Valnøddeboller


Valnøddeboller er en af mine yndlingsbagværk – for det smager bare altid godt og valnødderne giver en super smag og et skønt bid til bollerne, som er uimodståeligt lækkert.
Mine valnøddeboller er super nemme at lave, er fyldt af lufthuller, sprød skorpe og med den skønne smag af rigelige mængder valnøddekerner.
De er lækre på morgenbordet og smager så godt med ost på. Men også til sandwich, madpakker og som tilbehør til en portion suppe.
Prøv også: opskrift på koldhævede boller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 9 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Valnøddeboller
- 5 dl stuetempereret vand
- 5 g gær
- 15 g honning
- 500 g hvedemel
- 100 g fuldkornshvedemel, eller grahamsmel
- 1 tsk salt
- 150 g valnødder, grofthakkede
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør vand og gær sammen i en skål til gæren er opløst og rør honning, fuldkornsmel, hvedemel i, til dejen akkurat er ensartet.
Lad dejen hvile i 30 minutter på køkkenbordet.
Rør salt i dejen og rør dejen godt sammen til den er blød og smidig, gerne på en røremaskine ved mellem hastighed. Rør tilsidst valnøddekerner i.
Dæk skålen med et tætsiddende låg eller med husholdningsfilm og lad dejen hæve på køkkenbordet i 3 timer. Stil derefter dejen i køleskabet, hvor den kan koldhæve i 8-18 timer.
Hæld dejen ud på bordpladen og brug en spartel med lidt koldt vand på til nænsomt at folde dejen 3-4 gange over hinanden, så dejen spændes op og bliver smidig.
Brug en spartlen til at skære 9 boller ud og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag bollerne i en forvarmet ovn i cirka 18 minutter ved 220 grader varmluft.
Lad dem køle lidt af på en rist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Er de fryse egnede??
Hej Hanne
Ja, sagtens! Helst mens de er helt friskbagte og stadig lidt lune, så er de som nybagte når de lunes igen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for opskriften :) de smager super dejligt. Kan man erstatte gæret med surdej? Hvis ja hvor meget surdej til denne opskrift ville man skulle bruge? Tak for lækre boller og På forhånd tak for svar :) mvh Linda
Hej Linda
Tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre!
Du kan prøve at komme valnøddekerner i denne opskrift på surdejsboller. jeg vil anbefale at komme det i til sidst i foldningen af dejen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lidt sen kommentar, men vi har altid brugt din “gamle” opskrift på
valnøddeboller, og der kommer vi jo en spsk honning i. Det nævner du ikke i den nye, er der en grund til det? (Vi har nu gjort det alligevel, så ser vi i morgen, om det er ok.) De plejer at være himmelske, så tak for opskriften .
Det var en fejl at jeg ikke fik honningen med i opdateringen af opskriften, det er på nu :)
– og dejligt at I er vilde med dem
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine