Valnøddelagkage
Valnøddelagkage med hjemmebagte bunde, sprøde chokolade og valnøddestykker og en virkelig lækker mokkaglasur, som passer perfekt til den fyldige lagkage.
Det er SÅ lækkert og kan varmt anbefales.
Det har været en fornøjelse at lave denne opskrift på en virkelig lækker valnøddelagkage. Bagt med mine lækre hjemmelavede lagkagebunde med valnøddemel – det gør en fantastisk forskel for det færdige resultat at bage bundene selv og dryppe dem med en anelse rom. Uhm!
Prøv også: opskrift på daim islagkage >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 8 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Valnøddelagkage
- Lagkagebunde
- 5 æg
- 0,50 vaniljestang
- 125 g sukker
- 70 g smør, blødt og stuetempereret
- 100 g hvedemel
- 75 g valnødder, blendet til nøddemel
- 1 knivspids salt
- 1,50 tsk bagepulver
- Fyld til Valnøddelagkage
- 1 vaniljestang
- 1 spsk sukker
- 8 dl piskefløde
- 150 g mørk chokolade, grofthakket
- 125 g valnødder, grofthakket
- 3 spsk mørk rom
- Kaffeglasur
- 200 g flormelis
- 0,50 dl stærk kaffe
- 30 g valnødder, til pynt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Lagkagebunde med valnødder
Del æggene i hvider og blommer.
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab forsigtigt kornene ud med en kniv og fordel dem i sukkeret.
Pisk sukker, vanilje og æggeblommer til en luftig æggesnaps. Pisk derefter smørret i dejen.
Bland hvedemel, valnøddemel, salt og bagepulver sammen og vend det hurtigt i dejen.
Pisk æggehvider, til de er luftige, stive og danner toppe. Rør forsigtigt 1 spiseskefuld af æggehviderne i dejen og fold derefter resten af æggehviderne i uden at slå luften ud af hviderne.
Fordel dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter med bagepapir i bunden. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter. Afkøl kagen helt i springformen og del kagen i tre lagkagebunde.
Fyld og samling af lagkagen
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab forsigtigt kornene ud med en kniv og fordel dem i sukkeret.
Pisk fløden til flødeskum med vaniljesukker og vend hakkede valnødder og hakket chokolade i vaniljeflødeskummen. Stænk lagkagebundene med lidt rom.
Læg en af kagebundene med bunden nedad på et flot fad og fordel noget af flødeskumsblandingen på bunden. Læg den næste lagkagebund på og gentag. Læg den sidste kagebund på med bunden opad, tryk lagkagen lidt sammen og ret kanten til med en dejskraber.
Pynt
Pisk flormelis med kaffe til en tyk lækker glasur og smør den på kagen. Pynt med valnødder og lad lagkagen trække nogle timer på køl.
Jeg har lige bagt bundene og imorgen lægger jeg den sammen til min datters 5 års fødselsdag.
Jeg lægger den dog sammen med et lag hjemmelavet blommemarmelade med René Claude blommer fra vores have.
Tak for opskriften
Hej Jeanne
Uhmm, det lyder vel nok lækkert! Tak for din søde hilsen og tillykke med din datters fødselsdag
Kh Ann-Christine
Den ser virkelig god ud! Når man deler kagen i tre bunde, hvad gør man så med den top der kommer af at kagen hæver i ovnen?
Jeg bruger den side der er hævet op, vendt ned som den øverste lagkagebund eller vendt op som den nederste, så går intet til spilde :)
Du kan også skære den af og gemme i fryseren til romkugler
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Passer opskriften hvis man bager i tre lagkage bunde forme.
Vh Zita
Ja, det kan du fint gøre, blot juster bagetiden derefter
Kh Ann-Christine
Hvordan opbevarer man bedst lagkagebundene, hvis man bager dem dagen før?
Jeg opbevarer dem tørt og lufttæt
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvis jeg gerne vil have valnødde krokant rundt om kagen , hvordan kaver man sådan en krokant ? Og tænker glaserede valnødder på toppen , har du en ide til hvordan man glaserer halve valnødder🤔
På forhånd tak
M.v.h Pia
Hej Pia
Du kan bruge samme opskrift som denne: https://www.valdemarsro.dk/bailey-fromage/ og blot erstatte mandler med valnødder.
Rigtig god fornøjelse
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Hvor meget skal man bruge, hvis man erstatter vaniljestængerne med vaniljesukker?
Tak :-)
Det har jeg skrevet om her: https://www.valdemarsro.dk/tag/vanilje/
Kh AC
Hej, den lyder bare helt fantastisk!
Hvis jeg gerne vil have lidt tykkere lagkagebunde, kan jeg så doble opskriften op og bare bage dem i lidt længere tid? (På samme grader)
Den er virkelig skøn :)
Du kan sagtens fordoble opskriften, men jeg ville nok selv vælge at bage dem af to omgange.
Kh AC
Jeg skal bage din fine lagkage til min fødselsdag i morgen. Hvor længe tror du, lagkagebundene skal bage, når jeg bager i 3 forme?
Kh Inge Christine
Kan bundene til valnøddelagkagen fryses?
Mvh LeneSkjøt
Ja, det kan de
Hej Ann-Christine
Hvordan tror du mængden passer hvis jeg gerne vil lave firkantede bunde i en bradepande ca. 40*30 cm?
Tak for stor inspiration.
mvh Heidi
Hej Heidi
Tak for din søde hilsen.
jeg vil gange opskriften op med 1/2 ekstra portion, så passer det til din form
Kh AC
Jeg har snart fødselsdag og overvejer at give mig i kast med denne lækre opskrift! På trods af jeg bliver 23 har jeg dog ikke lært at drikke kaffe så har du et bud på en anden lækker glasur? ☺️
Ps. Tak for en meget dejlig blog, bruger nærmest altid dine opskrifter når jeg skal give mig i kast med noget nyt?
Så vil jeg i stedet forslå en mørk chokoladeglasur :)
Rigtig god fornøjelse og tusind tak for din søde hilsen. Det er jeg glad for at høre ♡
Håber du får en skøn fødselsdag!
Kh AC
Uhm hvor ser den god ud – den må prøves.
Hvor køber du det mørke chokolade du bruger?
Vil du lave en video en dag hvor du laver pizza, min pizza bund bliver ikke god.
Rigtig god påske.
Kh Anja
Hej Anja,
Jeg bruger ofte Valhrona eller callebaut og køber det ofte online eller i Salling
– og jo, det kan du tro at jeg gerne vil lave en video med pizzadej. Det vil jeg glæde mig til :)
Rigtig god påske til dig
Kh AC
Super, tak. Jeg kigger der.
Årh det ville være så dejligt med en video med pizzadej. Elsker dine videoer.
God påske.
Kh Anja
Jeg var så heldig lige præcis at nå at besøge Svinkløv Badehotel og smage deres valnøddelagkage få uger inden, at det brændte ned – og din version af lagkagen ser bare superlækker ud.
Det bliver så godt når de får det skønne sted bygget op igen :)
Åh, hvor ser den kage ualmindeligt lækker ud! Den skal snart prøves! Vi var på Svinkløv Badehotel for nogle år siden – og smagte deres valnøddelagkage :-)
God weekend til dig og dine! – Og tak for opskriften!
Rigtig dejlig weekend til jer også ♡
Vedr. valnøddelagkagen, som virkelig ser lækker ud. Kan man smøre glasuren på dagen før eller er det bedst et par timer før servering, som du har beskrevet?
Den fungere faktisk meget fint med begge dele – både at smøre glasuren på dagen før eller et par timer før servering. Den holder sig pænt og flot :)
Jeg elsker valnødder, men har et lidt anstrengt forhold til valnøddelagkage, for da jeg studerede, arbejdede jeg i en bagerbutik i Aarhus, hvor Flemming Bamse Jørgensen ofte kom og købte to stykker valnøddelagkage og en rød sodavand… Og jeg tænkte hver gang, at han nok ikke burde spise mere af den??
Sikke en skøn historie! Jeg kan bare slet ikke forestille mig lagkagen med rød sodavand til … ;)
Oh det ser godt ud.
vil så gerne besøge Svinkløv, har hørt man kan havde hund med, så når de er genopbygge tror jeg at de skal besøges.
Det er så hyggeligt et sted! Vi vil også gerne forbi der til et ophold på et tidspunkt, når det er genopbygget :)
Åh! Ser alt for lækker ud.
Var det i øvrigt ikke her på denne blog der var en der efterlyste opskrift på hjemmebagt roulade? Jeg bruger min lagkagebund opskrift på roulade. Virkelig nemt og lækkert.
God weekend til alle. Jeg skal på kursus for 2. weekend i træk så at skulle op med vækkeur på 14.dag i rap er lidt synd for mig ?
Jo, det var der nemlig – og nu får jeg simpelthen sådan lyst til at prøve lige netop denne lagkagebund med valnødder af i en roulade. Øj, det kunne blive godt :)
Håber det er et super kursus du er på – så det kan opveje lidt for vækkeuret ;)
Åh, den ser god ud og min første tanke var også Svinkløv, da jeg så billedet.
Jeg elsker det sted, det er ubetinget mit yndlingssted i hele Danmark, det er et eller andet med lyset, havet og historien i en helt unik kombination. Vi var på bryllupsrejse på hotellet i 2010 og har været der hvert år siden, enten med overnatning, til en af de hyggelige matineer eller til en gåtur i Svinklovene med efterfølgende middag sammen med gode venner.
Da vi holdt bryllup igen i sommers, brugte jeg Svinkløv som omdrejningspunktet i min tale til min mand, og vi fik et gavekort til et ophold på hotellet. Så nu venter vi utålmodigt på, at stedet bliver bygget op igen efter den tragiske brand i efteråret.
I mellemtiden kunne vi varme op med din lækre kage?
God weekend til dig og familien
Ann
Det er et helt fantastisk sted! Og jeg håber sådan de får det genopført med den samme fantastiske charme. Så vil vi helt sikkert også forbi til et ophold med middag og overnatning.
Min kage er ikke helt som deres – en helt anden bund, men den kan nu snildt lindre behovet for en Svinkløv lagkage ;)
Rigtig dejlig weekend til jer og tak for den fine hilsen
Kh AC