Tunmousse


Tunmousse er en skøn klassisk forret og den er obligatorisk til både vores julefrokost og påskefrokostbord.
Min opskrift på cremet tunmousse rækker til mange og er her lavet i en springform, så den kan serveres på et fad. Den kan dog sagtens skaleres ned til en halv portion og i stedet anrettes og serveres i en fin skål.
Tunmousse kan med fordel laves dagen i forvejen og den smager helt fantastisk med perfekt cremet konsistens og en skøn smag af tun.
Prøv også: opskrift på mørbradbøffer med bløde løg >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 10 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tunmousse
- 2 dåser tun i olie
- 2 dåser tun i vand
- 3 æg, hårdkogte
- 1 løg, finthakket
- 150 g mayonnaise
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 spsk tørret dild
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 øko citron, saft og lidt skal
- 4 ark husblas, blade
- Til servering
- 1 drys frisk dild, finthakket
- 1 øko citron, i både til anretning
- 125 g rejer
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Hæld vand og olie fra tunen og kom tun, hårdkogte æg, løg, mayonnaise, cremefraiche, lidt friskrevet citronskal og tørret dild i en foodprocessor og kør til det er blandet godt. Smag til med salt og peber.
Læg husblas bladene i koldt vand i 10 minutter til de bliver bløde og smelt dem derefter over svag varme.
Tag husblas af varmen og lad det køle af, til det er lillefingervarmt.
Rør citronsaft i husblas og hæld derefter husblas og citron til resten af moussen i foodprocessoren.
Kør, til tunmoussen er fin i konsistensen. Smør en springform (ca. 22 cm i diameter) med olie eller sæt kageplast rundt i kanten og bagepapir i bunden. Fordel tunmoussen i formen og læg en tallerken eller et fad over.
Sæt på køl og lad den sætte sig til næste dag.
Anret tunmoussen på et fad med rejer, dild, friskrevet citronskal og citronbåde.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Mon den kan laves med hytteost og mindre eller ingen mayonnaise? Her tænkes udelukkende på kalorier fordi den smager mega godt og kan spises alt for ofte 👌🙈🤷♀️😅
Hej Tanja
Tak for din søde hilsen! Jeg har faktisk ikke prøvet den med hytteost, så det må komme an på en prøve. Lad mig endelig høre hvordan det går :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg har et “husblas-traume” og vil høre om jeg kan undgå husblas og alligevel få moussen så fast, at den kan serveres på et fad?
Hej
På et fad tør jeg ikke garantere den er fast nok uden husblas, da jeg synes den vil blive for blød til det – men du kan fint servere den i en smuk skål uden husblas.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan den laves uden æg ?
Hej Ingrid
Ja, det kan den også godt
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine