Tom Yum suppe
Tom Yum suppe er en af mine favorit supper i det thailandske køkken. Jeg spiste min første Tom Yum suppe i Thailand på backpackerrejse gennem landet sammen med Martin, før vi fik børn. Det var pudsigt at opleve og smage, hvor forskellig den suppe er fra by til by og i de forskellige områder.
I Chang Mai fik jeg en en skål Tom Yum suppe der var så pivstærk at tårerne trillende ned ad kinderne på mig og jeg kan ellers godt lide mad med et chilikick. – siden har vi altid takket ja tak, når vi blev spurgt, om suppen skulle være “turist stærk”.
Prøv også: opskrift på asiatisk kyllingesuppe >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tom Yum Suppe
- 150 g rejer, store
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 spsk tom yum pasta
- 150 g champignon
- 5 skalotteløg, i tynde både
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 stængel citrongræs, banket på langs
- 3 kaffirblade
- 1 spsk galangarod, finthakket (kan undlades)
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 tsk sukker
- 2 spsk fishsauce
- 2 rød chili
- 5 cherrytomater, skåret i kvarte
- 2 spsk kokosmælk, evt
- Til servering
- 1 lime, saften herfra
- 1 rød chili, skåret i ringe
- 2 håndfulde frisk koriander
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fjern skallerne (undtagen halespidsen) på rejerne og skær et lille rids på undersiden af dem og fjern den lille sorte tarmstreng. Sæt rejerne til side og klargør alle ingredienserne til suppen.
Varm grøntsagsbouillon op i en gryde til kogepunktet og rør tom yum-pastaen i. Tilsæt rejer, champignoner, skalotteløg, hvidløg, citrongræs, kaffirlimeblade, galangarod, ingefær, sukker, chili og fishsauce. Lad suppen koge i 5 minutter og tilsæt tomaterne.
Smag til med limesaft, fishsauce, sukker og evt. kokosmælk – hvis du ønsker den afrundet med en blødere cremet smag.
Anret suppen i skåle og drys med friskhakket koriander, revet limeskal, samt chili.
Som et alternativ til at komme chili i retten, kan man blot finthakke en almindelig rød chili og drysse den over til sidst alt efter smag, så kan alle være med.
Jeg ville blive meget glad for om du kunne lave en Peking suppe 😊
Skøn ide! Det vil jeg skrive på min ideliste :)
Kh Ann-Christine
Forslag:
Kunne være en mega fed feature til din hjemmeside at når man holdte musen over en ingrediens i ingredienslisten, at der så poppede et lille billede op af hvad det er, evt med en lille billedetekst. Netop som man kender det fra eks online webshops hvor man får et billede produktet når man holder musne over. Specielt ved udenlandske opskrifter, hvor man ikke kender de fleste ingredienser ville dette være rigtig smart. :)
Hej Birgit,
Jeg har lavet det sådan at i bunden af hvert indlæg er en række tags på både kategorierne og ingredienserne som hører til opskriften. Hvis du under denne opskrift klikker på dem, kan du fx se flere opskrifter med kaffir mv. Det er planen at jeg også vil lave beskrivelse af hver ingrediens, men det er en større omgang at få skrevet alle de tekster, så det bliver lidt over tid … :)
Håber du kan bruge funktionen :)
Kh Ann-Christine
Jeg har nu serveret denne asiatiske suppe flere gange, og den er meget populær.
Jeg serverer store rejer og kogt laks til med nybagt brød.
Til dessert har jeg serveret æble/frugt crumble med flødeskum og is 😍😍 ….
Mit spørgsmål :
Kunne du skrive hvad jeg kunne bruge som hovedret.
Til et aftenmåltid, og til sultne mænd mangler jeg ideer til en hovedret…
Jeg ved godt, at jeg kunne servere suppen, brød og dessert, men …
Og tusind tak for gløgg ekstrakt… så skøn
Hej Mette,
Jeg ville servere den med stegte ris til.
Rigtig god fornøjelse og mange tusind tak for din søde hilsen :)
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hvad er TOM YOM pasta? Hvad kan det evt. erstattes med?
Jeg har flere gange handlet online hos den Kinesiske Købmand i København.
Det er en asiatisk krydderpasta med en meget karakteristisk syrlig/stærk smag. Man kan lave sin egen tom yum pasta af galanga, tamarind, sukker, soja, citrongræs, løg, hvidløg osv.
Kh AC
Super fristende opskrift.
Hvor køber I Tom yum pasta?
Hos Asiatiske købmænd, hos større helsekostforretninger, online og måske indimellem også hos større supermarkeder
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Der står fortsat grøntsagsbouillon i ingredienser og hønsefond under fremgangsmåde….
Virkelig dejlig suppe, men men men [jeg er helt sikker en mega dårlig kok] jeg bliver panisk, når der på nettet står hønsebouillon men i bogen grøntsags ? – hvad er mest rigtigt? Har i dag lavet uden champignons – dem havde jeg glemt at købe ??♀️ Og kokoscreme i stedet form mælk ? smager dog stadig fantastisk! Ved du, hvor man kan købe galangerod på nettet? Og kan man bruge tørret?
Hej Jane,
Så nu står der grøntsagsboullion begge steder ;) – begge dele synes jeg fungere lige godt og er super lækkert til suppen. Så jeg variere selv med begge fra gang til gang.
Jeg køber galanga rod hos Nemlig.com
Kh AC
Hej!
Som altid en lækker opskrift fra din hånd! Dog synes jeg ikke, jeg kan finde ud af, hvad man gør med chilierne? :)
På forhånd tak!
Så lækker…. er blevet afhængig. Synes desuden at at alle dine retter jeg har prøvet er så fantastiske
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej Ann-Christine
Kan suppen mon laves på forhånd og fryses ned?
Jeg vil gerne lave den som natmad og tænkte at man kunne vente med at tilsætte rejerne i forbindelse med opvarmning af suppen?
Det kan du godt. Jeg vil anbefale at vente med at tilsætte rejer, champignon og tomat til efter den er tøet op.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Tak. Det prøver jeg.
Har du brugt hønsebouillon lavet på terning eller er det No go?
Det kan du fint gøre – vælg bare den du synes smager bedst :)
Ååååh hvor jeg bare lige blev solgt til denne opskrift…. men kan da bare hverken drive det ene eller det andet op her i Aalborg….. nogle gode bud på hvordan ingredienserne er hverves??
Tak for lækker blog ?
Nu svarer jeg lige, da jeg også bor i Aalborg. Der ligger en kinesisk købmand på Nørregade som jeg netop har købt citrongræs, tom yum paste og fishsauce fra.
Jeg kiggede ikke efter galangal eller kaffirblade, men de har en masse grønt, så det kunne tænkes at de også har det. Og så er det billigt!
Iiih tak. Det vil jeg prøve tak tak
Og Asien Supermarket i Danmarksgade 23 tror jeg. De har Tom yum pasta og frosne limeblade. Har fundet citrongræs i Løvbjerg ( Brønderslev) og Føtex og fiskesovs er alle steder.
Hej Louise,
den er også virkelig skøn! :)
Der er et par asiatiske supermarkeder online – jeg har dog ikke prøvet at handle i dem, men mon ikke du kan finde det meste der.
TUsind tak for din søde hilsen♡
Kh AC
Iiih tak. Altså det tror jeg jeg vil teste. Orker ikke at rende hele byen tynd (med baby).
Dét forstår jeg godt :)
Rigtig god weekend
Mums hvor ser den god ud! Tak for sådan en god blog og så skønt at du også laver opskrifter på youtube. Bliv endelig ved med det – Jeg håber i den grad at du vil youtube noget asiatisk mad :)
Tusind tak♡
– og mange tak for opfordringen om asiatisk mad! Det vil jeg meget gerne.
Nogle særlige ønsker til det, eller bare generelt?
Har virkelig høje forventninger til denne suppe!? Min yndlings! Tak…håber også du vil youtube noget asiatisk mad….især noget med nudler?
Jeg vil glæde mig til at høre hvad du synes om den :)
-og mange flere asiatiske retter, det vil jeg meget gerne!
Jeg fik aldrig svaret dig tilbage! Til gengæld fik jeg afprøvet din suppe – og den var simpelthen så god, og med rigelig koriander er det jo bare lige i øjet. Ift. asiatisk mad på youtube, synes jeg ofte at jeg mangler inspiration til asiatiske salater, man kan bruge som tilbehør til asiatiske retter. En god pho eller blot en god opskrift på banh mi, kunne også være så lækkert.
Jeg ser stadig fast dine youtubevideoer, og synes de er så gode. Mest af alt fordi du er så stille og rolig og meget naturlig. Det kunne også være så spændende hvis du vil vise nogle af dine redskaber i køkkenet. Eks. kaffemaskine, blender osv.. :)
Hvor er det dejligt at høre med suppen! :)
– og tak for dine fine ideer til videoer med asiatiske retter, det er noteret og jeg glæder mig til at lave dem – så der kommer helt sikkert mere asiatisk mad på et tidspunkt. Laver også gerne på et tidspunkt en video, hvor jeg viser og fortæller lidt om mine redskaber i køkkenet :)
Rigtig god weekend
Kh AC