Toffifee
Hjemmelavede toffifee er et sjovt hyggeprojekt at lave derhjemme og de smager uimodståeligt dejligt!
Karamel, chokolade, hasselnødder og en lille smule nougat.
Yum! Det er drøngodt.
En skøn ide til hjemmelavet fredagsslik, supplement til en desserttallerken eller bare et stykke sødt til kaffen. Bonus er at man helt har styr på hvad der er i og kan vælge yndlingschokoladen med en skøn smag – det kan jeg vældig godt lide.
Prøv også: min opskrift på de bedste pandekager >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 25 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Toffifee
- Karamel
- 2 dl piskefløde
- 90 g sukker
- 2 spsk glukosesirup
- 150 g mørk chokolade, tempereret
- 100 g nougat
- 25 hasselnødder
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Karamel
Kom fløde, sukker og glykose i en gryde og kog op. Lad det koge under jævnlig omrøring, til karamellen slipper bunden og har en temperatur på 115 grader. Tag gryden af varmen og lad karamellen køle af en halv time og kom den i en sprøjtepose.
Hasselnødder
Kom hasselnødderne i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft og bag dem i 15 minutter, til hinderne sprækker og bliver sprød. Kom i et rent klæde og gnid hinderne af.
Chokoladeskål
Temperer chokoladen og hæld tempereret chokolade i en chokoladeform med små runde forme, så der dannes en lille skal og både bunde og sider bliver godt dækket, hæld al overskydende chokolade tilbage i skålen, hvor chokoladen holdes flydende på 32 grader.
Sæt chokoladeformen med de små skaller i køleskabet i 10 minutter til chokoladen sætter sig.
Saml de lækre toffifee
Tag formen med chokolade ud af køleskabet. Kom en lille smule nougat i hver og derefter en hasselnød. Lav en ring af karamel rundt om hasselnødden. Kom den tempererede chokolade i en sprøjtepose og lav en lille chokoladeknap i midten af hvert toffifee.
Bank chokoladerne ud af formen, når de har sat sig.
karamellen er stenhård :- tog den af ved 115 grader..
TOg du den af straks den ramte 115 grader, eller kan den evt have stået for længe inden, så den er kogt for meget ind?
Glædelig jul
Kh Ann-Christine
Har prøvet at lave opskriften en gang, og min karamel blev meget fast. Det kunne ikke sprøjtes ud af en pose, men blev nødt til at blive formet og klippet i stykker med en saks. Det smagte dog stadig rigtig lækkert, men det blev bare som rene flødekarameller og ikke som en flydende masse der kunne komme i chokoladeskaller. Hvad kan der være gået galt?
Hej Ida
Havde den stået længere tid end de 30 minutter i opskriften? For så bliver den nemlig for fast.
Hvis opskriftens temperaturer er fulgt, så bliver karamellen fast i formen, men ikke sprød som bolcher.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine. Kunne du ikke tænke dig at lave en video til denne opskrift? :) Vh
Dét vil jeg gerne på et tidspunkt :)
Kh AC
Hvilken form bruger du?
En fast chokoladeform, købt i kunst og køkkentøj for nogle år siden. Men de kan købes i de fleste isenkræmmere
Hvor længe kan de mon holde sig?
Mvh Emma
Nogle uger … :)
Hej Ann-Christine,
Er der guld i chokoladen? hvornår tilføjer du det og hvilken slags bruger du?
Tak!
Hej Maria,
Jeg har drysset en smule spiseligt guldstøv i formen inden jeg kom chokoladen i – det er fra Mill & Mortar
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Hvilken nougat bruger du?
Kh Ann
Jeg kan ret godt lide den fra Summerbird :)
Nøk, de ser lækre ud! Hvad for former har du anvendt?
Jeg har købt en form fra Kunst og Køkkentøj kan ikke lige umiddelbart spotte den rigtige, men ca i alm toffifee størrelse
YES! En favorit som kan laves selv. Hvor er det lækkert :)
SÅ lækkert og faktisk helt nemt :) Rigtig god fornøjelse med dem
Har du overvejet at tage billeder undervejs i dine madlavningsprocesser? Det vil gøre det nemmere for os andre at følge dine opskrifter. Fx med brød osv. Så kan man.se, hvordan det skulle se ud undervejs..
Jeg har overvejet at lave videoer i stedet :) Det kommer snart – skal bare have lidt mere dagslys at øve i først :)
Uuuh, det lyder spændende! Det vil jeg glæde mig til! :)
Hvor ser de bare fine og lækre ud! De skal helt sikkert prøves.
Jeg skal faktisk lave både dit ostebrød og din æblekage i aften, når mine forældre kommer på besøg. Er virkelig spændt på at smage begge dele! :)
De kan så varmt anbefales :)
Og jeg håber det blev godt med både æblekage og ostebrød
Kh AC
Så bliver man da lige max lækker sulten fra morgenstunden? Dem skal jeg uden tvivl prøve at lave..
Jeg er sikker på de også vil være et hit hos min søn ? Håber i har en god weekend i det svenske.. Jeg gad virkelig godt derover på forlænget weekend eller en ferie..
Kan du anbefale nogen steder man skal hen, og billige gode overnatnings muligheder??
God weekend?
Hej Trine,
Jeg skriver om vores tur i næste uge, og så har Martin og jeg også talt lidt om en sverigestur mere i løbet af året :) Der er så dejligt i Sverige, hvor vi jo boede engang – da bloggen havde sin spæde start i 2007 :)
Rigtig god søndag til dig
Kh AC
De har også længe stået på min ønskeliste og jeg har samlet en masse tomme toffefeeæsker. Men jeg har fået prøvet hjemmelavet mars, som vi har snakket om før. Den lækre toffie der er i bunden lavede jeg af halvt blød nougat og halvt skumfidus. Smeltede det bare sammen og kølede det ned i en form. Det fungerede utrolig godt, og så en gang saltkaramel på toppen og derefter chokoladeovertræk. Jeg nåede hverken at tage billeder eller lægge en opskrift op inden de var væk. De skal bestemt prøves igen og kan varmt anbefales.
God weekend i det svenske.
Kh.
Anne-Marie
Øj, det lyder jo FANTASTISK! Sikke en god ide med skumfiduser og nougat. Det skal jeg da prøve engang :)
Tusind tak for tip og for at dele.
Rigtig dejlig søndag til dig
Kh AC
Det skal helt sikkert prøves, hvor ser de gode ud. Og tak for, at nogen endelig deler en opskrift på karamel, hvor det ikke er “kog kondenseret mælk”. :D
Haha, ja det er klart ellers den nemme løsning :D Men ikke altid den allerbedste …
– har allerede en del andre karamelopskrifter her på bloggen du kan gå på opdagelse i, med hjemmelavet karamel ;)
De har i meget lang tid stået på min “to do liste” i hjemmelavet version.
Ideen med chokoladeskallen er slet ikke dum. For det har været udfordringen med at lave karamelskallen som har drillet mig pt.
Så de skal klart prøves på et tidspunkt :-)
Den karamelskal er også mislykkedes for mig ;) Så chokoladeskal er klart et hit!
God fornøjelse med de lækre hapsere
Kh AC