Vegetar Pariserbøf med rødbedebøffer


Vegetar pariserbøf med rødbedebøffer smager virkelig godt og er dejligt mættende! En lækker og nem ret som er et hit hos både børn og voksne. Rødbedebøfferne smager virkelig dejligt og er super saftige og lækre på brødet. Perfekt med skønne toppings og et pocheret æg med flydende æggeblomme.
Man kan servere en helt simpel grøn salat til, vendt i lidt olie og citronsaft – eller blot lidt gnavegrønt, hvis man gerne vil have lidt ekstra til.
Prøv også: vegetarisk brændende kærlighed >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vegetar pariserbøf med rødbedebøffer
- 250 g rødbeder, groftrevet
- 50 g finvalset havregryn
- 25 g hvedemel
- 1 løg, finthakket
- 2 æg
- 1 tsk dijon sennep
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- Tilbehør
- 4 æg
- æblecidereddike
- 4 skiver brød
- 25 g peberrod, fintrevet
- 1 rødløg, skåret i tynde ringe
- 8 kapersbær
- 50 g cornichoner
- 1 dl purløg, finthakket
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rødbedebøffer
Kom rødbede, havregryn, hvedemel, løg og hvidløg i en skål med æg og dijonsennep. Rør det godt igennem og smag til med salt og peber. Juster konsistensen, hvis nødvendigt med en anelse ekstra havregryn eller hvedemel, til rødbedebøfferne er nemme at forme. Form bøfferne og læg dem på en bradepande med bagepapir. Dryp lidt olie over og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 5 minutter.
Tag bagepladen ud af ovnen og kom hver bøf på en skive brød. Sæt bagepladen med pariserbøfferne tilbage i ovnen og bag videre i 10 minutter.
Pocherede æg
Bring en gryde med vand i kog. Slå hvert æg ud i en lille skål. Tilsæt æblecidereddike, når vandet koger og tag gryden af den direkte varme. Brug en ske eller piskeris til at lave en hvirvel rundt i vandet, så der kommer et hul i midten. Kom et æg i midten af hvirvlen og sæt gryden tilbage på varmen. Kog ægget i cirka 3 minutter, tag det forsigtigt op med en hulske og anret det på tallerkenen – fortsæt på samme måde med de andre æg.
Servering
Server vegetar pariserbøffer toppet med pocherede æg, et drys purløg, salt og friskkværnet peber. Server kapersbær og cornichoner til
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Tak for den skønne opskrift, følger dog et råd fra en gammel kok, Smør farsen ud på toast brødet, sådan laves pariserbøf, og væsentlig nemmere.
Hej Reinhardt,
Mange tak for din fine hilsen! Det tricks bruger jeg også ved almindelig pariserbøf, men jeg synes farsen til de vegetariske bliver lidt for våde på brødet, når jeg gør det samme der. Oplever du ikke det?
Kh Ann-Christine
Hvis man laver dem i ovn i stedet for at stege på panden – hvor lang tid vil du anbefale og ved hvilke grader?
Jeg bager dem i såfald i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 10 minutter med brødsiden op. Vend bøfferne og bag dem i yderligere 5 minutter på den anden side med brødsiden ned.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej! vi elsker disse – kan man lave farsen en dag eller mere i forvejen og stille den på køl? Jeg prøver at forberede så meget som muligt til de kommende dage et par gange om ugen, så det er lidt mere effektivt de dage hvor der er mindre tid.
Hej Pernille
Mange tak for din søde hilsen! Farsen kan sagtens laves 1-2 dage i forvejen. Den vil sandsynligvis blive lidt ekstra fugtig, så rør den godt igennem evt med lidt ekstra mel/havregryn, hvis nødvendigt
Rigtig god weekend til dig
Kh Ann-Christine