Tryllekartofler


Min opskrift på tryllekartofler må I prøve. Cremet lækker rørt kartoffel med gode sager, det er et evigt hit!
Kartoflerne smager vildt dejligt og så er de nemme at lave og kan sagtens serveret som tilbehør til en festlig middag med salater, et stykke godt kød og et godt glas rødvin på bordet.
Første gang Martin tilberedte en middag til mig for over 12 år siden, serverede han disse tryllekartofler, som han kaldte dem. Jeg var allerede på det tidspunkt forelsket, og at han kunne lave mad var blot endnu et stort plus ♡
Prøv også: min opskrift på knuste kartofler >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tryllekartofler
- 4 bagekartoffel
- 300 g hvidløgsflødeost
- 4 skiver bacon
- 1 løg, finthakket
- 1 tsk tørret timian
- 1 spsk olivenolie
- 1 håndfuld frisk timian, til pynt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kartoflerne skrubbes rene og skylles grundigt, hvorefter de prikkes gennem skrællen med en gaffel og derefter bages hele i ovnen ved 175 grader varmluft i 1 – 1 1/2 time. Mærk efter med en kødnål, hvornår kartoflerne er møre og klar.
Steg bacon på en pande ved mellemhøj varme på en pande til det er sprødt og læg det derefter på et stykke køkkenrulle.
Kom løgtern på panden og steg løgene bløde sammen med olivenolie.
Skær bacon i små tern og bland bacon og løg. Halver kartoflerne og udhul dem, så der kun er skallen tilbage.
Kom ‘kartoffelkødet’ i en skål og mos det godt sammen med hvidløgsosten, så det bliver lækkert cremet.
Rør bacon og løg i, og fordel det hele tilbage i de halve kartoffelskaller.
Drys med tørret timian og sæt kartoflerne i ovnen igen, og bag dem 10-15 minutter ved 175 grader varmluft. Pynt med frisk timian inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej.
Vi skal have komfirmation og datteren ønsker bl.a. tryllekatofler på buffet bordet. Men jeg syntes at det er et stor arbejde at lave det til et buffet bord til 60 mennesker.
Kan man evt lave det i fad ? Så man ikke skal tage det tilbage i kartoffelskalderne.
Kan man fryse det ned så man kan tage det op dagen før.
Hej Dorte
Ja, du kan evt lave små kartoffeltoppe med fyldet og bage det i små portioner på den måde uden det er i skallen. Det vil fungere glimrende.
Jeg har ikke testet frysning, så det vil jeg anbefale at du tester med en lille portion i god tid inden, så kan du være sikker på at det evt bliver som du ønsker det.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Trylleksrtofler. Hvad kan man bruge i stedet for Hvidløgsflødeost (fedtfattigt?)
Vh Inge
Hej Inge
For at få den helt rette cremede konsistens skal der en flødeost i, jeg har ikke lige så gode erfaringer med andre alternativer til denne opskrift, så det må blive noget med at prøve lidt af
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man lave dem som toppe? Altså uden at putte det tilbage i skrællen. Eller vil de så flyde ud?
Hej Susan
ja, det vil jeg tro de fint kan klare, blot kartoflerne moses groft og ikke for meget.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for svar🙏🏻
Godt nytår🥳