Tomatsuppe med nudler og ostebrød


Nem og lækker tomatsuppe med nudler er en skøn hverdagsret, som hjemme hos os er en ret, hvor vi stort set altid har alle ingredienserne på lager til at lave den.
Hvis du ikke har suppenudler, så kan det evt undlades eller du kan tilsætte anden pasta eller komme sprøde ristede kikærter på som topping.
Det er også lækkert at servere tomatsuppe med en smule cremefraiche som toppen og hvis suppen skal være lidt ekstra cremet, så kan den blendes en smule med stavblenderen, inden nudlerne kommer i.
Prøv også: bedste opskrift på kartoffelsuppe >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tomatsuppe med nudler
- 2 løg, finthakkede
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1 porre, i tynde ringe
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk stødt spidskommen
- 0,50 tsk mediumstærk karry
- 3 kartofler, groftrevet
- 3 gulerødder, groftrevet
- 3 dåser flåede tomater
- 100 g koncentreret tomatpuré
- 1 tsk tørret timian
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 100 g suppenudler
- 0,50 dl piskefløde
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 håndfuld frisk timian
- Hvidløgsostebrød
- 8 skiver brød
- 1 fed hvidløg
- 125 g frisk mozzarella
- 1 drys frisk timian
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Varm olie op i en gryde og sauter løg, hvidløg og porrer ved middelvarme, til de er bløde. Tilsæt paprika, spidskommen og karry og lad det stege med i et par minutter under omrøring.
Tilsæt kartofler og gulerødder og dernæst flåede tomater, tomatpuré, timian og bouillon og lad det simre i 15-20 minutter.
Blend suppen i en kraftig blender, til den er helt cremet og smag til med piskefløde, salt og peber. Kom suppen tilbage i gryden, tilsæt suppenudler og lad dem simre i et par minutter, til de er møre.
Ostebrød
Gnid brødskiverne med et overskåret hvidløgsfed og læg skiver af frisk mozzarella på brødskiverne. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Rist dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, til osten er smeltet. Drys med friske timianblade.
Kom den varme suppe i dybe tallerkener. Kom en god klat cremefraiche i suppen og drys med friske timianblade. Server de varme ostebrød til suppen.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Kan jeg bruge friske tomater fra drivhuset? I så fald hvor mange gram skal jeg så bruge?
Ja, sagtens, det er super lækkert med friske solmodne tomater.
Jeg bruger samme mængde – dvs omkring 1200 g tomater til 4 personer.
Kh Ann-Christine
Hej
Har du en opskrift på brødet du har beskrevet ved tomat suppen😊
Jeg vil bruge din opskrift til skrub af mad til min fødselsdag,glæder mig til at smage den.
Hej Helle
Det er min grydebrød: https://www.valdemarsro.dk/grydebroed/
Rigtig god fornøjelse med fødselsdagsfesten og tillykke med dagen :)
Kh Ann-Christine
Jeg har lavet suppen men med mine tomater fra drivhuset, de var flåede og lå i fryseren, fik den skønneste suppe. Nu har jeg et spørgsmål: bruger du nogensinde Air freyer? Jeg bruger mange af dine opskrifter, men da vi kun er to, kan vi bruge Air freyr. Hilsen Connie
Hej Connie
Hvor lyder det lækkert!
Du kan sagtens konvertere mine opskrifter til airfryer, det har jeg skrevet lidt om her: https://www.valdemarsro.dk/valdemarsro-airfryer-opskrifter/
Kh Ann-Christine