Torsk med sennepssauce


Bagt torsk med sennepssauce, bacon, rødbeder og hakkede æg er virkelig en lækker menu at servere og smager fantastisk til både hverdage, festlige lejligheder og så er det jo en rigtig klassiker til nytårsaften, hvor mange har tradition for at spise torsk.
Jeg synes, den lækre fiskeret smager skønt året rundt og så er det jo tilmed nemt at lave og dejligt at servere for familien, hvor man selv hver især kan toppe med fyld efter smag og behag.
Prøv også: se alle mine fiske opskrifter her >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Torsk med sennepssauce
- Ovnbagt torsk
- 800 g torskefilet
- 2 spsk smør
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Sennepssauce
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 3 dl mælk
- 1 dl hvidvin
- 2 spsk grov sennep
- 1 tsk honning
- 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Tilbehør
- 1 kg babykartofler
- 200 g bacon, sprødtstegt og skåret i tern
- 3 æg, hårdkogte og grofthakket
- 150 g syltede rødbeder, i små tern
- 20 g peberrod, friskrevet
- 1 håndfuld frisk dild
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Forbered tilbehøret
Forbered tilbehøret til retten i små skåle og sæt kartoflerne til at koge i letssaltet vand.
Torsken
Skær del torskefileten i 8 stykker eller bag den som et helt stykke.
Fordel små stykker smør over og krydr med salt og peber.
Bag fisken i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10-12 minutter. Tjek efter 10 minutter om den er færdig, den skal gerne være lige akkurat mør.
Sennepssauce
Smelt smør og pisk hvedemel i til en melbolle. Pisk mælk og hvidvin i og kog op til en cremet sauce. Pisk sennep i og smag til med honning, citronsaft og skal, salt, peber og evt ekstra sennep, efter smag.
Servering
Server den varme bagte torsk med lune kartofler, sennepsssauce og tilbehør, samt et fint drys frisk dild.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Super skøn ret også i februar😉
Ja, også i februar :) Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften!
Kh Ann-Christine
Jeg tror at mange, ligesom mig selv, synes at fisk smager dejligt, men ikke kender ret mange fiskeretter.
Kunne du ikke overveje en kogebog med fiskeopskrifter?
Hej Hanne
Jo, det vil jeg rigtig gerne på et tidspunkt. Indtil da, kan du finde alle de fiskeopskrifter, som jeg har udgivet her på Valdemarsro: https://www.valdemarsro.dk/fisk-skaldyr/
De kan varmt anbefales :)
Kh Ann-Christine
Hej, vi er måske i god tid (i dag er det 4. januar), men vi overvejer en klassisk menu med denne torskeret som hovedret til næste nytårsaften. Har du et godt forslag til hhv. forret og dessert, som passer til – gerne lidt ‘old-scool’ og gerne dine egne opskrifter:-) Mvh. Lars
Hej Lars
God ide! :) Den er så lækker på nytårsmenuen.
Jeg har samlet mine forretter her: https://www.valdemarsro.dk/forretter/ og nu hvor I er ude at planlægge i god tid, så kunne det måske være en aspargessuppe. Hvor I til maj/juni blancere og fryser friske hvide asparges til formålet.
Til dessert ville jeg vælge en dejlig klassisk citronfromage
Håber det kan bruges som inspiration :)
Kh Ann-Christine