Vegetar Pariserbøf med rødbedebøffer
Vegetar pariserbøf med rødbedebøffer smager virkelig godt og er dejligt mættende! En lækker og nem ret som er et hit hos både børn og voksne. Rødbedebøfferne smager virkelig dejligt og er super saftige og lækre på brødet. Perfekt med skønne toppings og et pocheret æg med flydende æggeblomme.
Man kan servere en helt simpel grøn salat til, vendt i lidt olie og citronsaft – eller blot lidt gnavegrønt, hvis man gerne vil have lidt ekstra til.
Prøv også: vegetarisk brændende kærlighed >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vegetar pariserbøf med rødbedebøffer
- 250 g rødbede, groftrevet
- 50 g finvalset havregryn
- 25 g hvedemel
- 1 løg, finthakket
- 2 æg
- 1 tsk dijon sennep
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- Tilbehør
- 4 æg
- æblecidereddike
- 4 skiver brød
- 25 g peberrod, friskrevet
- 1 rødløg, skåret i tynde ringe
- 8 kapersbær
- 50 g cornichoner
- 1 dl purløg, finthakket
- 15 g hampefrø
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pres saften fra rødbederne og bland dem med resten af ingredienserne i en skål.
Hvis ‘farsen’kan formes til bøffer nu så gør det, hvis den er for våd tilsættes lidt mere havregryn indtil den hænger godt sammen.
Steg bøfferne på panden ved middel varme. Vend dem først, når de er stegt færdig på den første side. Pas på når de vendes, da de nemmere falder fra hinanden end almindelige bøffer.
De færdige rødbedebøffer kan fx serveres som vegetar pariserbøf med pocherede æg eller spejlæg, kapers, peberrod, purløg, rødløg, et drys hampefrø, salt og friskkværnet peber.
Hvis man laver dem i ovn i stedet for at stege på panden – hvor lang tid vil du anbefale og ved hvilke grader?
Jeg bager dem i såfald i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 10 minutter med brødsiden op. Vend bøfferne og bag dem i yderligere 5 minutter på den anden side med brødsiden ned.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej! vi elsker disse – kan man lave farsen en dag eller mere i forvejen og stille den på køl? Jeg prøver at forberede så meget som muligt til de kommende dage et par gange om ugen, så det er lidt mere effektivt de dage hvor der er mindre tid.
Hej Pernille
Mange tak for din søde hilsen! Farsen kan sagtens laves 1-2 dage i forvejen. Den vil sandsynligvis blive lidt ekstra fugtig, så rør den godt igennem evt med lidt ekstra mel/havregryn, hvis nødvendigt
Rigtig god weekend til dig
Kh Ann-Christine
Jeg har lige lavet dem, dog uden kapers da det ikke fandtes i huset.
De er godkendt af begge teenagere ;)
Istedet for at stege dem på panden, tilberedte jeg dem i toast maskinen, smurte et stykke bagepapir med smeltet smør og lagde i maskinen, derefter en skefuld “fars” i hvert rum. De bliver ikke super sprøde, men det er nemt og hurtigt.
Så dejligt at høre! – og skøn ide, tak for at dele det fine tip :)
Kh Ann-Christine
Fedt – tusinde tak :-)
Ja, det kan det sagtens. 1-2 dage og du kan evt tilsætte et par skefulde friskpresset citronsaft og holde det godt lufttæt, så går det nok også med op til 3 dage.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej :-)
Jeg har sat denne ret på næste uges madplan. Og så vil jeg lige høre om rødbedebøfferne er fryseegnet?
For så ville det da være oplagt at lave en stor portion, når man alligevel er i gang.
Dejligt! Det kan du sagtens gøre, for de kan fint fryses ned.
Kh AC
Hold nu op, hvor var det en lækker ret – virkelig velsmagende. Tak for en dejlig opskrift🤗
Dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hold da op nogle fantastiske bøffer. Vi havde fået en kæmperødbede på over et halvt kilo fra vores nabo og tænkte “hvad gør vi med den så den bliver interessant?”. Vi gjorde som du foreslog og det kan da omvende en kødspiser til det grønne. Det med at presse saften ud af rødbederne er vigtigt tror jeg, når jeg tænker på mine rødbedebøffer i 90erne – de var altid alt for løse. Så tak for endnu en god opskrift.
Hvor er det dejligt at høre!
Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften, hvor er det skønt at den kæmpe rødbede blev til sådan en lækker menu.
Rigtig skøn weekend til dig
Kh Ann-Christine
Hold da op, hvor smagte det godt! Og pariserbøf-agtigt!
Dejligt at høre! Tusind tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Hej!
Tak for en dejlig opskrift ?
Hvis man river rødbederne fint, hænger de meget bedre sammen og er nemme at vende!
Godt tip, tak for at dele det! :)
Grinsted Rådhus kantine og Esbjerg Ernæringsassitenter bruger meget dine opskrifter
det er dejligt ,…. og tusind Tak
Dejligt at høre ♡♡♡
Hej!
Super lækre rødbedebøffer! WOW!
Vi har prøvet mange varianter af vegetarbøffer, og den her slår alle – både i smag og konsistens!
Tusind tak for skønne opskrifter!
Hvor skønt! Det er jeg rigtig glad for at høre :)
Mange tak for din søde hilsen og rigtig god søndag til jer.
Kh Ann-Christine
Nu var jeg utrolig nok løbet tør for havregryn og brugte majsmel i stedet og det smagte mega godt.
Vi har herhjemme besluttet at spise vegetarisk så meget som muligt uden at blive helt fanatiske. Så i går ville vi lave pariserbøf og så prøvede vi din opskrift på rødbedebøf – og WOOOWWWW for en fantastisk positiv overraskelse! Det smagte himmelsk!!
Tusinde tak for din blog og alle dine skønne opskrifter <3
Hvor er det dejligt at høre!
Tusind tak for din søde hilsen og pæne ord om min blog og opskrifter ♡
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hold nu k…!
Jeg er ikke vegetar – og bliver det nok aldrig, men de der rødbedebøffer… De er da bare MEGA lækre!!!
Wauuu, siger jeg bare. Selv teenageren måtte erkende at de ikke var så dårlige endda ?
Tak for fede opskrifter!
Bedste hilsner
Charlotte
Fantastisk! Det er skønt at høre :)
Jeg er og bliver nok heller aldrig vegetar, men elsker også de grønne retter, når de smager så dejligt som disse ;) ♡
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej
Lækre rødbededeller. Jeg lavede mine i ovn på bagepapir. De blev rigtig gode og hængte sammen uden problemer.
Glædelig jul og tak for en inspirerende blog.
Hvor er det dejlig at høre og god ide at stege dem i ovnen :)
Rigtig glædelig jul til dig
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine,
Hvor er det bare klasse og helt utroligt indbydende, at du har ophøjet en “ydmyg” vegetarbøf til en super lækker og trendy dansk frokostanretning. Det er simpelthen det lækreste jeg længe har set, og jeg læser MANGE kogebøger og opskrifter, da jeg som dig, også er lidt af et madøre. Jeg glæder mig utroligt til at prøve dig opskrift:-) vh Mette
Kære Mette,
Hvor er du sød! Prøv den endelig og jeg vil meget gerne høre hvad du synes – den er lidt af et hit herhjemme hos os ;)
Kh Ann-Christine
Hej igen,
Nu fik jeg prøvet opskriften, og hooold da op, hvor er den god!!!!! Jeg anrettede retten som på billedet, dog var jeg desværre løbet tør for peberrod og capers, så jeg snittede lidt milde syltede chili istedet, og dryppede lidt Engelsk sovs på ægget. Jeg må nok sige, at det har været det vegetariske måltid, jeg har nydt aller mest nogen sinde. Og som du skrev blev det nødvendigt med lidt ekstra tørstof, så jeg måtte tilsætte ekstra havregryn, og da jeg som nævnt ikke havde nogen capers tilsatte jeg ca. 1,5 spsk. Solsikkekerner istedet, hvilket lige gav lidt ekstra at tygge på – tusind for opskriften, den er afgjort nu en del af min families madrepertoire, da vi godt vil skære lidt ned på kødet, og få nogen flere grønsager kh Mette
Hvor er det bare dejligt at høre!
Tusind tak for tilbagemelding, jeg er glad for at det blev et hit hjemme hos jer :)
Kh Ann-Christine
Hej Valdemarsro..
Jeg er så glad for din blog som inspirerer mig hverdag.
Lige nu har jeg rigtig meget tid til at kokkerere og jeg rånyder det, lige bortset fra at det kan mærkes på taljen..
Igår besøgte jeg en anden side til inspiration, og ville anbefale dig denne ret den var fantastisk..hjerteforeningens nordafrikanske kylling, jeg spicede den noget mere op, og brugte rigtig spinat, og en del mere en anbefalet..mums
Knus
Lotte
Hej Lotte,
Mange tak :)
Og jeg har lige en super god hel kylling i fryseren! Tak for tippet
Kh Ann-Christine
Wauw, de er da også noget pænere end en gængs hakkebøf – det smager sikkert skønt. Rødbeder hører sig jo egentlig også til en pariserbøf.
– Anne
Ja, det gør det jo egentlig, og selv om jeg også elsker en god oksekødsbøf, så mangler jeg slet ikke kød i denne ret :)
Mums det ser godt ud. Det skal prøves!
Tak for en fantastisk blog. Det er så dejligt at blive inspireret af dig.
Tusind tak, Anne! det er jeg virkelig glad for!
Når vi få hjemmelavet burgere er det ofte halv oksefars og halv revet rødbeder, og det smager super godt.
Men det skal da også testes med en omgang ren rødbeder.
Det er altså en fin ide at blande oksekødet op med grønt i burgerne – det vil jeg da også gøre lidt mere i herhjemme.