Tyrkisk pide med oksekød
Pide med oksekød og super god krydret smag, det smager så godt!
Tyrkisk pide og peinirli har begge med den karakteristiske form som en sejlbåd med spidse ender og høje brødkanter, hvor fyldet er i midten. Denne pide tilbereder jeg gerne med krydret kødfyld eller med pepperoni og mozzarella.
Her er den lavet med koldhævet dej, som giver brødet en super god smag. Jeg rører den sammen aftenen før, så er det nemt og hurtigt at lave de tyrkiske pide til aftensmaden. Serveret med krydret cremefraiche dressing og bredbladet persille, som giver en skøn smag til den lækre bådpizza.
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tyrkisk pide med oksekød
- Dej
- 10 g gær
- 3,50 dl vand, stuetempereret
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 500 g hvedemel
- Fyld
- 1 løg, finthakket
- 400 g hakket oksekød
- 2 fed hvidløg, pressede
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk røget paprika
- 30 g koncentreret tomatpuré
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk olivenolie
- 250 g frisk mozzarella
- Dressing
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 håndfuld purløg, finthakket
- 1 fed hvidløg, presset
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Dej
Opløs gæren i vand i en skål og rør hvedemel, olivenolie og salt i.
Rør dejen i en røremaskine i 10 minutter ved middelhastighed til dejen er smidig, glat og blød.
Kom dejen i en skål smurt med olivenolie og vend den, så den er dækket af olivenolie.
Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter på køkkenbordet og stil derefter dejen i køleskab imellem 10-24 timer.
Fyld
Sauter løg i en gryde med olie til de er bløde.
Tilsæt oksekød, skru op for varmen og brun hurtigt kødet af under konstant omrøring.
Kom hvidløg, krydderier og tomatpure i gryden og rør det godt sammen og smag godt til med salt og friskkværnet peber.
Sæt det i køleskabet, så det kan køle hurtigt af.
Form de tyrkiske pide
Varm ovnen op med bagestål til ovnens højeste temperatur en time før bagning.
Drys mel på køkkenbordet. Del dejen til antal personer og tryk hver dej ud i en aflang oval, buk kanten ind, så den bliver lidt tykkere hele vejen rundt og sno til sidst enderne til en spids.
Læg dem på et stykke bagepapir, der kan være to på et stykke bagepapir.
Fordel oksekødsfyld og mozzarella i mindre stykker i brødet.
Skru ovnens temperatur ned til 210 grader varmluft og skub bagepapiret med de tyrkiske pide ind på den varme plade. Bag i cirka 13-15 minutter eller til brødet er sprødt og gyldent.
Rør dressingen sammen af creme fraiche, purløg, presset hvidløg, salt og peber.
Fordel striber af dressing over de friskbagte tyrkiske pizzaer og drys med finthakket persille.
Kan ubagt pide med fyld fryses? Og så bages i ovnen direkte fra fryseren, f.ks. 20 min på 225°? Glemte at halvere op skriften, og vi er kun 2 i husstanden 😊
Dbh. Tine
Det kan det ikke, desværre. Men de bagte pide kan fryses, osten vil dog muligvis ændre lidt konsistens efter frys og optøning.
Kh Ann-Christine
Jeg har ikke mulighed for at koldhæve – vil gerne lave dem i dag.
Hvor meget mere mel skal jeg bruge? Og hvornår? Og hvordan skal konsistensen være?
Hej Chris
Brug så lidt ekstra mel som overhovedet muligt. Heller rør dejen sammen og lad den hæve en time på køkkenbordet. Sæt derefter på køl til den skal formes.
Tiden på køl gør dejen mere fast så den er nemmere at arbejde med og ikke virker helt så blød og klistret at forme :)
Har du ikke tid til det, så brug max omkring 50 g ekstra hvedemel, som skal i med det samme. Dejen skal være blød, og lækker smidig – ikke fast og hård.
Efter den er hævet og når du skal forme dejen, så kan du bruge lidt ekstra mel, som ikke skal i dejen, men blot gøre overfladen nemmere at arbejde med, uden den klistre til fingrene.
Rigtig god fornøjelse – og håber forklaringen giver god mening :)
Kh Ann-Christine
Vil det være okay, at lave dem dagen før og så varme dem i ovnen ?
De er allerbedst når de er helt frisklavet, – med sprød skorpe og lækker smeltet ost.
De smager også glimrende dagen efter, eller lunet i ovnen, men de bliver ikke helt lige så gode som når de er nybagte
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er der virkeligt til 4 i den dej..?
Ja
Kh Ann-Christine
Prøvede at køre 100% efter opskriften, men efter de 10 minutter i røremaskinen var dejen stadigvæk meget tynd og klisteret til fingrene helt umulige at forme til noget som helst, ved godt det skal hæve men det var virkelig ikke en dej, kikkede lidt rundt og så at de fleste bruger 600 gram mel, og ja det gjorde tricket så hvis andre har det problem så 100 gram mere mel og så køre det.
Hej Michael,
Dejen skal koldhæve og så sætter den sig og bliver helt perfekt – det er gennemtestet :)
Med 600 g mel, vil du få en tungere og tørre dej, som kan egne sig bedre til at blive bagt med det samme og ikke koldhæve – men har du tid til koldhævning, så bliver resultatet bedre (med den bløde dej)
Kh Ann-Christine
Det må komme an på en prøve om dejen sætter sig ved kold hævning, jeg har stort set nul erfaring i koldhævning da tingene altid bliver gjort hurtigst muligt, men vil da prøve det næste gang da jeg snart skal lave retten igen :)