Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vaniljespecier-med-citron/ Afternoon tea Cookies og Småkager, Juleopskrifter, Julesmåkager, Kager og søde sager

Vaniljespecier med citron

I dag vil jeg dele min opskrift på sprøde vaniljespecier med citron med jer.

Vaniljespecier er en dejlig nem småkageopskrift, som giver de skønneste sprøde kager, som er perfekt til jul – men også andre tidspunkter på året, da de netop ikke som så mange andre småkager er spækket med julens karakteriske krydderier.

Smagen af smør og vanilje i en sprød småkage er uimodståelig lækker.

Prøv også: flere skønne opskrifter på julesmåkager her>>

Vaniljespecier med citron
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT10M100
Ingredienser
  • 175 g smør
  • 110 g flormelis
  • 1 æg
  • 1 knivspids hjortetaksalt
  • 0,50 øko citron, 2 spsk saft og fintrevet skal herfra
  • 220 g hvedemel
  • 0,50 tsk vaniljepulver
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør smør og flormelis sammen i en skål til det er lyst og blødt. Rør ægget i og opløs hjortetaksalt i citronsaft, og rør det i skålen.

Rør hvedemel, citronskal og vanilje i dejen og saml dejen i to stænger, og kom dem i fryseren i en time eller i køleskabet til næste dag.

Skær småkagerne ud i fine tynde skiver, læg dem på en bageplade med god afstand mellem og bag dem i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i 8-10 minutter.