-Christine.
Dette er en af mine ynglings opskrifter til at få brugt en rest kød- eller vegetarsovs, for der ingen her i huset, hverken voksne eller teenagere, der gider spise kold sovs til frokost eller på tur, men så snart det kommer i denne lille dejpakke, bliver det spist med glæde både kold og varm. Er der ikke nok fyld så blander jeg oliven, soltørret tomater, feta, mozzarella, majs, humus eller andet med og putter det i pakken. Stor succes.
Vi er meget selektive med hvad vi spiser i mit hus (ikke kræsne, men vi er ikke en skraldespand ;-)) men dine opskrifter er bare så gode og jeg har nu fulgt dig i nogle år for du er god til at ramme netop det, vi kan lide. Tak for det.
Kære Annette
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er jeg virkelig glad for! Det er så dejligt at lave opskrifter som andre har glæde af og jeg er glad for at de falder lige i dig og din families smag :)
Kh Ann-Christine
Jeg lavede opskriften igår aftes, og det smagte lækkert. Men der var alt for lidt fyld i forhold til dejen. Jeg havde brugte lidt mere af de fleste ingredienser og havde også både ærter og feta i, men de var lidt kedelige fordi der var for ldit fyld til hver pirog.
Lyder rigtig godt, men kan hvedemelet erstattes med en lidt sundere meltype?
Du kan evt erstatte de 125 g af hvedemel med fuldkorn.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine