Tortellini i fad


Gratineret tortellini i fad er nemt og vildt lækkert til de dage, hvor aftensmaden gerne skal hurtigt på bordet og så smager det fantastisk. Rygende varme fyldte tortellini pastaer i en lækker cremet sauce med sprød gratineret panering. Det er et kæmpe hit!
Italiensk inspireret mad er bare altid lækkert og dejligt at servere. Fyldt af smag og livsnydelse.
Jeg bruger tortellini med fyldt af ost, tomat og basilikum, det passer perfekt til retten og så er måltidet nemlig godt til de kødfrie dage.
Prøv også: min opskrift på lasagne >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tortellini i fad
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, pressede
- 50 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 200 g squash, groftrevet
- 0,50 tsk chiliflager
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl piskefløde
- 500 g frisk tortellini
- 75 g parmesan, eller anden hård ost
- 125 g frisk mozzarella
- 30 g rasp
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 håndfuld frisk basilikum
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Sauter løgene i en gryde med olie, til de bliver bløde.
Tilsæt hvidløg, soltørrede tomater, basilikum, groftrevet squash, chiliflager, grøntsagsboullion, hakkede tomater og fløde og kog retten op.
Kom tortellini i gryden, rør rundt og smag til med salt og peber.
Kom retten i et smurt ovnfast fad og fordel den friske mozzarella, plukket i mindre stykker, over retten. Drys med parmesan – eller anden hård ost – og rasp. Gratiner i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 20 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Jeg elsker denne ret og skal lave den til en større flok, da den jo er nem at have klar og bare stikke i ovnen.
Jeg har tænkt mig at servere den med dine oste/hvidløgssnurrer og en salat.
Har du mon en salat du tænker vil passe godt til?
Hej Signe
Hvor er det dejligt at høre og det lyder som en dejlig menu!
Jeg har lavet en samling af gode salater der passer til alt – jeg ville vælge en af dem til din middag.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Kan man erstatte soltørrede tomater med tomat pasta?
Ja, det kan du fint, jeg ville bruge omkring samme mængde
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
skal man koge Tortellini først ?
Hej Keld
Nej det skal man ikke, de friske tortellini tilberedes direkte i retten
God fornøjelse
Kh Ann-Christine