Vegetar bolognese


Denne vegetar bolognese er en herlig ret, som er virkelig nem at lave hvis man finder minihakkeren eller foodprocessoren frem til svampe og grøntsager.
Hvis det lyder lidt spøjst med finthakkede svampe, eller nogen i familien slet ikke kan med champignon – så vil jeg alligevel varmt anbefale at teste opskriften af. Finthakkede champignon giver nemlig den lækreste fylde, konsistens og fornemmelse af kød i retten – jeg har serveret den for min familie og der blev spist op med største fornøjelse, og ingen lagde mærke til fraværet af kød eller til tilstedeværelsen af champignon.
Prøv også: mange flere skønne vegetar opskrifter her >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vegetar Bolognese
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 250 g champignon, finthakket
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk røget paprika
- 1 squash, groftrevet
- 3 stængler bladselleri, groftrevet
- 75 g soltørrede tomater i olie
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spsk rød balsamico
- 50 g røde linser
- 1 dl rødvin, eller grøntsagsboullion
- 1 spsk frisk rosmarin, finthakket
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 tsk olivenolie, til stegning
- Til servering
- 400 g spaghetti
- 2 spsk frisk timian
- 50 g vesterhavsost, eller parmesan
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie, til de er bløde.
Skru op for varmen og kom finthakkede champignoner i gryden, rør godt igennem og tilsæt derefter de andre ingredienser.
Skru ned for varmen og lad retten simre i 20 minutter, til linserne er møre.
Smag saucen til med salt og friskkværnet peber.
Server med dampende varm spaghetti, friskrevet parmesan eller vesterhavsost og lidt frisk timian.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hey Ann- C
Er super glad for dine K-bøger.. har nem og aftensmad..
kan jeg lave vegetar bolognese dagen før ?
Kh
G
Hej Gerard,
Mange tak, det er jeg glad for! Vegetarbolognese kan sagtens laves dagen før og kan i øvrigt også fryses ned.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Superlækkert, den skal også prøves til grøntsagslasagne en dag.
Jeg har to børn, der ikke er vilde med hverken svampe eller squash, så lavede den en dag, hvor de er hos deres far, men tror godt de vil kunne få flere svampe ned i denne end ellers. Men hvis du har et godt forslag til alternativ til squash, hører jeg det gerne. Måske bare ekstra tomat?
Hej Tine
Hvor dejligt! Jeg håber de vil synes om den :)
Squash kan ikke som sådan smages i retten men er med til at give retten en smovset cremet konsistens. Hvis man river det på et rivejern og derefter hakker det igennem med en kniv, så vil de færreste opdage at der er squash i – man kan evt også lade den simrer lidt længere tid.
Du kan evt erstatte mængden med en blanding af groftrevet kartoffel, gulerod, aubergine, hakkede tomater og/eller bladselleri. Eller vælge dem du synes bedst om og miks efter smag :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vildt lækkert ret. Jeg er normalt ikke så vild med champignon men wow hvor gør de noget godt for retten. Virkelig lækker tekstur og komplekse smage. Det er en vinder. Som alle dine opskrifter i øvrigt er. Jeg starter altid hos dig når jeg skal inspireres til noget nyt. Tusind tak
Hej Mette
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er jeg virkelig glad for!
– og hvor er det sødt af dig at skrive det til mig :)
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine