Vegetar enchiladas
Når man har lyst til en herlig smovset vegetarret, så kan denne vegetar enchiladas lige netop være den ultimative lækreste løsning. Måske lige den perfekte opskrift at prøve af i aften eller i weekenden?
Det er en virkelig skøn ret, hvor man på ingen måder savner eller mangler kød, for den er fyldt med lækker smag, krydderier og lækkerhed. Det vil være lækkert at servere en god grøn simpelt salat til, fx en enkel grøn salat med ristede majskerner, nødder og kerner eller en lækker cremet guacamole og nachos.
Prøv også: opskrift på lækker vegetar gryderet >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vegetar Enchiladas
- Enchiladas Sauce
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk stødt koriander
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 løg, finthakket
- 1 tsk hvedemel
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Fyld
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1 squash, groftrevet
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 dåse sorte bønner
- 1 dåse kidneybønner
- 300 g majs
- 8 tortillas pandekager
- 150 g cheddar ost, friskrevet
- 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk smør, til formen
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Enchiladas sauce
Rist alle krydderierne i en tør gryde, til de begynder at dufte skønt.
Tilsæt olie, hvidløg og løg og sauter, til løgene er bløde.
Rør mel ud i fyldet og kom derefter grøntsagsbouillon og hakkede tomater i.
Rør det hele godt sammen og lad saucen simre i 15 minutter uden låg. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Fyld
Varm olie op i en gryde og sauter løg og hvidløg, til løgene er bløde. Tilsæt squash, hakkede tomater, spidskommen og koriander og lad det simre i 15 minutter uden låg, til det koger lidt ind. Tilsæt de sorte bønner og kidneybønner og varm godt igennem.
Rist majskernerne i lidt smør på en pande, til de bliver sprøde og får lidt farve.
Saml Enchiladas
Smør hver tortillapandekage med enchiladas sauce og kom derefter bønnefyld, majs og cheddarost ovenpå, rul sammen og placer dem i et smurt ovnfast fad.
Fordel den sidste enchiladas sauce over og drys med mere ost.
Fordel bønnefyld og majskerner i siderne af fadet, hvis der er noget til overs.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 18 minutter.
Drys med koriander inden servering.
Jeg lavede sovs og fyld parat i går. Skal jeg varme det inden jeg går videre, eller klarer ovnen det. Jeg glæder mig virkelig til at servere dem og ikke mindst smage dem.
Jeg ville nok lige varme fyldet i en lille gryde, men saucen behøver du ikke varme, den bliver fint varmet op hvis du blot varmer fyldet op til kogepunktet og derefter samler retten
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Vi er vilde med denne opskrift alle sammen herhjemme :) og de store børn vil nu gerne lave den selv. De har spurgt til hvorfor der skal laves sovs og fyld hver for sig. Det vil gøre det lidt nemmere hvis det kunne laves i en gryde. Så tænker du det kan laves som én fyldig sovs istedet ?
Bedste hilsner fra Lisa
Hej Lisa
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen.
Jeg synes den er bedst sådan, men det er jo endelig bare at eksperimentere og prøve af om I synes det kan fungere godt for jer med alt i en sauce.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine
Jeg har fundet nogle virkelig dejlig opskrifter på din side – senest har hokaido-suppen gjort stor lykke (med bagt torsk serveret midt-i). Tak for det :)
Jeg lurer på om jeg mon skal kaste mig ud i et abonnement på din app til vores husstand, men jeg har to spørgsmål: 1) Det er mig, der laver madplanen og indkøbslisten, men min mand der laver maden (eller det vil han i hvert fald gerne, men det med at finde den rette opskrift går ikke altid så godt). Kan vi bruge samme abonnement eller skal vi så ha’ hvert vores abonnement?
2) Jeg køber ofte ind på nemlig.com. Er der en måde jeg kan overføre indkøbslisterne direkte fra din app til nemlig.com?
Mvh Kirsten
Kære Kirsten,
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen.
Du kan dele abonnementet med din mand/husstand. I logger ind både på websitet (øverst i højre hjørne) og på appen med den samme mail og kode, som I har købt abonnement til. Så bliver jeres indkøbsliste, madplan og favoritside synkroniseret automatisk mellem jeres forskellige enheder.
Vi har valgt ikke at have et eller flere supermarkeder tilknyttet endnu. Men vi oplever god feedback på at de abonnenter, der foretrækker at handle online, synes det er super nemt at lægge varerne i indkøbskurven og samtidigt synes det er en fordel, at man selv kan vælge hvilket produkt (fx økologisk, discount, dansk) og mærke (fx Naturmælk, Thise, Arla) man køber.
Så kan man nemt tilpasse efter egne præferencer, tage højde for varer man har i forvejen og tilføje ekstra varer. Når det er sagt, så følger vi meget med og er OBS på udviklingen. Det er bestemt muligt at det kommer på et tidspunkt – men om det bliver fx. Bilkatogo, føtex Køb & Hent, Coop Mad eller måske flere. Det må tiden vise :)
Håber du har lyst til at prøve det. Du kan finde lidt ekstra gode tips til Premium på min Instastory under højdepunkter, den der hedder: “Premium”
Kh Ann-Christine
Jeg er i gang med at lave din vegetariske enchiladas. Altså, bare duften i køkkenet. 😍
Jeg ønsker mig din nye kogebog i julegave og er så spændt!
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og jeg håber der ligger en skøn grøn kogebog til dig under juletræet i år :)
Kh AC
Hej med jer, I skal huske at skrive at bønner skal koges, hvis de IKKE kommer fra dåse ! Min dejlige teenage-datter ville overraske os med denne lækre ret . Det var så trist, at smide al den mad og gode råvarer i skraldespanden, fordi hun havde købt de sorte bønner økologiske I pose og tilsat dem direkte i retten. Øv øv!! Vi nåede at spise lidt før vi opdagede det, ( de var jo bagt) Og det smage godt. Men ud måtte det, det er Jo noget man kan blive meget, meget syg af.
Det undre mig også at det ikke stod der, men det må være smuttet i forbindelse med at vi fik opdateret alle opskrifter til også at kunne køre på appen. Det beklager jeg og det ere fluks rettet til.
Kh AC
Bruger aldrig noget fra en dåse. Hvor mange gram bønner skal jeg bløde op?
Hej Mette
som tommelfingerregel: 100 g tørrede bønner svarer til cirka 1 dåse bønner efter de er iblødsat og kogt.
Kh Ann-Christine
Det lyder super lækkert, det skal jeg prøve at lave :)
Men er det muligt at bytte de sorte bønner og kidney bønnerne ud med noget andet, da det ikke lige er en favorit herhjemme?
På forhånd tak og tak for en masse lækre opskrifter, jeg bruger dem tit :)
Hej Marianne,
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre.
Du kan skifte det ud med andre bønner, kikærter, quinoa eller du kan lave en variant af enchiladas med kylling hvis den ikke nødvendigvis skal være vegetarisk.
Rigtig god sommer
Kh Ann-Christine
Nøjjjjj den er god – tager dog halvdelen af bønnerne og blender dem først, så ungerne ikke ser dem alle – men de spiser med stor lyst. Husk lidt creme fraiche til, og evt. lidt brune ris til. Nums.
Hvor er det dejligt at høre, mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hold da op en lækker ret! Lavede retten til hele familien og en ven, der kom på besøg. Alle var vilde med det! Jeg puttede avocadoskiver og peberfrugtringe ovenpå, for at få et frisk element.(Det pyntede desuden super meget!)
Uhm, det lyder også skønt.
Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
Tak for en fantastisk opskriftssamling. Bruger altid dine opskrifter, hvis du har en på det jeg skal lave, for så ved jeg det bliver godt. Jeg er særlig vild med at du har fået flere vegetariske retter ?
Det er rigtig dejligt at høre ♡ Jeg synes også det er rigtig sjovt at eksperimentere med de vegetariske køkken og lave lækre velsmagende kødfrie opskrifter, så det er så skønt at det også bliver taget så godt imod :)
Rigtig dejlig aften til dig og mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Av, de smager dejligt. Kanon god opskrift for en garvet vegetar som mig, der trænger til at blive inspireret lidt. Tak! ??
Så skønt at høre! Tusind tak for din søde tilbagemelding på opskriften ♡
Kh AC
Den lyder spændende opskrifter og skal prøves.
Har du et andet forslag end kidneybønne? Har en 12 årig dreng, som bare ikke få dem ned. Så tænker måske det bliver lidt hårdt med 2 gange bønner?
Du kan sagtens bruge andre bønner eller kikærter, så det er endelig blot at bruge dem der falder i jeres smag :)
Duer det slet ikke med bønner, så måske med ekstra groftrevet squash og flere majskerner.
Rigtig god fornøjelse.
Kh AC
Det ser super lækkert ud, og det skal helt sikkert prøves i aften! Bruger du store tortillas, eller medium size?
De er vist medium … det er de økologiske med 8 stk i en pakke som vi bruger :)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Har lige lavet dem – de smagte forrygende – hele familien var vilde med dem – også næste dag på arbejdet efter et minut i minroovn var de også vildt gode! Men der var for lidt Enchilada sauce til at putte ovenpå – så næste gang ganger jeg den med 1.5 ??
Hvor er det skønt at høre! Så dejligt med sådan en skøn tilbagemelding på opskriften ♡
Rigtig god weekend
Kh AC
Hej Anne Christine,
Det er vildt dejligt at der er så mange vegetariske retter for tiden :-) Jeg lavede denne i går og det var virkeligt lækkert! Min kødelskende mand var også fan! :-)
Jeg synes også det er et skønt køkken at eksperimentere med og har mange ideer endnu :)
Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Dejligt med endnu en vegetarisk opskrift! Jeg har også enchiladas på listen over opskrifter, der skal udvikles i løbet af de næste måneder. :) Bønner, ost og krydderier er så taknemmeligt i det vegetariske køkken.
Ja, det er nogle skønne basisingredienser, som også altid er i køkkenet her ;)
Angående majskernerne: Er det sådan nogle tørrede majskerner, man bruger til popcorn, eller frosne majs, man skal bruge?? :-)
Der kan bruges friske majs, majs på dåse eller på frost til at riste på en pande.
Popcorn majs er ikke anvendelige til dette :)
Fedt med alle de vegetariske opskrifter du har udgivet på det seneste, fortsæt gerne med det, de ser alle sammen super lækre ud!
Hej Mathilde
Hvor er det godt at høre! – jeg finder gerne på flere skønne vegetarretter at dele :)
God weekend
Kh AC
Dejlig opskrift :-) Og selv om min ovn ikke er high tech nok til med sikkerhed at kunne ramme den meget præcise temperatur-angivelse på 174 grader, så blev retten en succes alligevel :-)
Hehe, det er rettet nu :)
Dejligt at høre det blev en succes!
Kh AC
Kan man fryse saucen ned? Til de dage, hvor det skal gå stærkt ?
Ja, det kan du sagtens :)
Jeg er vild med at du er begyndt at eksperimentere så meget i det vegetariske køkken. Prøvede vegetar bolognesen af den anden dag, super lækker og mættende ret. Bliv endelig ved med det :)
Skønt at høre! Jeg synes også det er super sjovt at udvikle de opskrifter :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC