Varm rødkålssalat til julemiddagen
Varm rødkålsalat hører til den dejlige julemiddag og jeg elsker den sød/syrlige varme salat. Jeg laver den hvert år til jul og den ere så god til den skønne steg, de brunede kartofler, en frisk kålsalat og den fantastiske julesauce, som kommer af en lækker hjemmelavet andesteg.
Det er ren jubelmenu. Herhjemme har jeg fået indført kartoffelchips også, som en del af den traditionelle julemenu. Det har Martin ikke været vant til som en tradition i hans familie – men for mig er det altså uundværligt! Julesauce og varm rødkålssalat er jo et helt perfekt mundfuld, anrettet på en sprød fransk kartoffel.
Prøv også: Opskrift på brunede kartofler >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Varm rødkålssalat
- 500 g rødkål, skåret i strimler
- 2 spsk smør
- 1 knivspids stødt nellike
- 1 knivspids allehånde, stødt
- 3 laurbærblade
- 2 stjerneanis, hele
- 1 kanelstang
- 1 spsk brun farin
- 2 spsk ribsgele
- 0,50 dl æblecidereddike
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter rødkål i en gryde med smør og varm det igennem nogle minutter under omrøring.
Kom nellike, allehånde, laurbærblade, stjerneanis, kanelstang, æblecidereddike, brun farin og ribsgelé i gryden og rør det godt igennem.
Sæt låg på og lad det simre i 30 minutter.
Smag til med salt, peber, ribsgele og æblecidereddike, til den rammer den skønneste balance mellem let syrligt og en smule sødme.
Tag stjerneanis, kanel og laurbærblade op af gryden og server den varme rødkålssalat.
Jeg har for første gang nogensinde lavet min egen rødkålssalat og brugt denne opskrift. Jeg er meget begejstret og glæder mig til at min kæreste også skal smage den juleaften.
Jeg brugte to stjerneanis som beskrevet i opskiften. Men det smager utrolig meget igennem så til en anden gang vil jeg kun bruge 1.
Hermed er det råd givet videre :-)
Lader du laurbærblade, stjerneanis og kanelstang blive i rødkålen hvis du lader den trække en dag eller to?
Dejlig opskrift.
Mvh. Maria
Smag den endelig godt til og hvis du synes den kommer til at trække for meget smag (vær isæt obs på stjerneanis) så kan du tage det op du synes har givet nok smag.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Jeg skal lave en del til julemiddagen og vil gerne lave noget i forvejen.
Kan rødkålen fryses ned ? Eller hvor lang tid i forvejen kan jeg lave den?
Tak for alle dine lækre påskrifter, er stor fan.
Tak for din søde hilsen ♡ Jeg har ikke prøvet at fryse rødkål, så skal ikke kunne sige om det er godt efter det tøes op igen.
Men holdbarhed beskrevet i mine opskrifter (øverst under overskriften i den lyserøde opskriftsboks) er minimum her i opskriften, så det kan fint være det går an med lidt længere tid.
Rigtig glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Vi har en masse grønkål ude i haven i år. Så denne julemiddag vil jeg prøve udelukkende at servere grønkålschips (istedet for kartoffelchips). De er ret lækre sprøde og saltede, og nemme at lave. Og hvis min 2,5 årige søn ser kartoffelchips på bordet spiser han ikke andet end det til middagen…
Hej
Jeg er netop i gang med at lave rødkålssalat, bare fordi :) jeg brugte denne opskrift til jul og normalt kan jeg ikke lide rødkål, men denne er fantastisk. Dog mangler der lidt mål på opskriften i denne omgang?? Mindes at de var der i december :)
Og til sidst, en kæmpe tak for altid gode opskrifter :)
Venlig hilsen
Rikke
Hej Rikke,
Det lyder skønt :)
Hvilke mål mangler du? Jeg kan ikke lige se der mangler nogle – men sig til, så fikser jeg det?
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre ♡
Kh AC
Kan det godt være stødt alle hånde? Kan simpelthen ikke opdrive hel alle hånde på nuværende tidspunkt.
Ja, det kan det sagtens :)
Tusind tak. Dine opskrifter gør som regel alle mine middagsselskaber til et kæmpe hit ?
Hvor er det altså dejligt at høre ♡
Kan jeg bruge noget andet i stedet for fedt fra and eller gris, hvis jeg vil lave den et par dage i forvejen? :-)
Du kan sagtens bruge smør i stedet :)
Dejligt, tak for svar. Og rigtig glædelig jul til dig :-)
Selvfølgelig skal vi have Chips til og de skal lunes inden. Det vil børnene ikke undvære og kan også huske det fra min barndom (og også det med rødvinen) god jul til alle
Rigtig glædelig jul til dig også ♡
Tror du jeg kan lave den et par dage i forvejen og varme den op inden servering?
Tak for altid gode og brugbare opskrifter.
Ja, det kan du sagtens gøre :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Må jeg spørge hvilken æbleeddike du bruger? Jeg har for første gang selv lavet rødkål, men den blev altså noget sur i det… heldigvis er der tid til at finjustere inden jul;-)
Det er meget forskelligt – men hvis den bliver for syrlig, så brug den blot til at smage til med, så den rammer dine smagsløg på bedste vis :)
Et hemmeligt trick til en super nem rødkålssalat jeg har fået en masse ros for??
Fin snittet rødkål i en gryde med en skat vand i bunden, et glas syltetøj over- låg på, smag til med salt efter 30-40 min, den sidder lige i skabet- og er ret sjovt når opskriften skal indrømmes ??- glædelig jul
Skønt trick ♡ Tak for at dele :)
Kh AC
Jeg har også fået Taffel kartoffelchips til juleaften lige så længe, jeg kan huske. Og da jeg var barn blev de ofte lige lunet lidt.
