Varm kartoffelsalat


Varm kartoffelsalat er en herlig ret, som er efterårets og vinterens skønne alternativ til kold kartoffelsalat.
Den kan serveres til alt fra frikadeller og krydrede lækre pølser eller til glaseret skinke og hamburgerryg.
De cremede kartofler, den syrlige eddike med et snert af en smule sennep, som får modspil af sukker og dermed får den helt rigtige balance af sødt, syrligt og krydret – en favorit hos hele familien.
Prøv også: opskrift på kartoffelmos >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Varm Kartoffelsalat
- 800 g kartofler
- 4 skalotteløg, skåret i tynde skiver
- 1 dl vand
- 0,50 dl æblecidereddike
- 1 spsk sukker
- 1 tsk dijon sennep
- 40 g smør
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld purløg, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skræl kartoflerne og kog dem i en gryde med letsaltet vand til de er møre.
Hæld vandet fra, lad kartoflerne køle helt af i køleskabet og skær dem i skiver.
Sauter løg i smør ved lav-middel varme i 15-20 minutter til løgene er bløde og smager sødt. Kom vand, æblecidereddike, salt og peber i gryden. Tilsæt kartofler i skiver, varm langsomt igennem. Smag til med sukker, sennep, salt, peber efter behov. Server med fintklippet frisk purløg
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Virkelig lækkert. Jeg kom lige lidt fløde i til sidst, Uhm.
Øh 😉 Tror du glemte at komme de bløde løg over i gryden med kartoflerne ? 🤓
“ Sauter løg i smør ved middellav varme til løgene er klare, bløde og smager sødt. Kom vand, æblecidereddike, salt og peber i en gryde og smag til med sukker, sennep, salt, peber.
Tilsæt kartofler i skiver, varm langsomt igennem og derefter er retten klar til servering, med fintklippet frisk purløg til.”
Så skønt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
Hvor ser det altså dejligt ud – sennep og kartofler er virkelig et godt match.
– A
Jeg er også vild med det ♡