Blåbærsirup


Blåbærsirup smager fantastisk til bananpandekager og amerikanske pandekager.
Blåbærsiruppen kan bruges til alverdens dejlige ting. Den er også et hit rørt i morgenmaden, både hvad gælder skyr, yoghurt eller ymer, men også i havregrød frembringer den søde smil.
Den er også god at dryppe på en ostemad med skimmelost eller over en frugtsalat.
Prøv også: opskrift på blåbærmuffins >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 glas

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blåbærsirup
- 225 g frosne blåbær
- 100 g sukker
- 1 dl vand
- 1 vaniljestang
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skrab kornene ud af vaniljestangen og fordel dem i lidt af sukkeret.
Kom blåbær, vaniljesukker, sukker, vand og den hele vaniljestang i en gryde og kog op.
Lad det simre i 30-40 minutter.
Sigt siruppen gennem en finmasket sigte, før den hældes på et rent skoldet glas.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Skal den opbevares på køl og hvor længe kan den holde sig?
Hej Lene
Jeg opbevarer den på køl og holdbarheden er minimum 3-4 uger
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine,
Min sirup er efter afkøling i køleskabet blevet til gele!
Hvad har jeg gjort galt?
Mvh. Christine
Den er nok kogt for længe. Du kan koge den op igen og tilsætte kogende vand.
Kh AC
Kære Valdemarsro.
Jeg har en helt masse solbær fra haven, og vil gerne lave sirup til bl.a. morgenmad og måske drinks.
Tror du jeg kan følge den her opskrift, men bare erstatte blåbær med solbær, og egner den sig overhovedet til drinks?
God sommer!
Mathilde
Kære Mathilde
Jo, det vil helt sikkert være lækkert til drinks og du kan sagtens bruge solbær i stedet for blåbær her i denne opskrift
Kh Ann-Christine