Sprøde vafler
Nybagte vafler er en lækker dessert og dejlig til en eftermiddags hyggestund.
Denne opskrift på sprøde vafler er virkelig skøn og de er min families favorit. Det er så hyggeligt med en portion varme og sprøde vafler, som tilmed er nemme at lave og ikke tager spor lang tid.
Jeg bager vores vafler på vores elektriske vaffeljern og det er ekstra hyggeligt, når vi tager vaffeljernet med hen til spisebordet og spise de sprøde vafler, efterhånden som de bliver lavet.
Prøv også: min bedste opskrift på pandekager >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 10 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Sprøde vafler
- 1 spsk sukker
- 1 æg
- 2 dl mælk
- 2,50 dl vand
- 225 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 125 g smør, smeltet
- 1 drys salt
- 0,25 tsk vaniljepulver, eller kornene fra 1/2 vaniljestang
- 30 g smør, til stegning
- Til servering
- 2 dl jordbærsyltetøj
- 1 dl flormelis
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk alle ingredienserne sammen i en skål med en håndmikser.
Varm vaffeljernet godt op og smelt en smule smør på vaffeljernet.
Hæld et par skefulde dej på vaffeljernet, når det er varmt og klar. Luk låget og bag vaflerne til de er sprøde og gyldne.
Når vaflen er færdig lægges den på en rist. Undlad at stable de færdige vafler, for så dannes der kondens og de bliver bløde.
Nyd de friskbagte vafler, mens de stadig er helt sprøde, friske og lune.
Lækre vafler. Har udvidet den ved at spæde lidt aktiv surdej i. Pisker hviderne for sig og vender forsigtigt i til sidst. Det gi’r en dejlig luftig dej.
Det er SÅ lækkert med surdej i vafler, og god ide at komme dem i de søde vafler også!
Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej kan du lave en video på YouTube med vafler
Hej Filippa
Det vil jeg gerne, når jeg på et tidspunkt forhåbentlig starter op med YouTube-videoer igen :)
Kh Ann-Christine
Den bedste vaffelopskrift ❤️
Jeg bruger 75 gram fuldkornsmel og 150 gram hvedemel for en lækker og mættende snack til ungernes madpakker. Denne gang brugte jeg yoghurt i stedet for mælk, det blev super lækkert 🤤
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for at høre :)
– og det lyder lækkert med yoghurt i vaflerne!
Kh Ann-Christine
Brugte havremælk i stedet for vand/ mælk og rapsolie i stedet for smør. Min kone er i dialyse/nyresyg og kan ikke tåle mælkeprodukter.
Det blev rigtigt godt
Hej Dan
Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften!
Det er jeg glad for at høre :) og rigtig god bedring til din kone
Kh Ann-Christine
Jeg har brugt halv RUG mel og halv HEVDE mel – det giver også en FANTASTISK vaffel.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Lækker opskrift! Fik et vaffeljern i julegave og har nu brugt denne opskrift 2 gange – de blev lige lækre hver gang. Jeg får dog kun 8 vafler ud af opskriften, hvis jeg brugte mindre dej til hver, ville de ikke flyde helt ud i kanterne. Men ellers en virkelig god opskrift, som jeg tror bliver “vores” vaffelopskrift vi bruger hver gang :)
Hej Kirstine
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre :)
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej. Vi har lavet vafler nogle gange efter opskriften. Vi laver 3x portionen De bliver gode, hvis man halverer smørret. Ellers løber smørret ud over vaffeljernet kant.
Mvh
Hej
Er det muligt at udskrive opskriften på vafler MED billede?
Venlig hilsen
Liselotte
Hej Liselotte
Det er det ikke, men du kan finde opskriften med billede i julebogen
Kh Ann-Christine
Mindes at jeg har lavet denne opskrift før, de smagte skønt.
Denne gang dobblede jeg op til 20 stk. (havde slet ikke spottet den smarte funktion). Desværre fik dejen en grim bismag af bagepulver, og så er der jo en del smør i. Så man kan ikke bare helt doble det op synes jeg 🙂
Det kan godt være man skal nøjes med at gange bagepulveret op med en halv – det har jeg ikke forsøgt mig med.
Dejligt du synes rigtig godt om dem ellers :)
Kh Ann-Christine
Der er meget smør i dejen. Og så skal der yderligere bruges 30 g til stegning?! Mit vaffeljern er teflon, så det er vist ikke nødvendigt.
Dejen blev helt grynet og skilt af alt det smør blandet med vand.
Er det normalt?
Hej AS
Mængderne er helt korrekte i opskriften til vaflerne. Om du skal bruge den mængde smør til selve stegningen kan du frit vurdere alt efter hvordan dit vaffeljern steger – men vær obs på at smørret netop også er med til at give de lækre sprøde vafler.
Når du oplever at din dej bliver grynet, så skyldes det sandsynligvis temperaturforskel mellem smeltet smør og koldt vand. Du kan lade dejen stå på køkkenbordet lidt og piske den igennem igen, melet vil binde dejen sammen, så den bliver fint og glat.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej hos Valdemarsro;-)
Jeg lavede disse vafler som “forrets-hapsere” nytårsaften. Jeg undlod sukker+vanilje, men tilsatte safran istf.
De blev serveret med hakket røget laks, en avocadoskive, rødløg, cremefraiche og en klat ‘rød stenbiderrogn’ på toppen…
De vakte stor begejstring
En god blog….jeg også bruger i skolekøkkenet
Hilsener
Trine Høgh
Hej Trine,
Hvor er det dejligt at høre! Det lyder som en vildt lækker forret og jeg er glad for du har glæde af mine opskrifter – også i skolekøkkenet
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Selvtak
Ved du hvad…opskrifterne er så overskuelige, og selv om valgholdet i madkundskab på 8.årgang “skal kunne tyde” en opskrift, så hjælper det nu gevaldigt, at opskriften er sat pædagogisk op – og at man også ind i mellem kan henvise til dine ‘youtubes’;-))
Godt nytår
….og i øvrigt fik jeg 15 ud af portionen….og jeg var ved at fordoble den til en begyndelse
Har Ann-Christine
Når der står i opskriften, at det er til 10 stk. Er det så 10 små hjerter, eller er det 10 plader (med 5 hjerter) ?
På forhånd tak.
Kh. Linda
Det er 10 hele vafler
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har prøvet at fryse overskydende vafler. Det var super , de frosne vafler i ovnen 190 gr varmluft i 7 minutter. De blev meget lækre. 🧇🤗
Hvor er det dejligt at høre! Tak for at dele dit fine tip.
Kh Ann-Christine
Dem her… det er da bare verdens bedste vafler. Tak til dig .
Jeg bagte dem på sigtet spelt i stedet for hvedemel.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Kh Ann-Christine
Uh, det ser spændende ud – glæder mig til at prøve.
Er det 10 hele vafler der er til eller er det 10 af de små hjerter?
Det er 10 hele vafler :)
God og nem opskrift – dejligt at der er minimalt med sukker i. Jeg havde en slat danskvand – det gjorde dem ekstra lette.
Med skyr og blåbær – så var den morgenmad hjemme 😋
Tak for gode opskrifter
Anette
hvor lækkert! Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Mums – de sprødeste vafler – hurtigt at røre dejen og super den kan laves på forhånd.
Den bedste opskrift 👍
Endnu en aften med disse lækre vafler 😍
Vi absolut elsker denne opskrift og de lækre vafler – vi undlader smør til stegning, fordi det simpelhen bliver for fed i mit nyere vaffeljern, men følger ellers altid opskriften til punkt og prikke i 3 dobbelt portion og gemmer så halvdelen til dagen efter 😁
Min mand har nu en plan om at vi skal prøve at smide dejen en tur i vores smarte elektroniske æbleskive pande i morgen, vi får se om det bliver godt 😅
Hej Maria,
Mange tusind tak for din skønne hilsen, hvor er det da dejligt at høre.
Rigtig god fornøjelse med æbleskiverne også. Hvis i har lyst til at prøve min opskrift på æbleskiver, så laver jeg altid selv disse: https://www.valdemarsro.dk/aebleskiver/ den dej kan dog ikke laves i forvejen da den luftige æggehvide er vigtig for resultatet :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hvis du bruger et nyere vaffeljern med keramiske plader, så undlad at putte smør på jernet, før du putter dejen i!
Sådan “fiksede” vi problemet her hjemme, der skal simpelhen ikke ekstra fedtstof til i mit jern og de bliver sååå lækre og sprøde 😍
Forklar mig, hvorfor det er, når man følger opskriften 100%, at vaflerne ikke slipper og skal skrabes ud i et stort “smulder”?? Helt nyt vaffeljern med tefalbelægning – og der er fedtstof på…
Hvis I har et godt råd, modtager jeg det gerne
Det har ikke noget med opskriften at gøre, men vil ske ved alle opskrifter, hvis man åbner vaffeljernet før vaflerne er færdige, eller kommer dejen i inden vaffeljernet er varmt, eller hvis man har det indstillet på for lav temperaturer.
– og så kan der måske være en fejl i belægningen på vaffeljernet, det skal jeg selvfølgelig ikke kunne sige :)
Kh AC
Bedste vafler jeg længe har smagt
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Her er vaflerne et hit hos børn og legekammerater.
Skiftede noget af melen ud med grahamsmel, 2 håndfulde havregryn og lidt vanilie, de blev perfekt sprøde.
Det er bare de lækreste sprøde vafler. Har aldrig før haft held med at lave sprøde vafler, så jeg er bare så glad! Det samme er mand og børn :)
Årh, hvor er det skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Det er uden tvivl det flotteste og sprøde-Ste vafler jeg har lavet. Savner godt nok noget mere smag i dem. Tænker jeg vil prøve at tilføje den noget mere vanille og kanel ?
Måske hvis de ikke bliver lagt på rist efter? Mine bliver ikke sprøde hvis de lægges på tallerken efter ovn.
Hvis de kommer på en rist gør de?
Tak for opskriften. De eneste vafler jeg har prøvet som bliver sprøde uden at blive overbagt. Tak.
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Nogen som har erfaring med at gemme dejen / fryse vafler ned evt.
Har lavet alt for mange dej..
Ej de er gode hvis man tilsætter 2 tsk kakaopulvet og 100 g chokolade i så smager det virkelig godt
Uhmm, det lyder virkelig også lækkert :)
Skal lave dem her i aften, ser SÅ lækkert ud!! Kan mangler gemme dejen på et glas og stille i køleskabet, og spise dagen efter?? Tak for alle dine gode opskrifter!
Hej Maya,
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Ja, det kan du sikkert fint, den skal nok lige piskes igennem inden brug.
Kh Ann-Christine
Har afprøvet flere opskrifter på vafler, men denne er absolut favoritten. Rigtig dejlige og sprøde.
Så skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Kan man mon bruge denne opskrift som spinatvafler til aftensmad og blot udelade sukker?? Jeg har set din opskrift på spinatvafler, men jeg har ikke alle æg..
Tja, det er da ihvertfald forsøget værd :)
God fornøjelse
Kh AC
De bedste vafler og dejlig sprøde…tusind tak for opskriften :)
(Jeg tilsatte fint revet citron samt kardemomme som i æbleskiver)
Hvor er det skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
DE ER SÅ GODE!!!
Jeg er prøvet mange opskrifter på vafler… Havde nok bare accepteret at vafler smagte lidt af pap.. og at det var tilbehøret der skulle give smagen ..men hold da op.. selv med kun en anelse flormelis smager de som englene synge 👌😍Tak for opskriften 🫶
Yeah, dejligt at høre :)
Har lige lavet din opskrift på Sprøde Vafler. de er rigtig, rigtig gode
Så dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Dejlige vafler. ❤️
2. Gang jeg lavede det, koagulerede dejen. Virkelig underligt. Men de smagte fint.
Det lyder mærkeligt, men dejligt at de smagte skønt alligevel :)
Kan din fine opskrift også anvendes til belgiske vafler?
Det er da helt sikkert forsøget værd – og ellers har jeg lavet denne opskrift specielt til de belgiske vafler: https://www.valdemarsro.dk/belgiske-vafler/
Kh AC
Din opskrift på vafler er simpelthen en succes herhjemme.
Mine piger og mand elsker dem, vi har brugt den hver gang vi har lavet vafler siden efteråret.
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Jeg er også kæmpe fan! Min mand og har lige nydt til vores søndagsbrunch i disse Corona-tiden. Lidt revet citron i dejen giver den lige et pift, der kan anbefales og så meget hakket hvid chokolade ovenpå, når de er færdigbagte. Et voila!
Hvor dejligt! Tak for din søde hilsen
Kh AC
Har lavet disse vafler flere gange men i dag have jeg ikke olie så brugte smør og hold da op det bliv så godt, så i fremtiden bager jeg dem med smør.
Elsker din blog
Så skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Tak for hurtig svar :-) Jeg pisker dejen grundigt i morgen inden jeg bager dem til nytårsbrunch. Rigtig godt nytår!
Hilsen Lene
Tusind tak og godt nytår til dig
Kh AC
Kan vandet erstattes af mælk?
Eller er der en mening med vand i dejen? ?
Jg oplever brug af vand i vaflerne gør den sprødest og dermed lækrest :)
God opskrift.
Har lavet denne opskrift et par gange – dog har jeg tilføjet lidt julestemning ved at putte stødt kanel og kardemomme i dejen. Det er blevet til nogle super lækre vafler, der har vakt glæde blandt børn og voksne! :) Tak for opskriften!!!
Hvor er det dejligt at høre og det lyder lækkert med julekrydderierne i vaflerne.
Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
De bedste vafler vi nogensinde har fået?
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din fine tilbagemelding på opskriften ♡
Kh AC
Hej
Tak for en masse dejlige opskrifter ?
Den kan vel sagens stå noget længere ?
Evt gøre den klar inden gæster og laves som dessert ?
Det kan den sagtens – den kan sagtens stå på køl nogle timer :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Det var nogle rigtig gode vafler.
Dejligt at høre :)
Kh AC
Glæder mig til at servere vafler til min dejlige søn i aften. Elias plejer enten at være hos far eller mormor på en fredag, men idag er vi heldige at kunne bruge aftenen sammen❤️ Der er bare altid noget lækkert over fredage, i dag krydret med lune vafler
Det lyder SÅ hyggeligt! Rigtig skøn aften til jer ♡
Kh AC
Hej
Jeg har købt et vaffeljern til de firkantede vafler.
Kan jeg bruge denne opskrift eller er det en med gær til belgiske vafler f.eks.
Som altid tak for dine opskrifter.
Mvh
Anette A pedersen
Hej Anette,
Jeg plejer at bruge denne opskrift til belgiske vafler, men måske den alm også fint kan bruges.
Kh AC
Kan man lave vaflerne i god tid, og så lune dem i ovn, når de skal serveres?
Det kan du godt, men de vil ikke være sprøde på samme måde, som når de er frisktlavet
Det tror jeg godt du kan…..efterhånden som vaflerne bages lægger jeg dem på rist i en 180-200 gr varm ovn MED VIPPET OVNDØR (så dampen kommer ud) – og de er super lækre sprøde når de serveres……??
Det kan godt gå hen og blive helt farligt – jeg lavede vafler for første gang nogensinde igår, efter din opskrift. Og nu står jeg allerede og laver flere :) tak!
Hvor godt! Det er dejligt at høre du synes godt om dem ♡
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Vi har lige lavet de skønneste sprøde vafler med en super lækker smag! Tak for en super god opskrift (endnu en gang) :)
Hvor er det dejligt at høre, mange tak for din søde hilsen ♡
Min datter på 5 fik den idé at vi skulle have vafler til frokost. Jeg har aldrig kunne finde ud af at lave vafler. De bliver altid fedtede for mig og aldrig den der sprødhed der er så lækker. Men de her. Nøj de blev bare fantastiske.. nu står det halve af dejen i køleskabet og vi har planer om at skal have dem til eftermiddags mad. vi glæder os allerede.
Hvor er det bare dejligt at høre, tusind tak for din fine tilbagemelding på min opskrift ♡
Det øsregner i dag og det betyder vafler og varm kakao når min mands barnebarn kommer på besøg i eftermiddag.
Jeg er ret glad for denne opskrift – den er supernem, virker hver gang og vaflerne smager fantastisk.
Tak for en god blog – jeg finder tit opskrifter herinde :-)
Hvor er det hyggeligt! Jeg hepper også på regnvejrsvafler eller pandekager i dag.
Dejlig hyggelig eftermiddag til jer ♡
Det klumper kun, hvis du tilsætter mælken sammen med alt det andet. Vent med mælken indtil melet er pisket sammen med de andre ingredienser.
De er virkelig gode! Tak for opskrift og god påske ☺️
Skønt at høre! Tak for din søde tilbagemelding på opskriften ♡
Tak for en nem og lækker opskrift.
Jeg lavede vaflerne i min goe gamle tefal toastjern med pladerne til belgiske vafler og de blev perfekte. Havde ingen smør men stegemagarine virkede også fint.
Jeg brugte ingen ekstra smørelse da fedtstoffet i dejen er rigeligt til det ikke sidder fast på teflon pladerne :)
Skønt at høre – tak for din fine hilsen
Kh AC
Bedste opskrift på vafler! Har lavet dem ca. 10 gange nu, efter jeg fandt din opskrift for et stykke tid siden, og de lykkes til perfektion hver eneste gang; perfekt sprøde og rigtig god smag. Dog bruger jeg kun 100 g smør. I dag glemte jeg bagepulveret, og det gav ingen forskel, så det tror jeg, jeg vil udelukke fremover. Vi har et dobbelt vaffeljern, så det går super hurtigt, og vi spiser dem altid lige med det samme de er klar, så smager de allerbedst, som du også skriver.
Tak for at dele et dejligt univers med os :-)
Hvor er det skønt at høre! Jeg får helt lyst til at lave vafler i weekenden nu ♡
Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Lavede vaflerne til gæster i weekenden, og de blev virkelig gode – nem dej, og sprødt og lækkert resultat.
Tak for en fin blog og inspiration til både sødt og salt :-)
Bedste hilsner
Vibeke
Hvor er det dejligt at høre, Vibeke :) Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Dejlig opskrift, de blev super sprøde!
Godt tip med at ligge dem på en rist ?
Dejligt at høre :) Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Simpelthen verdens bedste vafler :-) Vores datter på 4 var helt vild med dem. Og det bedste er helt klart sprødheden ;-)
Tusind tak for en fantastisk blog, med de bedste opskrifter :-)
Hvor er det bare dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen ♡
Super god opskrift:)
Tusind tak :)
Hej
super lækerer vafler vi lige har fået syntes vi alle fire, 2 børn og 2 voksne
men måtte bruge solsikkeolie i stedet for smeltet smør, og de blev stadig sprøde og lækre smil, nu har vi hængt din opskrift op på køleskabet til en anden hygge dag :D
Så dejligt at høre!
Rigtig skøn dag til jer :)
Jeg har lavet vaflerne her til aften. Jeg studsede lidt over at dejen var så tynd, men de blev simpelthen helt perfekte og sprøde – også selvom jeg kun puttede en tredjedel af smørret i!
Jeg kan i øvrigt kraftigt anbefale at spise vaflerne med Graastens laksesalat og lidt rucola på toppen – verdens lækreste lille tapas-anretning. :-)
Tusind tak for tilbagemeldingen :)
Det er dejligt at høre – jeg har selv planer om at lave dem her i påsken i en mindre sød version og toppe med stenbiderrogn, cremefraiche og krydderurter :)
Skinkestykker og spinat? Kan du uddybe det? :)
Hvor er det dejligt at høre! :)
LÆKRE sprøde vafler!
… kom 1 spsk. vaniljesukker i dejen – det kan den godt ta’ !! Mums :-)
Uhm! God ide :)
Jeg tror det tiende gang vi laver de her fantastiske vafler.
I dag har jeg vist lavet rigeligt, så mit spørgsmål er: Kan dejen gemmes?
Skønt! Det er dejligt at høre :)
Jeg har ikke prøvet det, men tror egentlig godt den kan stå en dags tid.
Sig endelig til, hvis du prøver det af
Denne opskrift er officielt vores yndlings – og det siger ikke så lidt, jeg har ofte huset fyldt m meget kritiske teenager drenge! :)
Jeg bruger din opskrift som grund-opskrift. Tilføjer efter humør lidt reven lime/citronskal, kardemomme, kakaonibs, – ja har endda lavet dem m mørk chokolade og chili.
En fest hver gang – så tak for fantastisk opskrift
Fantastisk! Det er jeg glad for at høre – og sikke skønne variationer du bruger, uhmmm
Rigtig dejlig dag til dig og tak for den søde hilsen
Kh AC
Herhjemme tilsætter jeg 1 dl grahmasmel. Vaflerne bliver stadigvæk sprøde men en anelse sundere.
Venlig hilsen Rikke
Favoritopskriften herhjemme!
Laver den næsten altid på vand, da min datter ikke tåler laktose.
De bliver topgode og sprøde.
I dag lavede jeg på groft speltmel (erstattede al mel med dette) og de blev stadig super lækre og dessertagtige.
Hvor dejligt! Tak for tippet med at den også er god på vand :)
Jeg har lige lavet disse vafler – mums!
Min mor som ellers ikke spiser vafler, er nu omvendt!
De skal laves igen :-D
Ej, hvor godt!
Det er jeg glad for at høre :)
Jeg er ved at blive afhængig af din side ♥️
Det er jeg sørme glad for at høre :)
Hvor ser det bare lækkert ud. Den opskrift skal jeg helt sikkert prøve. mums :-)
Dejligt at høre :)
Mums det ser lækkert ud. Og nu hvor efteråret igen er på vej, så skal opskriften da vist prøves :)
Rigtig god fornøjelse med den :)
Lavet denne opskrift i sidste uge dog tilføjet jeg revet marcipan og de blev super lækrer.
