Tunsalat
Denne lækre tunsalat med majs og purløg er et hit i madpakkerne, til en lækker frokost, til pitabrød og picnicture. Vi spiser den gerne på rugbrød til en skøn weekend frokost.
– ja, kort sagt en skøn opskrift med mange serveringsmuligheder.
Det er min datters yndlingsopskrift på en skøn tunsalat som hun nemt og hurtigt selv kan mikse sammen og har gjort det lige siden hun var omkring 6 års alderen og nød at have små overskuelige opskrifter hun selv kunne lave.
Prøv også: opskrift på pitabrød >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tunsalat
- 2 dåser tun i vand
- 4 spsk mayonnaise
- 50 g majs
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 3 spsk purløg, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom tun i en skål og rør det godt sammen med mayonnaise, salt, og friskkværnet peber.
Rør majskerner og fintklippet purløg i.
Nåja, hvorfor ikke…
Jeg var så fantastisk heldig at få en kvote på en blåfinnet tun denne sommer.
Vi har fanget rigtigt mange tun til forskning, men i år havde vores fiskeriminister altså skaffet en lille kvote, og vi var så heldige at få del i den, og kunne dermed fange og lande en vaskeægte blåfinnet tun fra vores egen båd.
Vi har delt en stor del af fisken med rigtig mange af de andre der deltager i forskningsprojektet, men stod jo tilbage med ret meget tunkød. Og tro mig. Vi har fået tun på 1000 måder (du ringer bare for opskrifter) men nu er vi ved at nå til enden af holdbarheden på frost, så jeg har lige lavet en masse glas tun i olie, for at konservere det.
Og i morgen prøver vi et par sandwich med den her opskrift på tunsalat😊
Kære Ann-Christine.
Jeg personligt, anvender altid tun i olie.
Så kan jeg til gengæld spare på mayonnaisen.
Mvh. John Johansen
Dejlig opskrift men, der skal altså noget syrligt i.
Jeg plejer, enten at finthakke nogle kapers, eller drueagurker og komme i.
Det virker for mig.
Mvh. John :-)
Jeg nyder altid dine dejlige opskrifter. De er spændende, og du forklarer dem virkelig godt. Jeg var også rigtig glad for at du havde lavet en video, da jeg skulle bage pitabrød, som blev meget vellykkede.
Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften, hvor er det skønt at høre!
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Lækkert! :-)
Selv bruger jeg desuden at tilsætte lidt rød peberfrugt, skåret i meget små tern.
Det kan anbefales.
Som regel også lidt surt, enten kapers eller finthakket drueagurk.
Med venlig hilsen
MMhhhhhhh………
I love it!
Jeg overholer min kvote af tun, nu hvor jeg er gravid, men så spiser jeg altså også det jeg MAX må om ugen (én dåse) og ikke mindre ;) <3
Behøves man, at bruge flagesalt? Er det “ok”, og bruge Himalaya salt?
Kære AC
Du har reddet mig før og nu håber jeg igen, at du kan give lidt inspiration. Jeg har været så letsindig at invitere 15 gæster til frokost i anledning af min kommende fødselsdag. Har tænkt på forskellige små-retter a la tapas….. F.eks. denne skønne (og NEMME tun-salat)
Havde bare lige glemt at jeg er græsenke hele ugen op til gæsterne kommer, da min mand er på kundebesøg i Tyskland hele ugen…. Dårlig timing ?
Gode ideer til små-retter, der kan forberedes dagen før eller endnu tidligere og fryses modtages med glæde.
Tak for tips til gode kaffebarer i 8000. Venter spændt på indlæg om spisesteder, da vi ofte vender bilen mod Århus.
Kh Rikke
Hej Rikke,
Hvor hyggeligt!
Jeg vil fluks foreslå denne lakserilette også – kan tilberedes dagen før
Disse pirogger kan fryses ned
Alternativt, kunne du gå op opdagelse i de indiske opskrifter her
Så kunne du lave et par retter, fx dahl og tikka chicken masala i forvejen i store portioner og fryse ned. Så skal det blot tøes op i køleskabet natten over og varmes i en gryde.
Naanbrød kan også fryses og varmes. Mango chutney kan laves dagen før og så skal der blot koges ris, bikses en hurtig indisk salat sammen og et par skåle med agurkedressing. Mange synes det er sådan et hyggeligt måltid med de mange små skåle med skønne sager. Også som en frokostret :)
God fornøjelse og jeg laver gerne snart et indlæg med spisesteder også :)
Kh AC
Hej
Hvor lang tid kan tunmousse holde sig? Jeg forbereder – så vidt det er muligt – det meste af madpakkerne for 2-3 dage af gangen. Så har jeg nemlig ikke så meget der skal laves på selve dagen.
Mvh
Anne-Cathrine
Hej Anne-Cathrine,
Den kan sagtens klare to dage på køl
Kh AC
Et lille tip: tilsæt revet knoldselleri – det giver en overraskende god smag som også er børnevenlig (læs: de kan ikke smage, at der er selleri i:-D)! En god måde at få lidt flere grøntsager i, og så mætter det også mere. Jeg blander også lidt skyr med mayo’en, så får det en lidt mere cremet konsistens.
Rigtig god ide, det skal da prøves :)
Det er noget så hyggeligt med børnenes hjælp i køkkenet! Og Julie’s tunsalat er specielt god, fordi hun netop får tilført salaten godt med omhu og interesse! :-) Uhmm! Det synes jeg giver en ekstra smagsoplevelse!
Hun er en skøn lille hjælper! I går lavede vi rabarbersirup, rabarberkompot og hun har virkelig godt styr på tingene ;)
Madkærlighed i køkkenet <3
Det er meget det, som det handler om! Jeg kender ingen,- der som Julie, klipper purløg i bitte små stykker.. Så kommer saften og kraften frem.. Mad lavet med tid og kærlighed bliver god!
♥ ♥ ♥
Næh hvor sjovt jeg er også gået i gang med at finde på lækre ting til madpakken. I går lavede jeg wienersalat til Williams madpakke, og det var et stort hit.
Din tunsalat ser nu også god ud, og det gør bollerne bestemt også.
Der er intet så lækkert som nybagte boller og brød – smart måde med dejen i køleskabet :-)
Ja, der er virkelig gang i madpakkekreativiteten her efter skolestart :) super hyggeligt.
Hej,
du skriver, at du fordeler dejen i 3 skåle – så har jeg forstået det ret, at en dej kan holde i 3 dage? Sikkert et dumt spørgsmål…??
Hilsen Line
Slet ikke dumt :)
Ja, det kan disse deje godt. Man skal skrue lidt ned for mængden af gær, og så er det vigtigt at de står koldt. Det kommer nok også lidt an på hvilken mel man bruger, kunne jeg forestille mig.
Jeg bruger en økologiske mel fra Meyer, som jeg køber i Brugsen eller øko mel fra Aurion. Specielt gamle hvedesorter som ølandshvede, emmer, og en god fuldkornsmel i det hele taget osv er godt, for de er lidt længere om at suge væsken til sig og har godt af at udvikle sig langsomt.
Kh AC
Jeg supplerer også med lidt rød peber i fine tern :-) Mine unger spiser stort set kun rugbrød i madpakken, så salaten skal gerne være ‘fast’ og ikke for flydende. Kh. Birgitte
Rugbrød er også noget så skønt med sådan en tunsalat :)
Mmm. Det ser lækkert ud. God idé med samme dej til diverse brød.
Jeg er ikke aktiv bruger på instagram, så jeg spørger lige her. Jeg så dine dejlige billeder af saltkaramelis og lakridis. En anden bruger spurgte efter opskrift på saltkaramelisen og du svarede at opskriften er på bloggen. Jeg har ledt et par gange, både ved søgning og indexet, men uden held. Lakridsisen har jeg fundet – i ispindeform, men går ud fra at det er den samme?
Ej, men det er da også lidt kikset med den saltkaramelis, kan jeg se
– for jeg ser nu lige at opskriften aldrig er blevet udgivet eller skrevet færdig. He, det troede jeg da den var, men den har jeg så liggende som en kladde her ;) Jeg får den da lige skrevet færdig og så kommer den på i morgen. Lakridsisen på billedet er lidt anderledes end den på ispinde – men den kan nu snildt bruges og er toplækker.
Hihi, helt i orden. Det kan jo smutte. Det vil jeg glæde mig til – og til at prøve. Jeg har faktisk aldrig smagt saltkaramelis :)
Så er den på – og den kan varmt anbefales ;)