Tomatpesto
I weekenden har vi stort set levet af små tapasretter i sommerhuset.
I den helt lette og nemme kategori, hvor vi næsten ikke skulle tilberede noget.
Den grønne pesto (har blot udskiftet pinjekerner med mandler) og tomatpesto er dog hjemmelavet. I kombination med noget super lækkert brød, lidt grønt, et par gode oste, smør og lidt pølse – så kan man frembringe et ganske formidabelt måltid.
Helt perfekt både til hyggeweekender og som super nem hverdagsmad.
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tomatpesto
- 200 g soltørrede tomater i olie, i olie
- 30 g parmesan, groftrevet
- 3 spsk pinjekerner, eller mandler
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk frisk basilikum, alternativt timian eller oregano
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Blend tomater, parmesan, olie, hvidløg og pinjekerner/nødder, til konsistensen er pesto perfekt.
Rør krydderurter i og smag til med salt og peber, samt lidt mere olie
Hej
Hvor lang tids holdbarhed er der på din tomatpesto?
Kan den evt. gøres så den kan holde hele vinteren?
Hvis du skolder glas grundigt, så tror jeg sagtens den kan holde sig vinteren over. Alternativt kan du fryse den ned, hvilket jeg gerne selv gør i mindre portioner, for at undgå atamon og lign – og så er jeg sikker på at det kan holde sig.
Kh AC
Hej
Tak for dit svar.
Tror jeg prøver at lave det men henkoger det. Har ikke plads i fryseren.
Super nemt og lækkert! Mange tak for din skønne blog!
Tror du det kan fryses?
Hilsner Charlotte
Hej Charlotte ?
Det er bedst, at fryse pesto en uden ost og hvidløg, da det er de engredienser der ændre mest smag ved frysning.
Vh. Dan
Tak for din søde hilsen! :)
det er jeg sikker på at den fint kan – rør den blot godt igennem efter den er tøet op igen.
Kh AC
Tusind tak, det prøver jeg ;-)
Uh, den må jeg prøve. Her hjemme putter vi næsten altid vores datter tidligt om fredagen og spiser så selv lidt sen aftensmad, gerne ‘hapsemad’, hvor man kan sidde længe og…..nå ja, hapse…..af forskellige småting. Pesto er perfekt dertil!
Skulle lysten komme over dig, kunne det være super om du kom op med en lækker opskrift på chilipesto. Vi køber altid den fra Svansø, men det er jo bare sjovere at lave tingene selv – og rart at vide hvad der er i :) Jeg synes altid mine badilikumpestoer bliver lidt for grynede, jeg må prøve din på fredag.
Hvor lyder det som en hyggelig fredagstradition I har!
Chilipesto … det må jeg da prøve, så det kommer på min liste og kommer nok på bloggen på et tidspunkt :)
Dejlig aften og god påske til jer
Kh AC
Hvor lang tid kan den holde sig på køl?
i 3-4 dage og op til en lille uges tid
Hej Ann-Christine
Kan din tomat-pesto spises til en lækker gang lasagne?
De bedste hilsner og tak for din inspirerende side.
Lisbeth S.
Uhm ja, det kan den sagtens – vil være lækkert!
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Opskriften ser dejlig ud. Jeg har desværre ikke noget parmesan, kan jeg bruge andet? Eller undlade?
Eller må jeg afsted for at hente – jeg plejer altid at bruge dette – men har GLemt!
Hej Marie-Louise,
Du kan godt bruge en anden hård ost hvis du har, prima donna fx.
Kh AC
Hejsa
Jeg vil gerne lave pestoen i god tid. Har tænkt mig både at lave aioli, oliventapenade, tomatpesto og basilikumpesto. I hvor lang tid i forvejen tror du, at jeg kan lave dem?
VH Mari-Anne
Jeg tror godt du kan lave den 1-2 dage i forvejen. Og det lyder ellers lækkert, som grundlag for et super lækkert tapasbord!
God fornøjelse
Kh AC
Hej
jeg har smagt mange slags pesto din er meget frisk i smagen og jeg syntes den er dejlig vi spiste den til lidt sensommer tapas (-:
Flotte billeder.
Wow en fantastisk pesto :-)
Har nu prøvet flere af dine opskrifter, hvor er de super gode ;-) Tak for god inspiration…
Fortsæt det gode arbejde ;-)
Tusind tak – det er jeg glad for at høre :)
Kh AC
Må altså sige at det er det absolut bedste jeg længe har smagt, den er simpelthen så lækker at der allerede er blevet fremtryllet adskillige glas :). Jeg har dog prøvet med peanuts i stedet for mandler eller pinjekerner, og det kan bestemt anbefales…..
Tak for en skøn opskrift Ann-Christine
Kh Sarah
Kære Sarah,
Selv tak, jeg er glad for at du kan bruge den, og hvor lyder det skønt – peanuts, det skal jeg prøve (pinjekerner er også skønt, det er testet herhjemme også)
Kh AC
Jeg vil prøve med at lave nødderne/kernerne i den lille og så se om SlicySyen ikke kan klare det. Ellers må jeg bare lave mange små portioner :)
Jeg bruger SlicySyen til alt det jeg synes min foodprocessor er for stor til :). Den er bla. fantastisk til at hakke æggene når jeg laver æggesalat.
Og ja grønkålspestoen blev fantastisk, og den kunne manden heldigvis ikke lide, så den får jeg for mig selv ;)
Kh Sarah
Jeg må da vist til selv at bruge den maskine lidt oftere …
He he, lucky you med grønkålspestoen ;)
Kh AC
Hej.
Skøn opskrift. Jeg er helt vild med hjemmelavet pesto. Og nu har du givet mig helt lyst til tapas, så nu skal jeg helt sikkert prøve at lave den her i weekenden. Jeg vil eventuelt også tilføje lidt chili til pesto’en, da jeg kunne forestille mig, at det gav en helt perfekt smag. :)
Mvh. Malene
Uh ja, det tror jeg vil være rigtig godt.
God ide! og rigtig god fornøjelse med tapas, det er så hyggeligt
Kh Ann-Christine
Hej AC,
har du erfaring med at benytte en alm. stavblender til at lave pesto? Tror du at det vil fungere fint?
Hilsen Camilla Louise
Ja, det vil man sagtens kunne. Man kan også bare hakke det hele fint på et skærebræt med en kniv, nogen mener at det giver den bedste smag – jeg kan ikke smage forskel ;)
Nøj, det ser lækkert ud. Jeg har for første gang prøve at lave en grøn pesto – I´m in love <3, så denne her skal helt sikkert også prøves :)
Kh Lena
Hjemmelavet pesto er så lækkert hjemmelavet – lad mig endelig høre hvad du synes om denne
Tapas er altid godt – vi er begyndt at indføre det på børnenes gymnastikdag. Det er umuligt at nå hjem og lave aftensmad inden de er trætte, og jeg er ikke tilhænger af at servere rugbrød når det som regel udgør deres frokost også.
Glimrende ide, og fin måde at få brugt en masse rester og gode sager – det kunne også godt blive en tradition herhjemme
Nogle gange smager det enkle og lette bare aller bedst :-)
Fuldtstændig enig! :)