Vegetar Korma med blomkål og kikærter
Her får du min opskrift på mættende og nem vegetar korma med blomkål og kikærter. Det er en nærende og budgetvenlig ret, som er super nem at lave og som mætter dejligt og længe.
Jeg er vild med indisk mad, og denne ret er en vegetarisk udgave af min korma med kylling. Denne grønne variant er hurtigere, da den ikke skal marinere og blomkålen skal blot akkurat være mør og gerne stadig med lidt bid. Så der kan fint være serveret på 30 minutter.
Prøv også: opskrift på ovnbagte grøntsager >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vegetar Korma med blomkål og kikærter
- 2 løg, skåret i tynde både
- 1 spsk garam masala
- 0,50 tsk chiliflager
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 lime, saft herfra
- 400 ml kokosmælk
- 1 blomkål, i buketter
- 1 dåse kikærter, drænede og skyllede
- 75 g koncentreret tomatpuré
- 1 dl græsk yoghurt 10 %
- 75 g mandler, smuttede og grofthakkede
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 håndfuld frisk koriander
- 3 dl basmati ris
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog risene efter anvisning på emballagen.
Kom olie på en pande og sauter løgene heri, til de er blevet bløde. Tilsæt garam masala, chiliflager, gurkemeje, hvidløg, ingefær og limesaft. Rør det godt igennem og tilsæt derefter kokosmælken.
Varm op til kogepunktet og kom blomkål, kikærter og tomatpure i gryden. Læg låg på og lad det simre i 10-15 minutter, til blomkålen er mør. Rør græsk yoghurt og halvdelen af de hakkede mandler i gryden inden servering og smag til med salt og friskkværnet peber.
Server retten i dybe tallerkener sammen med ris og drys med resten af mandlerne og grofthakket koriander.
Hej Ann-Christine.
Vil gerne undgå mejeriprodukter. Tror du man får samme resultat hvis man erstatter græsk youghurt med en plantabaseret youghurt?
Hej Jonathan
Prøv det endelig af. Jeg har ikke selv testet smag og madlavning med de plantebaserede produkter, så jeg ved ikke hvordan de fungere i varme retter.
Kh Ann-Christine
Sikke en lækker ret, vi var meget glade for den herhjemme. Meget smagfuld, velkrydret og et godt bid fra de hakkede mandler. Kan varmt anbefales.
Hej Christina
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for!
Kh Ann-Christine
Virkelig lækkert! Men selvom jeg elsker ris, forestiller jeg mig alligevel, at den også kunne være lækker med kartoffelstykker i, evt. kort forkogt i mindre stykker, og så lidt mere sovs at simre i. Det tror jeg i hvert fald jeg vil prøve en dag :)
Hej Tine
Det er rigtig lækkert med kartofler i, jeg plejer at koge dem først og vender dem i, så de blot bliver gennemvarmet i retten.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det har jeg stadig til gode at prøve. I går lavede jeg retten med spidskål i stedet for blomkål, som ikke var til at få i forretningerne. Krydderierne passer bedre til blomkål, men spidskål er nu altid godt :)
Spidskål er altid godt! Helt enig :)
Dejligt du synes godt om retten med spidskål også
Kh Ann-Christine
Hejsa
Mega lækker opskrift, dog er jeg allergisk til kokosmælk – kan det erstattet med noget andet?
Hej Josefine
Jeg vil anbefale at erstatte kokosmælken med 3/4 grøntsagsboullion og 1/4 piskefløde eller flødeost, så får du masser af god smag og dejlig cremet ret stadig.
Dejlig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej AC,
Tak for denne fuldstændig skønne opskrift, jeg har lavet to gange i denne uge. Der er så meget smag og yummie i den.
Kh
Pernille
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Wauw er du sindssyg en lækker ret. Jeg var lidt skeptisk til at begynde med, men jeg prøvede, og nu fortryder jeg bare jeg ikke prøvede før.
Årh, det er jo det bedste! Når man er bliver så positivt overrasket :)
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine