Vegetar Pad Thai med grøntsager
Lækker vegetar Pad Thai fyldt med grøntsager og god smag.
Jeg bruger gerne både broccoli, spidskål og squash i min vegetariske udgave og det er en velsmagende trio, som giver både fylde, nærende mæthed og som komplimentere den lækre tamarindbaserede Pad Thai sauce vældig godt. Tamarind er en bønnelignende frugt, som fåes som paste hos asiatiske købmænd og har en dejlig sød/syrlig smag, der er kendetegnende for Pad Thai.
Prøv også: skøn opskrift på Aloo Gobi vegetar ret>>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vegetar Pad Thai med grøntsager
- 300 g nudler, brede
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 tsk chiliflager
- 1 squash, i tern
- 1 broccoli, i buketter
- 1 spidskål, i strimler
- 4 æg
- 200 g bønnespirer
- 4 forårsløg, finthakket
- 3 spsk sesamolie, eller anden olie til stegning
- sort peber
- Pad Thai Sauce
- 2 spsk riseddike
- 2 spsk soja
- 2 spsk sukker
- 6 spsk tamarind paste, efter smag
- Tilbehør
- 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
- 2 lime, skåret i både
- 50 g peanuts, finthakket
- 1 rød chili, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør ingredienserne eddike, soja, sukker til pad thai-saucen sammen, og tilsæt tamarind lidt efter lidt, smag til undervejs med tamarind efter smag, til du synes smagen er skøn. Rør til en ensartet konsistens og stil den til side.
Kog nudler efter anvisning på pakken og skyl dem straks med iskoldt vand, så de ikke klistrer sammen. Lad dem dryppe af i en sigte.
Varm olie op i en wok eller en stor pande og tilsæt løg, hvidløg, ingefær, chiliflager og steg det hurtigt. Vend derefter squash, broccoli og spidskål i retten. Kom nudlerne i wokken og steg dem hurtigt, mens de vendes flere gange undervejs.
Slå æggene ud i wokken og vend retten sammen flere gange, mens æggene sætter sig. Tilsæt derefter pad thaisaucen, samt bønnespirer og forårsløg. Vend det godt sammen.
Server i dybe tallerkener med frisk koriander, finthakkede peanuts, lime i både og finthakket rød chili.
Elsker dine opskrifter! Vi bruger din madplan hver uge.
Er der fejl i opskriften her? Listen af ingredienser til pad thai sauce stemmer ikke overens med fremgangsmetoden. Vi blev meget forvirrede.
Hej Line
Mange tusind tak for din søde hilsen! Det er jeg glad for.
Det var en fejl i fremgangsmåden, og er fluks rettet til
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Har der ikke været pak choi i denne ret tidligere eller forveksler jeg den med en anden vegetarisk nudelret?
Mvh
Gitte
Hej Gitte
Der har aldrig været Pak Choi i min Pad Thai, men du kan se alle de opskrifter hvor jeg bruger Pak Choi her: https://www.valdemarsro.dk/tag/pak-choi/ så kan du måske finde den du tænker på :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg er pjattet med denne her ret men én ting slår jeg mig på: æggene! “Slå dem ud ..”. I bunden af wokken hvor maden er taget til siden, over maden, pisket sammen og hældes ud – hvad er tricket? Jeg synes, jeg har svært ved at få det til at sætte sig i “ægge-flager” (i mangel af bedre ord), som jeg mindes det fra Thailand. Min ret bliver meget våd af æggene.
Bedste hilsner
Hej Louise,
Hvis der er rigtig godt med høj varme på, så sætter æggene sig hurtigt til de ‘flager’ du kender fra det thailandske køkken.
Så jeg tror blot det er at skrue højere op for varmen.
Jeg slår æggene ud i selve retten ved høj varme. De skal ikke piskes sammen, men røres i retten ved høj varme.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det gør jeg næste gang.
Tak for svar og skønne kogebøger.
Vh. Louise
Hej
Jeg lavede retten. Men for pokker hvor blev den sur. Er det korrekt at der skal to spsk æblecidereddike i ? For syntes jeg gik lige efter opskriften. Men noget må være gået galt for det kunne ikke spises
Kh Line
Ja, det er helt rigtigt med mængden – det er de mål jeg bruger og har lavet den mange gange :)
Jeg synes slet ikke den bliver sur, men lækker syrlig og sød. Kan det være noget med den Tamarin du har brugt.
Hej.
Kan det passe at der skal 6 spsk tamarinde i? Ved ikke om jeg købte noget “forkert” for det var meget koncentreret.
Nej, det kan netop ikke passe. Holder meget af opskrifterne her, og nærværende ret blev lavet efter opskriften i bogen. Benytter den ofte og er således stor fan. Men det her spiller ikke. Det var desværre uspiseligt. Ikke fordi det ikke smagte autentisk, men fordi det var surt. Kun. Noget går galt i kommunikationen af den her opskrift
Der kan være forskel på hvor koncentreret tamarind er, så du justere endelig blot til så du synes det smager dejligt :)
Den jeg køber passer med mængden i opskriften (har den ikke lige ved hånden, så kan desværre ikke huske navnet, men det er en asiastisk fra den asiatiske købmand)
Kh Ann-Christine
Jeg er i tvivl om du blander æggene i nudlerne eller i grøntsagsblandingen. Du skriver bare “retten” – og det samme spm til tamarind-saucen. Skal den i nudlerne eller grøntsagerne? Vi er nyvegetarer og arbejder os stille og roligt igennem dine lækre opskrifter ;)
Hej Ada
Ja, det hele tilføjes trin efter trin til den samme pande, så det hele mikses sammen.
God fornøjelse og mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Kh AC
Halløj i hytten! Jeg elsker din Pad Thai, men kan det mon passe, at du har glemt at skrive Fish Sauce på Pad Thai Sauce opskriften? :-) Kh Maia
Hej Maia
Det er så dejligt at høre!
Den manglende fishsauce i denne version, skyldes at det er vegetarudgaven vi har gang i her. Du kan fint komme fishsauce i alligevel hvis du synes og måske blot bruge PadThai saucen fra min anden Pad Thai opskrift her, til denne lækre grøntsags Pad Thai.
Kh AC
Glimrende opskrift! Jeg brugte gulerødder i stedet for squash og et skud fiskesovs, soya og sød chilisauce fremfor pad thai-saucen. Smagte herligt!
Hej
Min mand er ikke til vegetar mad, men denne ret roste han meget.
Tak for skøn inspiration og lækre retter mad, desserter og kager. Jeg bruger dig flittigt.
Mvh Sanne
Hvor er det dejligt at høre :)
Tusind tak for din søde hilsen og skøn sommer til jer
Kh AC
Jeg er for nylig begyndt at lave mad igen (nyt job, mere tid), og dine opskrifter har gjort det både nemt og lækkert! Jeg er især glad for, at det er muligt at lave små mængder og gemme en del af det i køleskabet eller fryseren. Så tak! :)
Jeg tænker, jeg skal prøve den her i løbet af ugen. Har du en god idé til, hvad man kan skifte peanuts ud med i den her opskrift? Og måske endda hvad man sådan mere generelt kan skifte nødder ud med, når man er allergisk, men gerne vil have det twist, nødderne lige kan give?
Hej Pernille,
Hvor lyder det da dejligt :)
Jeg har lige fået et tip af en læser med samme udfordring, som er begyndt at bruge ristede og hele boghvedekerner som generel supplement til nødder. Boghvede og især ristede sprøde boghvedekerner har nemlig en lækker nøddeagtig smag, så hvis du kan tåle dem, så er det ihvertfald værd at prøve af :)
Kh AC