Toscana Ristærte
Toscana ristærte er en skøn lille kage, som rummer en midte af risengrød og vaniljecreme – ret perfekt til en julet udgave hvor man kan bruge resterne fra risengrøden som en variation til klatkager og risalamande.
Men nu er det jo ikke just juletid i øjeblikket og solen skinner dejligt her i Toscana, hvor vi pt. befinder os. Lækkert!
Min søde Julie elsker risengrød og selv om det er en sjælden spise herhjemme i 10 1/2 måned af årets måneder – så kunne jeg snildt finde på at forkæle hende med en portion grød, når jeg alligevel laver risengrøden til disse riskager.
Arbejdstid 40 min.
Antal 4 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Toscana ristærte
- Tærtedej
- 50 g fuldkornshvedemel
- 50 g hvedemel
- 75 g smør
- 1 æg
- 25 g sukker
- 1 øko appelsin, revet appelsinskal herfra
- 1 knivspids salt
- Risfyld
- 6 dl mælk
- 100 g grødris
- 1 vaniljestang, kornene herfra
- 25 g sukker
- 0,50 tsk salt
- Creme
- 40 g sukker
- 1 æggeblomme
- 25 g hvedemel
- 1 tom vaniljestang - brug den fra risfyldet
- 2 dl mælk
- 1 øko appelsin, revet skal herfra
- Derudover
- 1 spsk sukker, tl at drysse over inden bagning
- 1 spsk smør, til formene
- 1 spsk flormelis, til at drysse over
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Dejen
Bland mel, salt og revet appelsinskal. Smuldr smøret deri og saml derefter dejen med æg. Lad dejen hvile i en overdækket skål i køleskabet i en time.
Risfyld
Kom alle ingredienserne i en gryde og kog det op under omrøring. Skru ned for varmen og lad det simre, til risene er møre, rør jævnligt. Når risene er møre, tages gryden af varmen. Risene hældes i en skål og stilles på køl. Risengrøden må gerne være lækker og lind.
Creme
Pisk sukker, mel, revet citron- og appelsinskal og æggeblomme sammen i en skål.
I en lille gryde koges mælk op sammen med den tomme vaniljestang.
Tag vaniljestangen op af mælken, når den koger og hæld lidt mælk over æggeblandingen mens der piskes med en håndmikser. Tilsæt lidt efter lidt resten af mælken og hæld til sidst det hele tilbage i gryden og varm op under omrøring til cremen tykner.
Lad det køle af, hvorefter den kolde creme røres sammen med den kolde risengrød.
Rul dejen ud til en tykkelse af 2-3 mm og skær dem så de passer med små tærte- eller smurte faste muffinsforme.
Fyld tærterne med det blandede ris- og cremefyld, drys lidt sukker over og bag ristærterne i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter.
Tag dem ud af formen, lad dem køle af og drys til sidst med flormelis inden servering.
Hej AC :)
Jeg har en risengrød, jeg godt kunne tænke mig at prøve at bruge i denne tærte. Tænker du, at jeg bare skal røre den køleskabskolde risengrød med lidt vanillepulver og rørsukker og så ellers lave resten af opskriften som angivet? :)
Tak for svar og i øvrigt tak for dit fantastiske site, kæmpe fan!
Hej Frederikke
Ja, det vil du sagtens kunne. Rigtig god fornøjelse og tusind tak for din søde hilsen. :)
Kh Ann-Christine
Det lyder virkelig lækkert! Kaster mig ud at lave dem til min fødselsdag i weekenden, hvor der er italiensk på menuen. Men hvad tænker du om at bruge almindelige str. tærtefade frem for flere små? Skal de mon så bare have lidt ekstra bagetid? :)
Hej Sidsel,
Det kan du sagtens gøre – og jeg vil nok sætte 40-45 minutter af i alm tærtefad.
God fornøjelse og tillykke med fødselsdagen :)
Kh AC
Creme, du skriver æg og æggeblomme? Men der står ingen angivelse for æg i din liste for cremen? Hjælp. Tak. Står mit i juleforberedelserne. Ha ha
Beklager forvirringen – det er fluks rettet ;)
– ingen æg, blot en æggeblomme
Glædelig jul
Kh AC
Nøj, de er gode. Jeg var løbet tør for hvedemel, men brugte durum mel i stedet – det gik fint. Men måske var det derfor, at mel + groft mel + smør lige præcist passede i mængderne, så da jeg tilsatte et æg, så blev det noget underligt smattet noget. Det fik en ordentlig omgang ekstra durum og så blev det fint. På toppen af tærterne dryssede jeg hakkede mandler, sådan en 5-10 minutter før de var færdige – vi kan så godt li’ risalamande her i familien, så det var oplagt med lidt mandler på. Det er ikke sidste gang, de blever bagt her. Tænker du at de kan fryses?
Uhm, hvor lyder det lækkert med mandler på (er også selv risalamande fan ♡)
Jeg tror fint de kan fryses, men har ikke testet det af, så det må komme lidt an på en prøve
Kh AC