Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vegetar-bolognese/ Aftensmad Familiefavoritter, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Pasta, Vegetar

Vegetar bolognese

Denne vegetar bolognese er en herlig ret, som er virkelig nem at lave hvis man finder minihakkeren eller foodprocessoren frem til svampe og grøntsager.

Hvis det lyder lidt spøjst med finthakkede svampe, eller nogen i familien slet ikke kan med champignon – så vil jeg alligevel varmt anbefale at teste opskriften af. Finthakkede champignon giver nemlig den lækreste fylde, konsistens og fornemmelse af kød i retten – jeg har serveret den for min familie og der blev spist op med største fornøjelse, og ingen lagde mærke til fraværet af kød eller til tilstedeværelsen af champignon.

Prøv også: mange flere skønne vegetar opskrifter her >>

Vegetar Bolognese
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT10M4
Ingredienser
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 250 g champignon, finthakket
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 squash, groftrevet
  • 3 stængler bladselleri, groftrevet
  • 75 g soltørrede tomater i olie
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk rød balsamico
  • 50 g røde linser
  • 1 dl rødvin, eller grøntsagsboullion
  • 1 spsk frisk rosmarin, finthakket
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 tsk olivenolie, til stegning
  • Til servering
  • 400 g spaghetti
  • 2 spsk frisk timian
  • 50 g vesterhavsost, eller parmesan
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie, til de er bløde.

Skru op for varmen og kom finthakkede champignoner i gryden, rør godt igennem og tilsæt derefter de andre ingredienser.

Skru ned for varmen og lad retten simre i 20 minutter, til linserne er møre.

Smag saucen til med salt og frisk­kværnet peber.
Server med dampende varm spaghetti, friskrevet parmesan eller vesterhavsost og lidt frisk timian.