Vaniljecreme
Hjemmelavet vaniljecreme med en vidunderlig aromatisk smag af fed vanilje i en fløjlsblød creme, der er super nem at lave og meget anvendelig i det søde køkken til alt fra lækre lagkager og andre skønne desserter og søde sager.
Jeg bruger den i fastelavnsboller, vandbakkelse, eclairs, lagkager, og en masse andet dejligt!
Vaniljecreme kan laves i god tid og det kan virkelig betale sig at lave den lækre klassiske kagecreme fra bunden, for nøj hvor den smager dejligt!
Prøv også: opskrifter på lækre lagkager >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vaniljecreme
- 1 vaniljestang
- 120 g sukker
- 6 æggeblomme
- 30 g majsstivelse
- 5 dl sødmælk
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.
Skil vaniljekornene fra hinanden, ved at blande dem med sukker. Rør vaniljesukker, æggeblommer og majsstivelse godt sammen i en gryde.
Pisk mælken i og varm langsomt op til kogepunktet under konstant omrøring til det tykner og bliver en lækker tyk vaniljecreme.
Hæld vaniljecremen i en skål, læg husholdningsfilm over overfladen og stil i køleskabet til cremen er helt kold.
Min creme er blevet super lækker, men kan man eventuelt komme lidt citron i?
Hej Annemarie
Jeg vil ikke anbefale at røre citronsaft i cremen, men du kan fint røre fx fintrevet citronskal fra en økologisk appelsin i, det giver en rigtig lækker smag. Det samme kan du gøre med fx appelsinskal eller bergamotte.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har prøvet at lave cremen ud fra din opskrift og synes den er blevet grynet/skilt. Har jeg mon gjort noget forkert?
Kan det reddes?
Lige nu ligger den i en sprøjtepose i køleskabet og køler ned.
Vh Fie
Hej Fie
Jeg tror desværre ikke umiddelbart det kan reddes – men er ikke sikker, da jeg ikke har prøvet den er skilt før. Hvornår i processen skilte den?
Kh Ann-Christine
Kan jeg godt lave cremen aften før jeg skal bruge den?
Ja, sagtens :)
Kh Ann-Christine
Til den søde side , målte nøjagtig af men den var for tynd
Hej Hanne
Er den kogt nok? Den skal koges til den tykner.
Kh Ann-Christine
Altså. 6 æggeblommer. Det er mange, når man tænker på, hvor dyre æg er blevet. Og hvad med al den æggehvide. Det er dog begrænset hvor meget marengs man kan/vil lave.
Jeg laver altid min kagecreme/vaniljecreme selv, men aldrig med så mange blommer.
Vh Jane
Hej Jane,
ja, det er det antal jeg bruger til den mængde vaniljecreme :) Man justere selvfølgelig bare op eller ned, alt efter om man skal bruge mere eller mindre vaniljecreme.
Æggehviderne kan jo bruges til alt fra omelet, til marengs og hjemmelavet guf til is osv. Her er intet der går til spilde :)
Kh Ann-Christine