Tryllekartofler
Min opskrift på tryllekartofler må I prøve. Cremet lækker rørt kartoffel med gode sager, det er et evigt hit!
Kartoflerne smager vildt dejligt og så er de nemme at lave og kan sagtens serveret som tilbehør til en festlig middag med salater, et stykke godt kød og et godt glas rødvin på bordet.
Første gang Martin tilberedte en middag til mig for over 12 år siden, serverede han disse tryllekartofler, som han kaldte dem. Jeg var allerede på det tidspunkt forelsket, og at han kunne lave mad var blot endnu et stort plus ♡
Prøv også: min opskrift på knuste kartofler >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tryllekartofler
- 4 bagekartoffel
- 300 g hvidløgsflødeost
- 4 skiver bacon
- 1 løg, finthakket
- 1 tsk tørret timian
- 1 spsk olivenolie
- 1 håndfuld frisk timian, til pynt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kartoflerne skrubbes rene og skylles grundigt, hvorefter de prikkes gennem skrællen med en gaffel og derefter bages hele i ovnen ved 175 grader varmluft i 1 – 1 1/2 time. Mærk efter med en kødnål, hvornår kartoflerne er møre og klar.
Steg bacon på en pande ved mellemhøj varme på en pande til det er sprødt og læg det derefter på et stykke køkkenrulle.
Kom løgtern på panden og steg løgene bløde sammen med olivenolie.
Skær bacon i små tern og bland bacon og løg. Halver kartoflerne og udhul dem, så der kun er skallen tilbage.
Kom ‘kartoffelkødet’ i en skål og mos det godt sammen med hvidløgsosten, så det bliver lækkert cremet.
Rør bacon og løg i, og fordel det hele tilbage i de halve kartoffelskaller.
Drys med tørret timian og sæt kartoflerne i ovnen igen, og bag dem 10-15 minutter ved 175 grader varmluft. Pynt med frisk timian inden servering.
Fantastisk lækker opskrift 👏👏 hold nu op.
De bedste bragte kartofler jeg nogensinde har fået.. Elsker dine opskrifter
Tusind tak! Sikke en dejlig hilsen at få :) Det er jeg glad for
Kh Ann-Christine
Hi Ann-C
Jeg siider og får lyst til at prøve din ret – men sad og filosoferede lidt … kartofler forstår jeg , men hvor kommer ‘trylle’ eller trylleriet ind?
Venligst
Kim
Hej Kim,
Godt spørgsmål, jeg tror de blot kom til at hedde sådan i Martins venneskreds for år tilbage og så har navnet blot hængt ved :)
Kh Ann-Christine
Vi skal prøve denne lækre opskrift i aften. Men jeg er i tvivl om man spiser skrællen eller kun fyldet😊??
Godt Nytår
Hej Susanne,
Det kan man frit gøre som man synes bedst. Skrællen kan fint spises, hvis man vil
Rigtig godt nytår
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Kan kartoflerne laves dagen bages dagen før, på køl, og så udhules dagen efter og bages andengang, så det er “frisk” lavet og klar til servering? ?
Jeg vil forestille mig at det tager for lang tid at lave dem gennemvarme på anden dagen og om de så ikke vil blive lidt for mørke og trælse i overfladen … det er dog ikke forsøgt :)
Imorgen skal jeg lave oksemørbrad, tryllekartofler og en spidskålsalat. Jeg har din skønne nye kogebog? hvilken sovs vil du anbefale til retten?
Uhmm, det lyder skønt! Lige når du spørger mig i dag, ville jeg være i humør til at vælge whiskeysauce, bearnaise eller champignonsaucen. De ville alle være lækre til
Kh AC
Dine kartofter ser super gode ud.
Kunne man evt. bage dem færdige i muffinsforme, så ville de være lidt fine på bordet?
Mange tak!
Hvis kartoflerne passer i størrelsen til muffinsforme, så ja, sagtens :)
God fornøjelse
Kh AC
Hej
Har lige været på fisketur sammen med en kammerat hvor vi prøvede dine tryllekartofler …. og det smagte over hele kystøjet sammen med lidt okse. I morgen får fruen og datteren samme fornøjelse når jeg laver fødselsdagsmiddag. Tak til dig ?
Mvh Bertil
Hvor skønt, sikke en dejlig tilbagemelding at få på opskriften. Tusind tak for det!
Kh AC
Jeg vil prøve kartoflerne til vores madklub sammen med en oksefilet. Jeg har altid svært ved at finde en passende sovs, som kan laves i forvejen. Har du et forslag og opskrift på en passende sovs til dine tryllekartofler?
Jeg tror faktisk at jeg i stedet ville lave et lille udvalg lækre kryddersmør, det smager så godt på det varme kød og passer godt til kartoflerne også. Denne estragonsmør er også anbefalelsesværdig. De er nemme at lave i forvejen og passer godt til.
Alternativt en rigtig sauce, men der har jeg vist nok kun den gode bearnaise på Valdemarsro, men jeg er i gang med at lave en lille række saucer til min kommende kogebog.
Kh AC
Denne opskrift bliver ekstra god, hvis man frituresteger de hule kartoffelskræller sprøde i lidt olie, inden det færdige varme fyld kommer tilbage i “bådene”. Dette kræver ekstra god tid og stor forsigtighed med skrællerne, fordi de er ret skrøbelige, men det er det værd. Ikke så sundt, men mums. Det er godt.
Lyder også virkelig lækkert ♡ Tak for tippet
Måske et long shot , men jeg prøver alligevel. Jeg havde planer om at lave disse lækre kartofler senere i dag, men er i tvivl om, hvorvidt de skal pakkes ind i staniol? Eller bare skal prikkes og så direkte i ovnen? :-)
Med venlig hilsen
Michelle
Hej Michelle
Jeg undgår gerne staniolen og bager dem blot direkte i ovnen, hvor jeg prikker skrællen.
Håber det gik glimrende :)
Kh AC
Jeg endte også med at gøre det uden staniol. Og de var fantastiske! Tak for en god opskrift :D
Tusind tak for dine dejlige opskrifter – når man bor i UK har man brug for god inspiration ?
Hvor er det dejligt at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Det ser virkelig lækkert ud! Jeg vil gerne bruge ideen sammen med lammeryg – tror du det går med bacon, eller vil det være bedst at udelade bacon eller erstatte med noget andet? Jeg har svært ved at vurdere om bacon er den helt bærende ingrediens, så kartoflerne bliver uden tryl, hvis det ikke er med – og er også helt blank på, hvad der evt. kan erstatte det?
Hej Nina,
Jeg synes det lyder som en skøn ide – og vil blot anbefale at bruge 2 skiver bacon i stedet for fire.
Rigtig god fornøjelse med det :) Og rigtig godt nytår
Kh AC
Hey – tak for svar. Godt nytår! Vh. Nina
Søde kartoffler og minder der blusser op.
Vi kender retten alt for godt og den smager stadig.
. Håber at manden stadig er ligeså sød som kartoflerne .
Nyd din mand og hans kartoffler.
Dét er han! :)
Hej
Først stor ros til dig for din skønne skønne blok.
Kigger på den dagligt og pt lever vi stort set kun
Af “dine” retter, til stor glæde for hele familien.
Men blir altså nød til at kommentere på at du i
Madplanen foreslår trylle kartoflerne som en
Nem hverdags ret . En ret der tar min 2 timer
At lave ??? Forbinder det ikke med en nem hverdags ret .
Det ender med at blive nem natmad for os hi hi .
Når det så er sagt står kartoflerne på menuen i aften og
Jeg glæder mig til at smage dem.
God weekend.
Heidi
Hej Heidi
Tusind tak, det er dejligt at høre :)
Og ja, du har ret, hvis man er sent hjemme, så er der ikke lige tid til kartoflernes bagetid i ovnen … men da mange skal afsted til fritidsaktiviteter osv, kan have kartoflerne i ovnen imens og den kun tager max 20 minutters håndtering efter kartoflerne er bagt, så synes jeg nu alligevel den har sin berettigelse. Men ikke hvis man først er hjemme ved 17-18 tiden selvfølgelig :)
Og rigtig god fornøjelse med kartoflerne i aften, jeg håber de bliver lækre.
Rigtig god weekend til dig og din familie
Kh AC
Hej Ann-Christine,
De her kartofler må jeg altså prøve næste weekend når vi skal have gæster. Jeg tænker Coulotte steg på grillen hertil, men hvad skal jeg finde på som tilbehør ellers??
Tænker kartoflerne har meget smag I sig selv, så det skal vel ikke være alt for stort eller kraftig I smagen?
Glæder mig til at høre hvad du vil foreslå :-)
Kh. Nanna
Hej Nanna,
Mums, det lyder som en skøn weekend ret.
Når der som i denne menu er to gode hovedrolleindehavere, som steg og kartofler med fyld og smag – så ville jeg holde tilbehøret helt simpelt og let. En god blandet grøn salat med et salathoved og med en vinaigrette af sennep, honning, æbleeddike, olivenolie (prøv først med lige dele af hver og smag til derfra)
, samt lidt ristede nødder og evt tørrede tranebær.
Og måske derudover eller i stedet for en lidt tungere, men stadig let og frisk salat med grønkål: http://www.valdemarsro.dk/gronkalssalat-med-granataeble/
Hvordan lyder det? :)
Kh AC
Mine sædvanlige hasselbach kartofler får da her en konkurrent ..og kan måske næsten udgøre et måltid alene, f.eks. med en sprød salat til.
Det kunne jeg også sagtens spise som et måltid i sig selv :) Dine Hasselback er nu altså gode!!!
Dejlige kartofler :) mit mundvand løber allerede og kan lige forestille mig at sætte tænderne i dem sammen med en rigtig god rosastegt kalveculotte;)
Min mormor lavede altid en dejlig blomkålssuppe,hvori hun puttede bacon og små pasta suppehorn. Jeg elskede denne suppe og disse pastahorn. Det fik vi nemlig sjældent hjemme hos mine forældre, da min mor ikke anerkendte pasta som sund mad! Heldigvis havde jeg en mormor som tænkte anerkedes om den sag:)
Når jeg i dag laver blomkålssuppe er der også altid små suppehorn i til glæde for mine to små børnebørn.
Hvor hyggeligt! Der skal også være lidt forskel på hjemme og på at være hos mormor :) Jeg fik heller aldrig sukkermadder derhjemme, det hørte til hos bedstemor. Og hvor fint at du bringer det dejlige minde videre til dine børnebørn.
Det er jo “score-kartofler”:-)
Kender dem i en anden variation, men din er da genial….
Prøver den lige på Godsejerne i weekenden;-)
Heh, scorekartofler :D
Vi er jo i hvertfald nu sammen på 12 år, så det virkede meget godt :)
Kan de laves dagen før og så bare den sidste tur i ovnen inden?
Og jeg kan stadig ikke få din nye side til at se ordentlig ud. Har prøvet at slette cookies, hvad var det mere man kunne prøve?
Og ellers tak for en super god blog – kommer der flere dage her i Århus området hvor du er ude og signere din bog?
Hej Trine,
Ja, det kan de sagtens.
Ser siden stadig rodet ud? Det bør virke at slette cache, cookies, webstedshistorik og hvad det ellers hedder :) Ellers skriv gerne lige hvilken enhed (mac, pc, ipad eller lign) du bruger + browser og browser version.
Og tusind tak :)
Jeg har desværre ikke planer om flere signeringer i Aarhus lige pt, men skal bl.a til Kolding og Aalborg i december.
Kh AC
Hvor sjovt – vi lavede nogle kartofler meget lig dem for første gang for et par weekender siden, og de var hammer gode. Men det var dog uden hvidløgsost i. Det tror jeg klart skal afprøves næste gang de kommer på menuen.
Det gode ved dem er at de kan laves flere timer i forvejen og blot varmes lige inden serveringen. Så de er super som gæstemad
Hvor sjovt! Prøv dem endelig med hvidløgsost – det er så godt :)
Vi laver også indimellem lidt rigeligt, for de smager også fantastisk dagen efter
Lyder skønt. Hvis jeg laver dem dagen før, hvor lang tid og ved hvilken temperatur for at blive serveringsklar.
Vh Rikke
Tak for en skøn opskrift.
Kan jeg servere dem til grillet oksemørbrad, grøntsager og sovs? Jeg tænker om smagen er for kraftig?
Mange hilsner Camilla
Det har vi selv gjort og det smagte skønt til :)
Kh AC
Å ja. Tak for en tur ned af mindernes vej…
Dem kan man lave på så mange fine måder. Havde en periode som fattig studerende hvor jeg ofte spiste alle mulige forskellige versioner af disse.
Har ikke lavet dem i mange år efterhånden, men sjovt nok var min søn sådan i tvivl da han skulle vælge hvad han ville lave til sin maddag i går. Den ene ret var pulled pork (som vandt) og den anden var disse kartofler. Nu må jeg se om ikke jeg kan lokke ham til at lave dem næste gang han har maddag.
Hvor skønt med en søn der lige vælger projekt pulled pork til mad-dag :)