Vaniljekranse


Vaniljekranse der smager herligt af jul, har en skøn krumme og den lækre mandelmel gør virkelig underværker.
Min opskrift på vaniljekranse kan laves uden at finde den store køkkenmaskine frem … og så smager de så godt, jeg altid tænker, at jeg må hellere må lave dobbeltportion næste gang.
Til vaniljekranse bruger jeg sprøjtepose med en stjernetyl, hvilket går super hurtigt, og er nemt og enkelt – se gerne alle tips til mine vaniljekranse under opskriften.
Prøv også: min bedste opskrift på brunkager >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 40 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vaniljekranse
- 1 vaniljestang
- 80 g sukker
- 75 g mandelmel
- 100 g smør, stuetempereret
- 1 æg
- 100 g hvedemel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud på et skærebræt. Kom en spsk sukker på vaniljekornene og fordel vaniljekornene fra hinanden i sukkeret.
Rør vanilje, sukker, mandelmel, hvedemel og stuetempereret smør sammen. Saml dejen hurtigt med sammenpisket æg, så den er ensartet, men uden at røre for meget i dejen.
Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetyl med dybe riller.
Sprøjt dejen ud i kranse på en bageplade med bagepapir.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 8-10 minutter eller til de er let gyldne. Hold godt øje med dem, de skal kun lige være gyldne.
Lad vaniljekransene køle af på en rist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
de 80 g sukker – er det UDOVER den spiseske der skal bruges til vaniljekornene ? Eller det 80 g alt i alt ?
80 g i alt :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Tillykke med 10 års jubilæet for denne opskrift.
De er så gode.
God jul til dig og dine.
Mange tusind tak ♡
Det er jeg glad for du synes, jeg har også lige selv bagt en ny frisk portion i dag :9
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Jeg har med stor fornøjelse bagt disse vaniljekranse de sidste par år 😀
Denne gang skiftede jeg hvedemelet ud med en blanding af boghvedemel, sorghummel og kokosfibermel, – og de smager stadig fantastisk godt 😋
Der skal helt sikkert bages en (eller to ☺️) portioner mere 🙂
Glædelig jul 🎄
Hej Rikke
Hvor skønt! Tusind tak for din søde hilsen og for at dele dit fine tip til en glutenfri version, det er der helt sikkert andre der vil have glæde af ♡
Glædelig jul
Kh Ann-Christine