Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vegetar-panang-karry/ Aftensmad Asiatisk, Efterår, Forår, Mad på budget, Sommer, Vegetar, Vinter

Vegetar Panang karry

Her får I en dejlig grøntsagsspækket opskrift på vegetar Panang Karry med kikærter og masser smovs – en skøn, skøn ret, som også er med i min Grøn Aftensmad kogebog.

Det asiatiske køkken er jo virkelig skønt, fyldt med smag, farver, sprødhed og varme. En rigtig humørbooster og sundt for både krop og sjæl. Jeg har efterhånden lavet en del asiatisk inspirerede retter og når man er herhjemme i sit danske køkken med danske råvarer, så kan jeg godt lide at tilpasse dem en anelse så de smager allerbedst, med de råvarer, vi nu har tilgængeligt tæt på.

Prøv også: min lækre opskrift på grøntsagswok >>

Vegetar Panang karry
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT40MPT20M4
Ingredienser
  • 2 løg, finthakkede
  • 4 fed hvidløg, finthakkede
  • 20 g ingefær, friskrevet
  • 2 spsk rød karrypasta, panang
  • 3 gulerødder, skåret i strimler
  • 200 g broccoli, delt i buketter
  • 100 g edamamebønner
  • 400 ml kokosmælk
  • 2 rød peberfrugt, skåret i strimler
  • 1 dåse kikærter, drænede og skyllede
  • 2 spsk peanutbutter
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk soja
  • 1 øko lime, fintrevet skal og saft
  • 1 spsk sesamolie, eller anden olie til stegning
  • Til servering
  • 3 dl brune ris, eller basmati
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 dl saltede peanuts
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kog risene efter anvisning på emballagen.

Sauter løg og hvidløg i olie ved middelvarme på en pande, til de er bløde.

Tilsæt ingefær og karry­pasta og rør godt sammen. Tilsæt gulerødder, broccoli, edamamebønner og kokosmælk og varm det godt igennem under omrøring.

Lad retten simre under låg i 15 minutter.

Tilsæt peberfrugt, kikærter og peanutbutter. Rør godt igennem og smag til med sukker, sojasauce, fintrevet limeskal og ­saft.

Server i skåle med ris, frisk koriander og saltede peanuts.