Sprøde vafler


Nybagte vafler er en lækker dessert og dejlig til en eftermiddags hyggestund.
Denne opskrift på sprøde vafler er virkelig skøn og de er min families favorit. Det er så hyggeligt med en portion varme og sprøde vafler, som tilmed er nemme at lave og ikke tager spor lang tid.
Jeg bager vores vafler på vores elektriske vaffeljern og det er ekstra hyggeligt, når vi tager vaffeljernet med hen til spisebordet og spise de sprøde vafler, efterhånden som de bliver lavet.
Prøv også: min bedste opskrift på pandekager >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 10 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Sprøde vafler
- 1 spsk sukker
- 1 æg
- 2 dl mælk
- 2,50 dl vand
- 225 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 125 g smør, smeltet
- 1 drys salt
- 0,25 tsk vaniljepulver, eller kornene fra 1/2 vaniljestang
- 30 g smør, til stegning
- Til servering
- 2 dl jordbærsyltetøj
- 1 dl flormelis
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Pisk alle ingredienserne sammen i en skål med en håndmikser.
Varm vaffeljernet godt op og smelt en smule smør på vaffeljernet.
Hæld et par skefulde dej på vaffeljernet, når det er varmt og klar. Luk låget og bag vaflerne til de er sprøde og gyldne.
Når vaflen er færdig lægges den på en rist. Undlad at stable de færdige vafler, for så dannes der kondens og de bliver bløde.
Nyd de friskbagte vafler, mens de stadig er helt sprøde, friske og lune.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Tusind tak for en god opskrift. Jeg nyder at putte 1/2 pose blåmkålsris i, man smager dem ikke, og jeg ser altid mit snit til at tilføje ekstra grønt. Og så kan jeg godt lige at putte peanutbutter på, for at få lidt ekstra protein og mæthedsfølelse :)
Mange tak for din søde hilsen og for at dele dit fine tip :)
Kh Ann-Christine
Hej. Kan man erstatte det smeltede smør med rapsolie fra Lehnsgaard?
Hej Stella,
jeg kan godt lide den smag som smørret giver til vaflerne, men det er jo en smagssag, så prøv det endelig bare af.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Bruger altid din opskrift , med et par bittesmå justeringer der passer til mig ☺️
Jeg vil anbefale dem til stenbiderrogn i stedet for blinis. Det smager fantastisk og de små rogn falder nærmest på plads i vaflernes hulrum. Muuums
Hej Sille
Skøn ide at bruge vaflerne som lækkert alternativ til blinis!
Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine