Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tomatsuppe-opskrift/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Suppe, Vegetar, Vinter

Tomatsuppe med nudler og ostebrød

Nem og lækker tomatsuppe med nudler er en skøn hverdagsret, som hjemme hos os er en ret, hvor vi stort set altid har alle ingredienserne på lager til at lave den.

Hvis du ikke har suppenudler, så kan det evt undlades eller du kan tilsætte anden pasta eller komme sprøde ristede kikærter på som topping.

Det er også lækkert at servere tomatsuppe med en smule cremefraiche som toppen og hvis suppen skal være lidt ekstra cremet, så kan den blendes en smule med stavblenderen,  inden nudlerne kommer i.

Prøv også: bedste opskrift på kartoffelsuppe >>

Tomatsuppe med nudler
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT15M4
Ingredienser
  • 2 løg, finthakkede
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 porre, i tynde ringe
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 0,50 tsk mediumstærk karry
  • 3 kartofler, groftrevet
  • 3 gulerødder, groftrevet
  • 3 dåser flåede tomater
  • 100 g koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 100 g suppenudler
  • 0,50 dl piskefløde
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 håndfuld frisk timian
  • Hvidløgsostebrød
  • 8 skiver brød
  • 1 fed hvidløg
  • 125 g frisk mozzarella
  • 1 drys frisk timian
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Varm olie op i en gryde og sauter løg, hvidløg og porrer ved middelvarme, til de er bløde. Tilsæt paprika, spidskommen og karry og lad det stege med i et par minutter under omrøring.

Tilsæt kartofler og gulerødder og dernæst flåede tomater, tomatpuré, timian og bouillon og lad det simre i 15-20 minutter.

Blend suppen i en kraftig blender, til den er helt cremet og smag til med piskefløde, salt og peber. Kom suppen tilbage i gryden, tilsæt suppenudler og lad dem simre i et par minutter, til de er møre.

Ostebrød
Gnid brødskiverne med et overskåret hvidløgsfed og læg skiver af frisk mozzarella på brødskiverne. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Rist dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, til osten er smeltet. Drys med friske timianblade.

Kom den varme suppe i dybe tallerkener. Kom en god klat cremefraiche i suppen og drys med friske timianblade. Server de varme ostebrød til suppen.