Vegetar Grillspyd
Disse vegetar grillspyd med squash, peberfrugt, halloumi og kartofler er virkelig anbefalelsesværdige.
Den skønne marinade sammen med den saltede halloumi gør dem ekstra skønne og de er ekstra lækre når de lige får et drys finthakket mynte drysset over efter de er grillet og inden servering. Jeg kan rigtig godt lide at grille grøntsager og de smager bare ekstra skønt og er fine til servering, når de sættes på et spyd og får en god marinade.
Prøv også: mange flere opskrifter til grill her >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vegetar Grillspyd
- Vegetar Grillspyd
- 1 majskolbe
- 300 g nye kartofler, med skræl (skrubbede)
- 1 squash, skåret i tern og strimler
- 1 rød peberfrugt, skåret i tern
- 10 blommetomater
- 2 rødløg, skåret i både
- 200 g halloumi, skåret i store tern
- Chili marinade
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 tsk sriracha chilisauce
- 0,50 tsk røget paprika
- 2 spsk olivenolie
- salt
- sort peber
- Krydret tahin dip
- 1 spsk tahin
- 1 øko citron, saft og fintrevet skal
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 tsk røget paprika
- 1 spsk sesamfrø
- salt
- sort peber
- 0,50 dl vand til konsistensen er perfekt
- Derudover
- 12 grillspyd af træ, husk at lægge dem i vand i 2-3 timer
- 1 håndfuld frisk mynte, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Chilimarinade
Rør alle ingredienserne til marinaden sammen.
Tahindip
Rør dippen sammen i en skål for sig og sæt den på køl indtil servering.
Gør grøntsagerne klar
Kog majs og kartofler i letsaltet vand, til de er næsten møre.
Sæt grøntsager, kartofler og halloumi på spyd. Pensl grillspyddene med marinaden og grill på begge sider i ca. 5-7 minutter på hver side. Vend dem hyppigt og hold øje med, at de ikke brænder på.
Drys med finthakket mynte inden servering.
Hvis du bruger grillspyd af træ, så husk at lægge dem i vand i 2 timer inden brug, så der ikke går ild i dem på grillen.
Kan man bruge en anden grillmarinade?
Kender ikke lige sriracha chilisauce og tahin
Bh Anette
Du kan bruge lige den marinade som du synes bedst om :)
Du mangler at skrive majskolber på i ingredienser. Koger du dem lidt inden?
Det er fluks rettet til nu :)
Hej.
Kan man lave dem dagen før, eller er det bedst 3 timer inden?
Venlig hilsen
Kristina
Champignon eller portobello har også altid været på mine grøntsagsspyd :)
Kan man bruge andet end Halloumi? Hvis man ikke tænker at gedeost lige er noget
Du kan blot undlade halloumi :)
Skal kartoflerne have et opkog inden de sættes på spyd?
Ja, det står øverst i opskriftsbeskrivelsen ;)
Kan man lave disse enten på panden eller ovnen, hvis man ikke har en grill? :-)
Det kan du sagtens gøre – begge dele vil fungere fint :)
Hvor længe skal det have i ovnene? Er det bare på varmluft eller skal det sættes på grill funktion??
Jeg vil give dem 175 grader varmluft i 20 minutter
Kh AC