Vegetar Moussaka


Græsk vegetar moussaka er så lækkert og en herlig fyldig ret, som mætter godt.
I denne opskrift giver champignon og masser af grønt en god smag og fylde til retten. Jeg tror faktisk ikke engang, at man ville bemærke at der ikke er kød i, hvis man ikke lige vidste det.
En vegetar moussaka med masser af grøntsager og en super god smag, mættende, og absolut anbefalelsesværdig!
Prøv også: min bedste opskrift på vegetar lasagne >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vegetar Moussaka
- Tomatsauce
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 250 g champignon, finthakkede
- 2 dåser hakkede tomater
- 3 spsk soltørrede tomater i olie, finthakket
- 1 tsk tørret oregano
- 0,50 tsk frisk rosmarin, finthakket
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt kanel
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Mornaysauce
- 1 spsk smør
- 1 spsk hvedemel
- 3 dl mælk
- 250 g frisk mozzarella, skåret i tern
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 1 squash, skåret i meget tynde skiver
- 1 aubergine, skåret i tynde skiver
- 4 kartofler, kogte og skåret i skiver
- 1 spsk smør, til det ovnfaste fad
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Tomatsauce
Kom løg, hvidløg og olie i en gryde og sauter ved middelvarme til løgene er bløde. Tilsæt champignon og rist champignonerne ved høj varme under omrøring.
Kom hakkede tomater og soltørrede tomater i gryden, sammen med oregano, rosmarin, spidskommen og kanel. Rør godt igennem og lad det simre ved svag varme uden låg, til saucen er kogt lidt ind. Smag til med salt og peber.
Mornaysauce
Smelt smør i en gryde ved lav varme, pisk hvedemel i og kom mælk i lidt ad gangen. Kog op og pisk saucen godt igennem til den er lind og uden klumper. Tilsæt mere mælk hvis nødvendigt.
Kom mozzarella i saucen og rør til osten er smeltet. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Saml Moussaka
Steg aubergineskiverne møre på en pande i lidt olie.
Kom mornaysauce i bunden af et smurt ovnfast fad på 24 x 30 cm. Læg skiftevis tomatsauce, squash og aubergineskiver og de kogte kartoffelskiver i fadet. Lav to lag af dette. Afslut med mornaysauce.
Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, i 30-45 minutter til grøntsagerne er møre.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Jeg vil lave moussakaen til fællesspisning i vores bofællesskab. Kan du anbefale en salat til?
Bedste hilsner Lotte
Hej Lotte
jeg ville servere en græsk salat og tzatziki til. Det er dog uden for sæson af agurk og tomat, så jeg ville måske vælge at erstatte agurk med spidskål i begge opskrifter og bruge små søde cherrytomater til salaten.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej,
Tak for dine lækre opskrifter.
Vil spørge dig, om jeg vil kunne forberede vegetar moussaka og så fryse den ned og først bage den, når jeg skal bruge den?
Jeg skal nemlig forberede mad til over 20 mennesker og er nødt til at gøre det klar på forhånd.
Kh Hanne
Hej Hanne
Tak for din søde hilsen.
Jeg tror ikke den egner sig godt til at blive frosse utilberedt, da aubergine ikke egner sig så godt til at blive frosset i rå tilstand, den kan godt blive lidt anderledes i konsistensen efter optøning og opvarmning. Tomatsaucen kan dog sagtens laves i god tid og fryses. Så skal den blot tøes op og koges op igen inden retten samles.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Jeg har fulgt din blog i årevis, og det er fantastisk at se, at du har så meget succes med det. Virkelig lækre opskrifter :) Jeg har kun lavet denne opskrift en enkelt gang for nogle år siden, men den var fantastisk. Nu falder jeg så lige over opskriften igen, og tænker, om det mon ikke ville give mening at tilføje rasp for at give retten lidt ‘crisp’? Jeg mener også, at det er en ret fast bestanddel af en almindelig moussaka.
Tusind tak for en masse lækre opskrifter!
Hej Christian
Mange tak for din fine hilsen og pæne ord om Valdemarsro og mine opskrifter, det er jeg glad for!
Det er rigtig lækkert med et drys rasp over moussakaen, både alm rasp og pankorasp kan bruges til formålet
Kh Ann-Christine