Varm Chokolade


Varm chokolade er evigt lækkert. Perfekt til at varme kolde fingre efter en gåtur i skoven og især perfekt, når det i december forhåbentlig bliver snevejr, for snevejr og varm chokolade er en vinderkombination. Tror næsten det må være den hyggeligste drik, jeg ved.
Varm chokolade er ikke at sammenligne med varm kakao, som laves på kakaopulver, sukker mv., hvilket også smager dejligt. Men chokoladen jeg taler om her slår alt … den er fyldigere, rundere og bare sådan rigtig chokoladelækker i smagen. Man kan undlade vaniljepulver og kanel og blot bruge mælk og chokolade, det giver et godt lille strejf af hygge og sødme til chokoladen.
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Varm chokolade
- 8 dl mælk
- 100 g mørk chokolade, 60 %, finthakket
- 2 spsk usødet kakao
- 4 spsk sukker
- 1 knivspids stødt kanel
- 1 knivspids stødt nellike
- 1 knivspids stødt kardemomme
- 1 knivspids vaniljepulver
- Derudover
- 2,50 dl piskefløde
- 12 skumfiduser
- 25 g mørk chokolade, til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Varm mælk, chokolade, kakao, sukker og krydderier op i en gryde under konstant omrøring, til drikken er varm og ensartet i konsistensen.
Pisk fløden til en luftig flødeskum.
Fordel i kopper og top med flødeskum, lidt finthakket chokolade og skumfiduser
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man blande de tørre ingridienser sammen så de er klar til at blande sammen med mælken når man har lyst til en kop kakao?
Ja, det kan man sagtens og det fungere super godt!
Så skal du blot opbevare det lufttæt og ved stuetemperatur.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej A.C
Er det mon rigtigt som skrevet i opskriften at der kun er 3 skumfiduser til 4 personer? Det skal vel være flere?
Hej Jolanda
Godt du skriver, det er fluks opdateret :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man mon lave en stor portion af denne opskrift klar dagen før og så bare lige lune ved servering eller skal det helst serveres lige når det er lavet for at undgå at det deler sig med bundfald osv…?
Jeg tror ikke mælken har det så godt med at blive varmet op igen, men du kan evt hakke chokoladen helt fint og blande med krydderier på forhånd og så er det nemt at varme op lige inden servering
Kh AC