I år skal jeg for første gang stå for julemiddagen, og kartoffelchipsene er med på menuen.
Så hyggeligt! Og især hyggeligt at skulle stå for julemiddagen for første gang.
Rigtig god fornøjelse ♡
Kh AC
Så langt tilbage jeg kan huske så har vi fået Taffel Chips til julemaden og eller Menu Chips! Og ja! de skulle være lidt lune! Som jeg husker det var Chips heller ikke noget der nogensinde blev købt bare for at spise dem som snacks!
Jeg skal nok sørge for at der er begge dele i år ;) – og lune dem lidt inden servering!
Dét bliver Så godt og vi glæder os :)
Det lyder bare godt! Der er en julesang, hvor e’n linie går igen: Rør blot ikke ved min gamle jul.. :-) Pudsigt som nogle ting (helt ned i detaljer) bare skal gentages! Og MEGA hyggeligt! Da vi er ret sikre på jeres gentagelse af en alletiders juleaften så glæder vi os rigtig meget!!
Vi glæder os helt vildt, vildt meget ♡♡♡
Hej
Jeg vil prøve at lave din rødkål i år.
Snitter du rødkålen i mundrette stykker eller hvordan?
Venligst
Heidi pedersen og god jul
Hej Heidi
jeg snitter det fint i tynde strimler.
Rigtig god fornøjelse og glædelig jul
Kh Ann-Christine
Ja det er en fast del af julemiddagen :-D Vi fik det altid hos min farmor og farfar, og det var bare så hyggeligt.
I år er det tredje år vi står for julemiddagen, og som de forrige år skal vi have en dejlig økologisk and der har haft det godt, tilberedt med vanilie og appelsin efter din opskrift. Det er simpelthen den mest fantastisk and jeg nogensinde har fået/lavet, så jeg vil da lave denne rødkål til! :-)
Jeg går og drømmer lidt om at du udgiver en julebog med gode opskrifter og hyggelige aktiviteter…
Rigtig god jul til dig og din familie.
Kh Mia
Nøj, hvor lyder det altså lækkert og jeg er altså helt enig med dig mht til den med appelsin. Kan også virkelig godt lide den klassiske and, men skulle jeg vælge mellem de to og blev det appelsinversionen ;)
Og en julebog … dét kunne være hyggeligt. Jeg er begyndt at gå og pusle med ideen, så hvem ved om det sker til næste jul ;)
Rigtig glædelig jul til dig og din familie
Kh Ann-Christine
Kære AC
Ej hvor sjovt, har slet ikke tænkt på de Chips før du bringer det op. Har altid fået taffel Chips til i min barndom. Posen lå på radiatoren og rødvinen stod i midten på komfuret??. Jeg får da helt lyst til at servere de Chips igen- tror de vil bringe mange minder og gode julehistorier med sig
Kh Lena ???
Åh, altså det er så skægt :) Kan godt huske at rødvinen lige skulle ind og ‘temperere’ ved komfuret, så varmt et sted som muligt i køkkenet. Varm rødvin til maden er vi heldigvis væk fra – men lune chips, den er jeg med på ;)
Rigtig glædelig jul til jer ♡
Kh AC
Altid Taffelchips:-) Og også lunede i ovnen. Altid varm rødkål, men jeg kunne godt fristes til at afprøve din opskrift i år?
Dejligt at du kunne det :) Jeg glæder mig til at lave den igen herhjemme :)
Helt klart kartoffelchips. Og de bliver lige lunet kort i ovnen. Virkelig lækkert med andesovs!
Øj, hvor jeg altså glæder mig til julemiddagen, nu vi taler om det :)
Chips til julemiddagen?? Det har jeg ikke hørt om før.
Jeg vil tilgengæld lave din grønkålssalat m granatæblekerner til anden i år. Det glæder jeg mig til.
Tror næsten det må være en landsdelstradition, måske?!
Og grønkålssalaten er virkelig også et must til julemiddagen herhjemme :)
Ja, jeg tænkte det må være noget jysk noget ?
Det kan sagtens være – og måske også fynsk, for mine bedsteforældre på Fyn har også haft det som fast tradition ;)
Så absolut chips:) Vi har én skål(den samme hvert år selvfølgelig), hvor den ene halvdel er taffel chips og den anden halvdel menu chips, mums! Og så er de lune – poserne står tæt ved gryderne under madlavningen……det lyder meget skørt, når jeg skriver det her:)
Min bedstemor lunede dem også i en varme skuffe, hun havde under sin gammeldags ovn ♡
Selvfølgelig er der chips til. Og det skal være dem fra Taffel, for ellers gælds det ikke! :)
(Kan overhovedet ikke smage den fjerneste forskel, men det SKAL være dem. Sådan er det bare.)
Sådan har det også været herhjemme i mange mange år, men de sidste par år har jeg svigtet taffel en anelse og skiftet til de mere grove og lidt tykkere kartoffelchips fra Änglemark. Martin har så tilgengæld indført Menuchips, som noget nyt og det er vores børn ret så begejstret for :D
helt enig, det er en perfekt julemiddag mundfuld. Vi får også chips til julemaden, og hjemmelavet rødkål. Den smager nemlig SÅ meget bedre, og der er jo ingen ben i at lave den.
Kh RIkke
Det gør det nemlig :) Uhm – jeg glæder mig til den 24 ♡
Ja da kartoffelchips er helt uundværlige. :o)
Vi får faktisk både kartoffelchips (tradition fra min familie) og menu chips (tradition fra min mands familie).
SÅ hyggeligt! – og de er nemlig helt uundværlige til julemiddagen ;)