Uhmm, det lyder som en dejlig tilføjelse! Det skal jeg da prøve :)
Efter at have investeret i et KitchenAid vaffeljern (anbefales på det varmeste) har jeg afprøvet en række opskrifter uden helt at finde dén helt rigtige. Jeg prøvede din her til eftermiddag og med et par enkelte ændringer har jeg nu fundet min ‘go-to’ opskrift. Jeg gjorde følgende;
– tilføjede 1/2 extra mel
– tilføjede 1 spsk extra mel
– piskede æggehviden stiv og vendte den forsigtigt i resten af dejen
De fik 4.5 min på jernet og vafflerne var gyldne, super-sprøde, og bløde indeni – kunne ikke have været mere perfekte. Jeg tror at sprødheden afhænger af hvor varmt jernet er og hvor meget tid man giver dem – det var først hen mod de 4 min at mine blev gyldne og sprøde.
Tak for en supergod opskrift!!
Hej. Tak for dine altid gode og lækre opskrifter. Jeg har et belgisk vaffeljern, kan jeg bruge opskriften til den?
Ja, det tror jeg fint du kan – og ellers er der denne opskrift på belgiske vafler
Kh AC
Tak for opskriften. Jeg har været i gang i min kærestes lejlighed i dag (og det blev hun meget glad for!)
Selv tak! Det ser godt ud og det kan jeg sørme godt forstå at hun blev glad for :)
Uhm de bedste vafler jeg har smagt – det samme siger familien ;) tak for en dejlig lækker opskrift..
Kan vaffeldejen fryses og så laves til vafler efter optøning?
Det vil jeg umiddelbart ikke tro, men det er ikke testet.
Kh Ann-Christine
Tusind tak! Det er jeg helt vildt glad for at høre
Vil man kunne lave dejen et døgns tid i forvejen og så bare opbevare den i køleskabet?
Jeg har ikke prøvet det, så jeg ved ikke om det duer med bagepulveret at stå så længe … det må vist komme an på en prøve :)
Så vidt jeg husker så aktiver bagepulver først ved varme, så vis dejen er på køl kan man godt
Bagepulver aktiveres ved kontakt af vand (væske) og det går ret stærkt.. Så jeg ville vente med at komme bagepulveret i til lige inden man bager.. Det er vandet der i samarbejde med syren deri, der aktiverer den natron som den også indeholder.
Det fungerer ganske fint – jeg brugte dejen over flere dage. Lækkert mums
Det gør vi altid, når min mand laver vafler. Vi kan ikke spise hele portionen på en gang
Jeg lavede vaflerne til børn og børns legekammerater … Stor succes og supernem dej at have med at gøre…er SÅ glad for at have fundet herind; 3. Succesopskrift herindefra på 3 dage:-)
Du gør mig så glad når du skriver sådan :) Fedt! jeg bliver virkelig topmotiveret til at blogge endnu mere ;-)
Mums. Må hellere få skrevet din opskrift ned.
Vi fik vafler i går, dog den halvfærdig Maizena-slags, fordi jeg har mistet min gode opskrift på vafler. Sætter min lid til din opskrift er gennemprøvet, så jeg bliver fri for at teste alverdens tilfældige opskrifter jeg her googlet på nettet ;)
Jeg synes ihvertfald denne er god :)
Ej hvor bliver man sulten af at åbne sin computer. Først æblekage hos Mette og så vafler hos dig.. Øj!
Jeg bliver også altid så sulten af Mettes lækre billeder :)
Mmm, hvor hyggeligt! Jeg tror også, at jeg bliver nødt til at ønske mig et æbleskive jern her til efteråret :)
Jeg har faktisk et, Mette. Men det er til gas eller almindelig kogeplader og vi har induktion. Skal jeg have et nyt – så vi kan lave æbleskiver selv – så overvejer eg faktisk at få et elektrisk så vi også kan sidde om bordet og spise dem helt friske. Det er virkelig hyggeligt
Hov, det er mig så er for hurtig på tasterne… Der skulle selvfølgelig stå vaffeljern! Har nemlig en æbleskivepande fra sidste år, som vi hurtig blev ret glade for ;)
:-) æbleskiver er altså også skønt!