Vaniljecreme


Hjemmelavet vaniljecreme med en vidunderlig aromatisk smag af fed vanilje i en fløjlsblød creme, der er super nem at lave og meget anvendelig i det søde køkken til alt fra lækre lagkager og andre skønne desserter og søde sager.
Jeg bruger den i fastelavnsboller, vandbakkelse, eclairs, lagkager, og en masse andet dejligt!
Vaniljecreme kan laves i god tid og det kan virkelig betale sig at lave den lækre klassiske kagecreme fra bunden, for nøj hvor den smager dejligt!
Prøv også: opskrifter på lækre lagkager >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 portion

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vaniljecreme
- 1 vaniljestang
- 120 g sukker
- 6 æggeblommer
- 30 g majsstivelse
- 5 dl sødmælk
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.
Skil vaniljekornene fra hinanden, ved at blande dem med sukker. Rør vaniljesukker, æggeblommer og majsstivelse godt sammen i en gryde.
Pisk mælken i og varm langsomt op til kogepunktet under konstant omrøring til det tykner og bliver en lækker tyk vaniljecreme.
Hæld vaniljecremen i en skål, læg husholdningsfilm over overfladen og stil i køleskabet til cremen er helt kold.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvor mange grader opvarmer du cremen til?
Jeg plejer ikke at måle temperaturen på denne, blot ser om den begynder at boble. Men jeg vil tro den rammer en temperatur på omkring 80-85 grader
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan resten af cremen fryses?
Kh.
Ann Marie
Hej Ann Marie
jeg har ikke testet det, men hvis jeg havde en rest i overskud som ikke skulle bruges ville jeg selv blot fryse den og se om den fx kunne fungere efter optøning. Det er jo forsøget værd!
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Min creme er blevet super lækker, men kan man eventuelt komme lidt citron i?
Hej Annemarie
Jeg vil ikke anbefale at røre citronsaft i cremen, men du kan fint røre fx fintrevet citronskal fra en økologisk appelsin i, det giver en rigtig lækker smag. Det samme kan du gøre med fx appelsinskal eller bergamotte.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine