Tomatsuppe med nudler og ostebrød
Nem og lækker tomatsuppe med nudler er en skøn hverdagsret, som hjemme hos os er en ret, hvor vi stort set altid har alle ingredienserne på lager til at lave den.
Hvis du ikke har suppenudler, så kan det evt undlades eller du kan tilsætte anden pasta eller komme sprøde ristede kikærter på som topping.
Det er også lækkert at servere tomatsuppe med en smule cremefraiche som toppen og hvis suppen skal være lidt ekstra cremet, så kan den blendes en smule med stavblenderen, inden nudlerne kommer i.
Prøv også: bedste opskrift på kartoffelsuppe >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tomatsuppe med nudler
- 2 løg, finthakkede
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1 porre, i tynde ringe
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk stødt spidskommen
- 0,50 tsk mediumstærk karry
- 3 kartofler, groftrevet
- 3 gulerødder, groftrevet
- 3 dåser flåede tomater
- 100 g koncentreret tomatpuré
- 1 tsk tørret timian
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 100 g suppenudler
- 0,50 dl piskefløde
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 håndfuld frisk timian
- Hvidløgsostebrød
- 8 skiver brød
- 1 fed hvidløg
- 125 g frisk mozzarella
- 1 drys frisk timian
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Varm olie op i en gryde og sauter løg, hvidløg og porrer ved middelvarme, til de er bløde. Tilsæt paprika, spidskommen og karry og lad det stege med i et par minutter under omrøring.
Tilsæt kartofler og gulerødder og dernæst flåede tomater, tomatpuré, timian og bouillon og lad det simre i 15-20 minutter.
Blend suppen i en kraftig blender, til den er helt cremet og smag til med piskefløde, salt og peber. Kom suppen tilbage i gryden, tilsæt suppenudler og lad dem simre i et par minutter, til de er møre.
Ostebrød
Gnid brødskiverne med et overskåret hvidløgsfed og læg skiver af frisk mozzarella på brødskiverne. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Rist dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, til osten er smeltet. Drys med friske timianblade.
Kom den varme suppe i dybe tallerkener. Kom en god klat cremefraiche i suppen og drys med friske timianblade. Server de varme ostebrød til suppen.
Hej
Kan jeg bruge friske tomater fra drivhuset? I så fald hvor mange gram skal jeg så bruge?
Ja, sagtens, det er super lækkert med friske solmodne tomater.
Jeg bruger samme mængde – dvs omkring 1200 g tomater til 4 personer.
Kh Ann-Christine
Hej
Har du en opskrift på brødet du har beskrevet ved tomat suppen😊
Jeg vil bruge din opskrift til skrub af mad til min fødselsdag,glæder mig til at smage den.
Hej Helle
Det er min grydebrød: https://www.valdemarsro.dk/grydebroed/
Rigtig god fornøjelse med fødselsdagsfesten og tillykke med dagen :)
Kh Ann-Christine
Jeg har lavet suppen men med mine tomater fra drivhuset, de var flåede og lå i fryseren, fik den skønneste suppe. Nu har jeg et spørgsmål: bruger du nogensinde Air freyer? Jeg bruger mange af dine opskrifter, men da vi kun er to, kan vi bruge Air freyr. Hilsen Connie
Hej Connie
Hvor lyder det lækkert!
Du kan sagtens konvertere mine opskrifter til airfryer, det har jeg skrevet lidt om her: https://www.valdemarsro.dk/valdemarsro-airfryer-opskrifter/
Kh Ann-Christine
Hej,
Opskriften ser lækker ud. Kan den fryses?
Ja sagtens, men helst uden nudler, da de godt kan blive lidt smattede af optøning og genopvarmning
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej, skal prøve suppe her i aften, skal gulerødder og kartofler koges først?
Nej, blot rå og groftrevet, så tilberedes det i suppen
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvis man ikke er fan af kommen i nogen form og smag kan man så undlade kommen eller erstatte med et andet krydderi?
Du kan undlade det, hvis du synes – eller erstatte med fx røget paprika, sød paprika, tørret rosmarin, tørret koriander osv. Helt andre smage end spidskommen, men også dejligt til suppen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vil man kunne nøjes med at bruge en stavblender ? Eller bliver den så ikke cremet nok..
Tak for masser af lækre opskrifter 😊
Mange tak for din søde hilsen :)
Det kan du fint, men det kommer selvfølgelig lidt an på hvor kraftig stavblenderen er – om den bliver cremet eller lidt grovere i det.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Der står at holdbarheden er 2 dage – det tænker jeg, virker kort? Hvad skyldes den korte holdbarhed? Kan den forlænges, hvis man ikke putter pasta i?
Hej Kira
Du kan altid i mine opskrifter gå ud fra at holdbarhed er minimum – og at det altid er bedst at dufte, se og smag om det stadig er glimrende efter længere tid.
Kh Ann-Christine
Jeg har idag lavet din lækre tomatsuppe.
Istedet for 3 dåser flåede tomater, brugte jeg ca 1kilo af mine modne drivhustomater og kun 1/2 liter buliion.
Den kogte så også sagte i 4 timer.
Hold nu op den er lækker.
Det er ikke sidste gang jeg bruger dine opskrifter med et tvist
Hvor lyder det dejligt!
Luksus med egne tomater :)
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg elsker dine opskrifter.
Jeg ser frem til at lave denne lækre opskrift næst.
Kan bruge cheddar ost i stedet for mozzarella på dine ostebrød til denne opskrift?
VH Shanna
Ja, sagtens. De er også lækre med cheddar :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
du skriver 1 L grøntsagsbouillon er det bare at varme i liter vand og tilsætte nogle bouillon terninger ?
Ja, i mine opskrifter er mængde af boullion altid angivet i færdigblandet mål, så det kommer an på hvilket produkt du bruger hvor meget der skal til en litere :)
Rigtig god fornøjelse.
Kh Ann-Christine
Utrolig lækker aftensmad. Blev nydt af alle i alderen 7 til 73.
Let at gå til!
Hej Flemming
Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften, det er dejligt at høre :)
Kh Ann-Christine
Er det virkelig tre dåser tomat der skal i?
Ja, det er korrekt :)
Ja så fandt jeg Valdemarsro. Min kone har nu fået andre arbejdstider så nu det mig der engang imellem skal lave aftensmad til mine 2 drenge. Og her må jeg lige sige at jeg er absolut nybegynder i at lave mad. Jeg må sige at disse opskrifter er super gode og (næsten) jeg kan godt finde ud af det. Så tusind tak.
Tusind tak for din fine hilsen og tilbagemelding på mine opskrifter, hvor er det dejligt at høre :)
Kh AC
Elsker dine opskrifter
Og indlæg
Skal lave tomat suppe og
Porcetta til venner på fredag
Hilsen susanne
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
Hej
Hvis man vil spise suppen over nogle dage, hvad gør man så med nudlerne?
Så vil jeg anbefale først at dele retten og sætte den del der skal spises senere på køl og komme nudlerne i under opvarmning til den mængde der serveres.
Ellers risikere de let at koge ud og blive småkedelige.
Kh AC
Det er en virkeligt god supper!
Lavet over bål i dagens frostkuld – Tilføjede et godt skvæt chili (efter at have taget lidt fra til børnene).
Mange tak for en god opskrift, det er bestemt ikke sidste gang den bliver lavet!
/Jens
Hvor mega hyggeligt at lave suppe over bål her i november.
Tror også vi skal lave bål igen snart :)
Tak for din fine hyggelige hilsen
Kh Ann-Christine
Er ny læser på din blok , og synes du laver og oplever mange spændende ting. Er blevet en trofast læser og er i fuld gang med at “prøve” opskrifter. Hilsen. Else Hess.
Mange, mange tak! Det er jeg rigtig glad for at høre.
Stort velkommen til :)
Det ser vel nok lækkert ud her på sådan en regnfuld efterårs aften!