Tortellini i fad
Gratineret tortellini i fad er nemt og vildt lækkert til de dage, hvor aftensmaden gerne skal hurtigt på bordet og så smager det fantastisk. Rygende varme fyldte tortellini pastaer i en lækker cremet sauce med sprød gratineret panering. Det er et kæmpe hit!
Italiensk inspireret mad er bare altid lækkert og dejligt at servere. Fyldt af smag og livsnydelse.
Jeg bruger tortellini med fyldt af ost, tomat og basilikum, det passer perfekt til retten og så er måltidet nemlig godt til de kødfrie dage.
Prøv også: min opskrift på lasagne >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tortellini i fad
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, pressede
- 50 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 200 g squash, groftrevet
- 0,50 tsk chiliflager
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl piskefløde
- 500 g frisk tortellini
- 75 g parmesan, eller anden hård ost
- 125 g frisk mozzarella
- 30 g rasp
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 håndfuld frisk basilikum
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter løgene i en gryde med olie, til de bliver bløde.
Tilsæt hvidløg, soltørrede tomater, basilikum, groftrevet squash, chiliflager, grøntsagsboullion, hakkede tomater og fløde og kog retten op.
Kom tortellini i gryden, rør rundt og smag til med salt og peber.
Kom retten i et smurt ovnfast fad og fordel den friske mozzarella, plukket i mindre stykker, over retten. Drys med parmesan – eller anden hård ost – og rasp. Gratiner i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 20 minutter.
Fantastisk opskrift…. smager af Italien, tak for det.
Tusind tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Hej :)
Mon man kan gøre retten klar om morgenen og stille fadet i køleskabet? Og så tilføje ost og rasp om aftenen og sætte den i ovnen?
Mvh Sisse
Ja, sagtens, jeg vil blot vente med at komme tortellini i fadet til om aftenen, så de ikke står i saucen og bliver for bløde inden bagningen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg kan se du har svaret på andre spørgsmål, at tortellinierne bliver tilberedt i retten. I hvilken del af processen i retten? Bliver de tilberedt i gryden med de andre ingredienser, altså skal koges der den tid de nu skal have inden de kommer i ovnen eller skal de, så snart man har rørt rundt, blot direkte i fadet og bliver kogt i ovnen?
Hej Line
Ja, det sidste du skriver.
Det er helt som beskrevet i opskriften, de skal blot i gryden tilsidst. Røres igennem, smag til (ikke koge flere minutter) og så direkte i fadet hvor tortellinierne bages i ovnen i fadet.
Kh Ann-Christine
Hej
Skal tortellinierne være kogt, inden de blandes med sovsen og sættes i ovnen, eller bliver de “kogt” i fadet i ovnen?
Hej
De bliver tilberedt i retten og skal ikke koges først.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Siden parmesan ikke er vegetarisk, hvilke andre hårde oste ville du anbefale man kunne bruge?
Min favorit er den danske vesterhavsost, som et vegetarisk alternativ til parmesan.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er Vesterhavsost vegetarisk, som du skriver?
Hvad kan man bruge istedet for squash? Ikke min yndlingsgrøntsag, forekommer desværre i mange retter.
Hej Laura
Vesterhavsost er vegetarisk, og er derfor et fint alternativ til parmesan, da parmesan traditionelt er fremstillet på animalsk osteløbe, hvor enzymerne er udvundet af kalv, og derfor ikke er vegetarisk. (og ingen af ostene er naturligvis ikke veganske, da det er mælkeprodukter)
Det er helt rigtig at jeg er meget begejstret for squash i maden, så det er rigtig nok i mange af mine opskrifter :) Jeg bruger flittigt squash, da det er forholdsvis smagsneutral i varme retter og giver en super god cremethed og konsistens, samtidig med at man får en god mængde grønt. De egenskaber synes jeg ikke helt kan erstattes 1:1 af andre grøntsager.
Så skal man ud i enten at undlade – og erstatte med andre grøntsager efter eget valg eller skrue tilsvarende op for de andre grøntsager i den givne opskrift, og vil du gerne have den samme cremethed, så kan det være du skal justere konsistensen i retten med fx lidt piskefløde eller flødeost – eller længere simretid. Prøv dig endelig frem til gode alternativer som passer godt til din smag.
Rigtig god fornøjelse og god weekend
Kh Ann-Christine
Jeg vil gerne lave denne opskrift, når vi skal på ferie til Skagen med børn og børnebørn. Kan man erstatte de soltørres tomater med noget andet (børnebørnene er kun 2 og 3 år)?
Jeg synes de soltørrede tomater giver en rigtig dejlig smag til retten, så jeg ville personligt mangle den.
De soltørrede tomater kan hakkes lidt ekstra fint (jeg bruger dem i olie, de er dejligt bløde) så børnene kan sagtens spise dem.
Du kan også komme lidt mindre i eller undlade dem og så blot smage retten ekstra godt til med krydderier og evt en lidt kraftigere blandet boullion. (alt efter smag og behag)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for en super opskrift! Hyggelig i sommerhuset.
Rød peber i stedet for soltørrede tomater klæder også retten helt fantastisk.
Tusind tak for din søde hilsen, tip og tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for at høre.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Den lækreste pastaret, smager helt fantastisk – og er tilberedt på under en halv time, så lækker👌
Skønt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Kan man bruge en anden type pasta? Det vil måske resultere i, at pastaen skal koges, før det kommer i ovnen?
Kh
Hej Mathias
Det kan du godt, så ville jeg blot koge den med i saucen i gryden til den er 2 minutter fra at være mør og derefter komme retten i det ovnfaste fad og bage den.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Skal tortellinierne koges før de tilsættes? Og tak for dit univers af gode opskrifter!
Hej Inger
Tak for din søde hilsen.
Tortellini tilberedes direkte i retten og skal ikke koges først
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Virkeligt lækker pasta-ret! Den er allerede kommet på vores liste over retter vi skal lave igen og igen :-)
Ej, hvor skønt! Det er jeg rigtig glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Kan du anbefale en salat til retten?
Jeg ville vælge fx denne grøn salat med parmesandressing og ellers er der masser af andre skønne salater her
Kh Ann-Christine
Jeg har lavet denne ret i dag, hvor vejret bare er barskt, for jeg tænkte at opskriften lignede skøn comfort food, og jeg havde så meget ret. Superlækkert, varmt og nemt. Tak for dig ❤️
Årh hvor dejligt! Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for ♡
Kh Ann-Christine
Er det 1 eller 2 squash du kommer i? Kunne man mon putte markchampignon i?
Vh Malene
En enkelt squash af alm økologisk supermarkedsstørrelse.
Det er også lækkert med ristet champignon til retten :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Dejlig opskrift, til sådan en dag, hvor man ikke lige orker at lave det store.
Smagte virkelig godt, både børne og voksne synes det smagte dejligt.
Børnene siger: Den var god, nem at spise og ligger godt i maven.
Åh hvor er det dejligt! Det er jeg rigtig glad for at høre :)
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Kan retten fryses? Vh. Hanne
Jeg ville nøjes med at fryse sausen ned, det er der det største arbejde ligger. Så addere Tortellini, ost og rasp når retten skal i ovnen. Så er man sikker på at alt virker frisk i konsistensen når det serveres. Jeg har lavet retten flere gange og den er et hit hver gang, også til hurtig, uforpligtende gæstemad serveret med en god salat, fredag aften.
Jeg vil ikke tro den vinder på det i smag og konsistens, da den friske pasta nok bliver lidt udkogt efter optøning og genvarmning.
Kh Ann-Christine
Hvad hvis man fryser den, FØR den har været i ovnen? Og så tør op og sætter den i ovnen?
Jeg vil tro det kan fungere. Prøv det endelig af og lad mig høre om det lykkedes :)
Kh Ann-Christine
Det skal jeg gøre 🙂
Virkede fint at fryse en portion og så sætte det i ovnen, når man skal bruge den. Smagte dejligt, tak 👍🙂
Hej
Ang tortellini i fad kan man bruge en anden krydderurt? Er ikke så vild med basilikum
Bh Rikke
Ja, det kan du helt fint. Oregano eller timian vil også være lækkert til
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine