Tomatsalat med mozzarella
Tomatsalat med mozzarella og basilikum er en af mine sommerfavoritter.
Det er så enkelt og lækkert og den italienske tomatsalat caprese kan virkelig bare noget! Solmodne tomat, lækker frisk mozzarella – eller endnu bedre burrata, krydret basilikum har hovedrollen og det er så lækkert.
Den lækre salat med tomat og mozzarella kan nydes som forret eller tilbehør til alt fra pastaretter til sommerens grillaftener med lækre sager på grillen i haven.
Prøv også: Mange flere opskrifter med tomater her >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tomatsalat
- 15 tomat, skåret i skiver
- 250 g frisk mozzarella, skåret i skiver
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 spsk balsamico glace
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fordel tomater, mozzarella og basilikumblade på et stort fad eller på et par tallerkener.
Fordel balsamicoglace over tomatsalaten i en tynd stribe.
Drys med salt og peber.
Hvor mange gram tomater vil du ca skyde på det er?
Jeg bruger omkring 800 g tomater til sådan en servering
God weekend
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg skulle lige bruge en dødlækker tomatsalat, til Saltimbocca, på lørdag.
Efter at have været gennem brd. Price og Claus Holm m. Fl. endte jeg
hos Valdemarsro, som sædvanligt. Min kone mobber mig, hun siger at
jeg ligesågodt, kan lægge dig ind under favoritter, og det har jeg så gjort.
Mvh
Mogens Hansen
Hej Mogens
Hvor dejligt! Jeg er glad for at du er så glad for mine opskrifter.
Rigtig god fornøjelse med middagen på lørdag og tusind tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hvis lige keder sig en dag, så prøv at trylle ruccola (groft hakket ) ind i denne lækre nemme sag – bland først med san marzano, derefter pynt af med de groft itu revne mozzarella kugler, så din glaze – så snyder man lige godt hakkede valnøddekerner ind, der lige fået en ristetur på panden – slutpynter selvfølgelig med basilikum – men kunne også anvende grofthakket bredbladet persille – og så har man næsten en hovedret – næsten
Uhm, det lyder lækkert!
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg lavede en balsamicoglace i går og den blev som hård karamel. Har jeg mon kogt den for længe eller har du en idé om, hvad der gik galt?
Ja, det kan udelukkende være fordi den er kogt for længe.
Kh Ann-Christine
Tusind tak for svar. Jeg må bare prøve igen :-)
Lige præcis og de elsker både tomaterne og mozzarellaen
Det er også en af mine favoritter!
Og så er det skønt med en salat som også de små børn kan spise :o)