Tzatziki


Hjemmelavet tzatziki er så lækkert og super nemt at lave.
Vi spiser gerne tzatziki som tilbehør hele sommeren til grill, salater osv. og den holder sig glimrende til dagen efter også. Jeg kan også godt lide at bruge den lækre dip i sandwich, burgere og som dip til brød og grøntsager.
Om sommeren, når jeg har masser krydderurter i haven, så rører jeg gerne en god håndfuld finthakket grønt i også. Det smager dejligt og mange urter er ret geniale med hver deres smag i dippen. Under opskriften deler jeg lidt tips til både smagen af hvidløg og til at dræne yoghurt selv.
Prøv også: Min bedste opskrift på guacamole >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tzatziki
- 5 dl græsk yoghurt 10 %
- 2 agurk
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber, frikskværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Halver agurkerne på langs, og skrab kernerne ud med en ske.
Riv agurkerne groft, vend dem med salt og lad dem trække i 5-10 minutter, hvorefter de dryppes af gennem en sigte, og al væde trykkes og vrides godt fra.
Rør agurken ud i yoghurt og smag til med hvidløg, salt, peber og olivenolie.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Dejlig grundopskrift. Jeg tilføjer enten hvidvinseddike eller citronsaft, som grækerne jo gør. Det gør også, at tzatzikien bliver mere holdbar i køleskabet. Og hvis jeg har mynte eller dild, så kommer en af disse urter i også.
Bare lige ekstra tip. Og tak for dine skønne opskrifter generelt.
Hej Vivi
Skønt tip! Tak for at dele og for din søde hilsen. Jeg er rigtig glad for du har glæde af mine opskrifter
Kh Ann-Christine
Hej Ann Christine jeg er ikke nogen stjerne indenfor madlavning derfor har jeg brug for at der står præcis hvad det skal i maden, så når der ikke står mængder i opskriften så må jeg gætte mig frem til hvor meget der skal i. Derfor blev min tzasiki meget salt da jeg ikke havde en mængdesagivelse at gå efter. Er det bare mig der er uerfaren eller hva’?
Hej Jan,
Det kommer lidt an på hvilken salt man bruger – jeg bruger omkring 1 lille tsk flagesalt eller 1/2 tsk alm salt som jeg drysser godt over agurkerne. En del af salten drypper fra i væden fra agurkerne. Er det blevet for salt, så kan man hurtigt skylle agurkerne inden det vendes med den græske yoghurt. Det undlader jeg dog og bruger hellere lidt mindre salt, så smagen af agurk ikke udvandes.
Kh Ann-Christine
I Grækenland vil de typisk også hakke lidt dild og komme det i deres tzatziki :-)