Vegetar Korma med blomkål og kikærter


Her får du min opskrift på mættende og nem vegetar korma med blomkål og kikærter. Det er en nærende og budgetvenlig ret, som er super nem at lave og som mætter dejligt og længe.
Jeg er vild med indisk mad, og denne ret er en vegetarisk udgave af min korma med kylling. Denne grønne variant er hurtigere, da den ikke skal marinere og blomkålen skal blot akkurat være mør og gerne stadig med lidt bid. Så der kan fint være serveret på 30 minutter.
Prøv også: opskrift på ovnbagte grøntsager >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vegetar Korma med blomkål og kikærter
- 2 løg, skåret i tynde både
- 1 spsk garam masala
- 0,50 tsk chiliflager
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 lime, saft herfra
- 400 ml kokosmælk
- 1 blomkål, i buketter
- 1 dåse kikærter, drænede og skyllede
- 75 g koncentreret tomatpuré
- 1 dl græsk yoghurt 10 %
- 75 g mandler, smuttede og grofthakkede
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 håndfuld frisk koriander
- 3 dl basmati ris
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kog risene efter anvisning på emballagen.
Kom olie i en gryde og sauter løgene heri, til de er blevet bløde. Tilsæt garam masala, chiliflager, gurkemeje, hvidløg, ingefær og limesaft. Rør det godt igennem og tilsæt derefter kokosmælken.
Varm op til kogepunktet og kom blomkål, kikærter og tomatpure i gryden. Læg låg på og lad det simre i 10-15 minutter, til blomkålen er mør. Rør græsk yoghurt og halvdelen af de hakkede mandler i gryden inden servering og smag til med salt og friskkværnet peber.
Server retten i dybe tallerkener sammen med ris og drys med resten af mandlerne og grofthakket koriander.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Dejlig opskrift.
I stedet for at retten simre i 10-15 minutter, havde vi brug for at det stod og boblede på middel varme i 15 minutter.
Tak for en dejlig opskrift.
Så lækker – så mange komplimenter. Har sagt ‚Valdemarsro‛ adskillige gange her til aften 👌😊
Årh, hvor dejligt! Tak for din søde hilsen, det varmer og jeg er rigtig glad for I synes godt om retten
Kh Ann-Christine
Jeg har lagt mærke til, og bliver OFTE forvirret over hvordan der ikke skelnes mellem gryder og pander.
Men det lyder som en lækker ret der helt sikkert skal prøves
Hej Nico
Du må endelig prøve den af og hvis du støder på flere af mine opskrfiter hvor der både står pande og gryde, så sig til :) – det er rettet til i denne nu :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine