Torskefad med rejer og skaldyrsdressing
Torskefad med rejer og skaldyrsdressing er en sand 80´er klassiker og en klassiker i mange hjem ved nytårstid eller på påskebordet. Her får du min version af den dejlige ret – den er stadig helt klassisk, men finjusteret lidt med stenbiderrogn og urter, som jeg synes gør den ekstra lækker.
Det lækre torskefad serveres med masser af rejer, cremet skaldyrsdressing, smilende eller hårdkogte æg, grønt drys – og hvis man er heldig at kunne finde det i sæsonen, så gavmilde mængder af stenbiderrogn (man kan være heldig at finde det på frost hos fiskehandleren uden for sæson).
Prøv også: opskrift på fiskesuppe >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Torskefad med rejer og skaldyrsdressing
- Kogt torsk
- 500 g torskefilet
- 7 dl vand
- 1 løg, skåret i kvarte
- 1 spsk æblecidereddike
- 2 tsk salt
- 2 laurbærblade
- sort peber, friskkværnet
- Skaldyrsdressing
- 250 g cremefraiche 38%
- 1 tsk sukker
- 1 spsk koncentreret tomatpuré
- 2 spsk ketchup
- 0,50 øko citron, fintrevet skal og lidt saft
- 1 tsk sød paprika
- 1 dl piskefløde
- salt
- sort peber
- Til servering og anretning
- 4 æg, kogt smilende eller hårde
- 200 g rejer
- 75 g feldsalat
- 1 håndfuld frisk dild
- 1 bakke karse
- 100 g stenbiderrogn
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 flutes, skåret i skiver
- 0,50 citron, i både
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kogt torsk
Kom vand, løg, æblecidereddike, laurbærblade, salt og peber i en gryde og kog op til kogepunktet. Sænk temperaturen til det akkurat simrer let på overfladen. Skær torskefiletten i passende stykker og sænk dem i vandet. Skrue igen en anelse op for varmen, læg låg på og lad torsken simrekoge svagt i cirka 3 minutter. Tag gryden af varmen og lad fisken trække i 10 minutter i gryden med lagen.
Tag torsken op og lad den køle af i køleskabet.
Skaldyrsdressing
Rør cremefraiche, sukker, tomatpure, ketchup, citronskal og en smule saft, paprika, salt og peber godt sammen og smag til.
Pisk fløden til en luftig flødeskum og vend den i dressingen.
Anretning
Fordel feldsalat på et stort fad og anret først torsk i portioner på fadet og fordel derefter æg skåret i kvarte, små grupper af rejer og dressing.
Drys hele retten med dild, karse og afslut med stenbiderrogn, lidt friskkværnet peber og flagesalt.
Server med citronbåde og flutes.
Hejsa. Gør du noget ved stenbiderrognen, salter den eller noget?
Bh
Mette
Hvis jeg køber den klar til brug og renset hos fiskehandleren, så er den allerede saltet – så jeg smager den højst lidt til.
Men køber du den i hinder og urenset, så skal den renses og saltes før brug.
Kh Ann-Christine
Jeg har lige lavet din skaldyrsdressing og den er fan’mer god ! Jeg skal nok lave dobbelt portion næste gang med alt det jeg får smagt under fremstillingen. Tak for god opskrift 😄
Så dejligt at høre! Jeg er glad for det var et hit!
Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine