Varm rødkålssalat til julemiddagen


Varm rødkålsalat hører til den dejlige julemiddag og jeg elsker den sød/syrlige varme salat. Jeg laver den hvert år til jul og den ere så god til den skønne steg, de brunede kartofler, en frisk kålsalat og den fantastiske julesauce, som kommer af en lækker hjemmelavet andesteg.
Det er ren jubelmenu. Herhjemme har jeg fået indført kartoffelchips også, som en del af den traditionelle julemenu. Det har Martin ikke været vant til som en tradition i hans familie – men for mig er det altså uundværligt! Julesauce og varm rødkålssalat er jo et helt perfekt mundfuld, anrettet på en sprød fransk kartoffel.
Prøv også: Opskrift på brunede kartofler >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Varm rødkålssalat
- 500 g rødkål, skåret i strimler
- 2 spsk smør
- 1 knivspids stødt nellike
- 1 knivspids allehånde, stødt
- 3 laurbærblade
- 2 stjerneanis, hele
- 1 kanelstang
- 1 spsk brun farin
- 2 spsk ribsgele
- 0,50 dl æblecidereddike
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Sauter rødkål i en gryde med smør og varm det igennem nogle minutter under omrøring.
Kom nellike, allehånde, laurbærblade, stjerneanis, kanelstang, æblecidereddike, brun farin og ribsgelé i gryden og rør det godt igennem.
Sæt låg på og lad det simre i 30 minutter.
Smag til med salt, peber, ribsgele og æblecidereddike, til den rammer den skønneste balance mellem let syrligt og en smule sødme.
Tag stjerneanis, kanel og laurbærblade op af gryden og server den varme rødkålssalat.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg har for første gang nogensinde lavet min egen rødkålssalat og brugt denne opskrift. Jeg er meget begejstret og glæder mig til at min kæreste også skal smage den juleaften.
Jeg brugte to stjerneanis som beskrevet i opskiften. Men det smager utrolig meget igennem så til en anden gang vil jeg kun bruge 1.
Hermed er det råd givet videre :-)
Lader du laurbærblade, stjerneanis og kanelstang blive i rødkålen hvis du lader den trække en dag eller to?
Dejlig opskrift.
Mvh. Maria
Smag den endelig godt til og hvis du synes den kommer til at trække for meget smag (vær isæt obs på stjerneanis) så kan du tage det op du synes har givet nok smag.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Jeg skal lave en del til julemiddagen og vil gerne lave noget i forvejen.
Kan rødkålen fryses ned ? Eller hvor lang tid i forvejen kan jeg lave den?
Tak for alle dine lækre påskrifter, er stor fan.
Tak for din søde hilsen ♡ Jeg har ikke prøvet at fryse rødkål, så skal ikke kunne sige om det er godt efter det tøes op igen.
Men holdbarhed beskrevet i mine opskrifter (øverst under overskriften i den lyserøde opskriftsboks) er minimum her i opskriften, så det kan fint være det går an med lidt længere tid.
Rigtig glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine